Witam,
proszę o informację, czy po dokonaniu aportu jdg (właściciel kont na allegro) do sp zoo będzie możliwość zmiany danych firmowych tych kont oraz kontynuowanie sprzedaży na allegro ?
@opakowaniaok skorzystaj z wyszukiwarki i zapoznaj się z tym jak to wyglądało u innych.
Otrzymasz tutaj odpowiedź, że zgodni z regulaminem jest to możliwe a później się dowiesz ile czasu stracisz na to aż BYĆ MOŻE się uda.
Z tego co zdążyłem się już dowiedzieć, to jest to martwy przepis, bardzo trudny do zrealizowania.
Są jakieś praktyczne informacje i przypadki zakończone powodzeniem?
pozdrawiam.
Tylko w przypadku przekształcenia JDG w spółkę prawa handlowego. Niestety aport JDG do spółki, nie jest tym samym co przekształcenie.
Wiem, że to różnica od strony prawnej, natomiast konsultant z Allegro nie wypowiedział się w tej kwestii jednoznacznie. Pytanie czy nie zezwala na to prawo czy regulamin Allegro?
hej, I jak udało Ci się? Robiłeś coś w tym temacie?
Jak zrobisz przekształcenie JDG w spółkę prawa handlowego, to nowa spółka będzie następcą prawnym wcześniejszej JDG i przejmie wszystkie prawa i obowiązki JDG.
Natomiast jak wniesiesz majątek JDG do spółki (wnosi się majątek, a nie JDG, bo JDG i właściciel to jedno i to samo), to wtedy spółka nie ma nic wspólnego z wcześniejszą JDG. To całkowicie osobny podmiot.
Dokładnie tak. Natomiast gdy spółka jest jednoosobowa i jej jedynym beneficjentem i osoba uprawniona do zarządzania jest ta sama osoba na, która jest firmą JDG to miałoby sens w momencie zrobienia aportu. Dlatego zapytałem aby dowiedzieć się jak odniosło się do tego allegro. Dosłowny regulamin tego nie zabrania.
@LOLEKO-PL "Dlatego zapytałem aby dowiedzieć się jak odniosło się do tego allegro. Dosłowny regulamin tego nie zabrania"
Może warto zapytać @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Chociaż obawiam się, że i tak nie dostaniesz wiążącej odpowiedzi i allegro podejdzie do Twojej sprawy ... indywidualnie.
@sl-aw-ek dokładnie tak będzie, więc @LOLEKO-PL zapraszam do kontaktu z nami w swojej sprawie przez formularz kontaktowy.
Bardzo dziękuję. Mam już otwartą sprawę i wiem jak to wygląda. Chciałem i wyłącznie zapytać użytkownika, który utworzył ten temat czy zrobił aport i jak to u niego wyglądało. Pozdrawiam:)