anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy i kiedy zrobicie z tym porządek?

MAMY ROZWIĄZANIE!
cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Temat starszy niż Allegro.  Wiadomość którą otrzymałam chwilę wcześniej od kupującego.

Witam.
Przesyłka dotarła w porządku. Jednak na stronie Allegro, w sekcji Moje Zakupy, cały czas widnieje status przesyłki jako "W Przygotowaniu". Polegam na wiadomościach z Allegro, więc prawie przegapiłem odbiór. Poza tym wszystko w porządku. "

Sprawdziłam. Numer przesyłki jak i adres @ zostały wpisane w dniu wysyłki.

oznacz moderatorów
27 ODPOWIEDZI 27
RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@cztery_bez_atu podaj numer zamówienia, którego dotyczy ta sprawa. 

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

Bardzo proszę  bfc7cd00-3245-11f0-842d-e31e998f0451

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#20 Guru ⭐⭐

@cztery_bez_atu   a w trackingu przewoźnika jaki był status przesyłki🤔

oznacz moderatorów
cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta
oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#20 Guru ⭐⭐

@cztery_bez_atu  czyli standardowo, Allegro zaliczyło zwiechę😕

oznacz moderatorów
cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

@KOGIEL_T 

W każdym tygodniu są średnio przynajmniej dwa podobne przypadki, a o ilu nie wiemy? Jeżeli ktoś nie ma parcia gdyż zamówił aby sobie uzupełnić braki to jest mu obojętne czy czy otrzyma dziś czy za 2 dni. Tylko kierując się komunikatami z Allegro może przegapić termin i oczywiście przesyłka wtedy wraca do nadawcy. 

oznacz moderatorów
RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@cztery_bez_atu dzięki za numer zamówienia - zweryfikuję temat.

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

@RaBarbar_ka 

Jakoś długo trwa to sprawdzanie. Jeżeli już będziesz sprawdzać to sprawdź od razu czemu paczka ORLEN prawidłowo wpisana do systemu nadal widnieje " w przygotowaniu" i dziś prawdopodobnie zostanie zawrócona do sprzedawcy jeżeli kupujący nie zdąży przed kurierem.

nr zamówienia: a05122d0-34cc-11f0-bd2b-9d69a86792cf

oznacz moderatorów
cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

@RaBarbar_ka  Basiu Droga.

Jak widać wyżej z Twojej deklaracji nie wynikło nic. Ani nie wiem czemu w przypadku tej przesyłki stało się jak się stało ani tej o której piszę niżej, która zgodnie z moimi  przewidywaniami już do mnie wróciła.

Po co więc cała ta zabawa w wpisywanie numerów przesyłek  jeżeli w efekcie można to o kant ......rozbić.

I żeby nie było, nie jest to moje pierwsze zgłoszenie takiego przypadku. Kiedyś wysyłałam przez centrum wiadomości informację z numerem przesyłki bezpośrednio kupującemu, ale od jakiegoś czasu nie mam już takiej możliwości jeżeli kupujący wcześniej do mnie nie napisał.

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@cztery_bez_atu Przepraszam Cię za tak długi czas oczekiwania na odpowiedź. Niestety jeszcze nie otrzymaliśmy konkretnej odpowiedzi. Poprosiłam o ponaglenie sprawy. Jak tylko dostaniemy odpowiedź, wrócimy tutaj z informacją. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów
cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

@w_kiwi  następna identyczna sprawa. Przedmiot zakupiony 28-05 godzina 23:26, 01d98ee0-3c0a-11f0-b6a2-9db768d9304f wysłany zgodnie z deklaracją 30-05, prawidłowo wpisany do statusu przesyłki. Przed chwilą dzwoniła do mnie kupująca z pretensjami jak długo ma jeszcze czekać gdyż ona wyjeżdża i nie będzie mogła odebrać. Po sprawdzeniu trackingu okazuje się że przesyłka od 31-05 leżakuje czekając na odbiór a w Allegro wg. słów kupującej nadal ma status " w przygotowaniu " Temat zgłaszany ponad 2 lata temu, jak zwykle zamieciony pod dywan i nie zrobione nic co mogło by wyjaśnić dlaczego tak się dzieje.

oznacz moderatorów
matt_rose
Moderator
Moderator

Cześć @cztery_bez_atu, dziękuje za kolejny przykład.
Ponagliłem sprawę i załączyłem również sytuację z zamówieniem 01d98ee0-3c0a-11f0-b6a2-9db768d9304f.
Przepraszamy, że to trwa tak długi czas, czekamy na więcej informacji.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów
cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

@matt_rose Od rozpoczęcia wątku minęły 2 tygodnie, jeszcze kilka podbić tematu i ' dywan" zacznie się wybrzuszać. 

oznacz moderatorów
cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

@matt_rose 

Proponuję jeszcze dołączyć do tego następną identyczną sprawę. Zamówienie :72891880-445d-11f0-b605-efa1bbca0560. Kupujący pyta kiedy przesyłka zostanie wysłania ( rozumiem że w Allegro figuruje jako " w przygotowaniu" ) a przesyłka od wczoraj czeka w punkcie na odebranie.

oznacz moderatorów
RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

a potem się dziwicie ile jest zwrotów przesyłek 🙂

System się rozsypał, gdy ktoś mądry w allegro stwierdził, że wbrew statusom przewoźników, serwis sam będzie wyświetlał trackingi, zrobiono to by ukryć ułomność wysyłek z dopiskiem "allegro" w tytule i odpowiedzialność przerzucić na sprzedawców.

Dlaczego serwis ma pokazywać, że przesyłka trafiła do pkt odbioru?

oznacz moderatorów
RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@cztery_bez_atu przykro mi, że ta weryfikacja trwa tak długo - obecnie ustalamy z przewoźnikiem z czego mógł wynikać problem ze statusem paczki. 

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

@RaBarbar_ka  Mam nadzieję że nastąpi to jeszcze w tym roku, więc razem będzie to tylko 3 lata. O ile w ogóle kiedyś zostanie to rozwiązane.

oznacz moderatorów
RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@cztery_bez_atu dziękuję za cierpliwość. 
Do nadania przesyłek nie zostały użyte maskowane maile, stąd brak aktualizacji statusów.
W systemie przewoźnika, do przesyłek:
2101486892696
2101494941812
2101510590086
przypisany jest ten sam adres: C[adres zanonimizowany]ZY.PL
Pamiętaj, że należy zwrócić uwagę na poprawną rejestrację przesyłek w systemie przewoźników, w innym wypadku zamówienia nie będą posiadać trackingu na naszej platformie.

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

@RaBarbar_ka 

Basiu Droga.

Czy te adresy wyglądają jak gdyby były identyczne? Według mnie są różne. Poza tym to są jedyne adresy którymi dysponuję w przypadku tych przesyłek, więc macherzy od algorytmów niech nie pitolą głupot gdyż są to adresy podane w formularzach potwierdzających wysyłkę. ( co jestem w stanie udowodnić )

2101486892696          jy180s98xs+1beaa6487@allegromail.pl

2101494941812         3bpal1m7s5+3d4b7bad8@allegromail.pl 

2101510590086        120k08g5ov+fc52cc58@allegromail.pl 

Czekam więc nadal na rzeczową odpowiedź z podaniem przyczyny.

oznacz moderatorów