Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Temat starszy niż Allegro. Wiadomość którą otrzymałam chwilę wcześniej od kupującego.
" Witam.
Przesyłka dotarła w porządku. Jednak na stronie Allegro, w sekcji Moje Zakupy, cały czas widnieje status przesyłki jako "W Przygotowaniu". Polegam na wiadomościach z Allegro, więc prawie przegapiłem odbiór. Poza tym wszystko w porządku. "
Sprawdziłam. Numer przesyłki jak i adres @ zostały wpisane w dniu wysyłki.
@cztery_bez_atu podaj numer zamówienia, którego dotyczy ta sprawa.
Bardzo proszę bfc7cd00-3245-11f0-842d-e31e998f0451
@cztery_bez_atu a w trackingu przewoźnika jaki był status przesyłki🤔
@cztery_bez_atu czyli standardowo, Allegro zaliczyło zwiechę😕
W każdym tygodniu są średnio przynajmniej dwa podobne przypadki, a o ilu nie wiemy? Jeżeli ktoś nie ma parcia gdyż zamówił aby sobie uzupełnić braki to jest mu obojętne czy czy otrzyma dziś czy za 2 dni. Tylko kierując się komunikatami z Allegro może przegapić termin i oczywiście przesyłka wtedy wraca do nadawcy.
@cztery_bez_atu dzięki za numer zamówienia - zweryfikuję temat.
Jakoś długo trwa to sprawdzanie. Jeżeli już będziesz sprawdzać to sprawdź od razu czemu paczka ORLEN prawidłowo wpisana do systemu nadal widnieje " w przygotowaniu" i dziś prawdopodobnie zostanie zawrócona do sprzedawcy jeżeli kupujący nie zdąży przed kurierem.
nr zamówienia: a05122d0-34cc-11f0-bd2b-9d69a86792cf
@RaBarbar_ka Basiu Droga.
Jak widać wyżej z Twojej deklaracji nie wynikło nic. Ani nie wiem czemu w przypadku tej przesyłki stało się jak się stało ani tej o której piszę niżej, która zgodnie z moimi przewidywaniami już do mnie wróciła.
Po co więc cała ta zabawa w wpisywanie numerów przesyłek jeżeli w efekcie można to o kant ......rozbić.
I żeby nie było, nie jest to moje pierwsze zgłoszenie takiego przypadku. Kiedyś wysyłałam przez centrum wiadomości informację z numerem przesyłki bezpośrednio kupującemu, ale od jakiegoś czasu nie mam już takiej możliwości jeżeli kupujący wcześniej do mnie nie napisał.
@cztery_bez_atu Przepraszam Cię za tak długi czas oczekiwania na odpowiedź. Niestety jeszcze nie otrzymaliśmy konkretnej odpowiedzi. Poprosiłam o ponaglenie sprawy. Jak tylko dostaniemy odpowiedź, wrócimy tutaj z informacją.
@w_kiwi następna identyczna sprawa. Przedmiot zakupiony 28-05 godzina 23:26, 01d98ee0-3c0a-11f0-b6a2-9db768d9304f wysłany zgodnie z deklaracją 30-05, prawidłowo wpisany do statusu przesyłki. Przed chwilą dzwoniła do mnie kupująca z pretensjami jak długo ma jeszcze czekać gdyż ona wyjeżdża i nie będzie mogła odebrać. Po sprawdzeniu trackingu okazuje się że przesyłka od 31-05 leżakuje czekając na odbiór a w Allegro wg. słów kupującej nadal ma status " w przygotowaniu " Temat zgłaszany ponad 2 lata temu, jak zwykle zamieciony pod dywan i nie zrobione nic co mogło by wyjaśnić dlaczego tak się dzieje.
Cześć @cztery_bez_atu, dziękuje za kolejny przykład.
Ponagliłem sprawę i załączyłem również sytuację z zamówieniem 01d98ee0-3c0a-11f0-b6a2-9db768d9304f.
Przepraszamy, że to trwa tak długi czas, czekamy na więcej informacji.
@matt_rose Od rozpoczęcia wątku minęły 2 tygodnie, jeszcze kilka podbić tematu i ' dywan" zacznie się wybrzuszać.
Proponuję jeszcze dołączyć do tego następną identyczną sprawę. Zamówienie :72891880-445d-11f0-b605-efa1bbca0560. Kupujący pyta kiedy przesyłka zostanie wysłania ( rozumiem że w Allegro figuruje jako " w przygotowaniu" ) a przesyłka od wczoraj czeka w punkcie na odebranie.
a potem się dziwicie ile jest zwrotów przesyłek 🙂
System się rozsypał, gdy ktoś mądry w allegro stwierdził, że wbrew statusom przewoźników, serwis sam będzie wyświetlał trackingi, zrobiono to by ukryć ułomność wysyłek z dopiskiem "allegro" w tytule i odpowiedzialność przerzucić na sprzedawców.
Dlaczego serwis ma pokazywać, że przesyłka trafiła do pkt odbioru?
@cztery_bez_atu przykro mi, że ta weryfikacja trwa tak długo - obecnie ustalamy z przewoźnikiem z czego mógł wynikać problem ze statusem paczki.
@RaBarbar_ka Mam nadzieję że nastąpi to jeszcze w tym roku, więc razem będzie to tylko 3 lata. O ile w ogóle kiedyś zostanie to rozwiązane.
@cztery_bez_atu dziękuję za cierpliwość.
Do nadania przesyłek nie zostały użyte maskowane maile, stąd brak aktualizacji statusów.
W systemie przewoźnika, do przesyłek:
2101486892696
2101494941812
2101510590086
przypisany jest ten sam adres: C[adres zanonimizowany]ZY.PL
Pamiętaj, że należy zwrócić uwagę na poprawną rejestrację przesyłek w systemie przewoźników, w innym wypadku zamówienia nie będą posiadać trackingu na naszej platformie.
Basiu Droga.
Czy te adresy wyglądają jak gdyby były identyczne? Według mnie są różne. Poza tym to są jedyne adresy którymi dysponuję w przypadku tych przesyłek, więc macherzy od algorytmów niech nie pitolą głupot gdyż są to adresy podane w formularzach potwierdzających wysyłkę. ( co jestem w stanie udowodnić )
2101486892696 jy180s98xs+1beaa6487@allegromail.pl
2101494941812 3bpal1m7s5+3d4b7bad8@allegromail.pl
2101510590086 120k08g5ov+fc52cc58@allegromail.pl
Czekam więc nadal na rzeczową odpowiedź z podaniem przyczyny.