anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy jest jakiś postęp?

cztery_bez_atu
#14 Krzewiciel#

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Widzę że nie ma innego sposobu niż zakładanie nowych wątków aby osiągnąć jakikolwiek efekt.  Poprzednie wpisy " uciekły " już tak daleko że po informacji " zgłoszenie zostało przekazane do dzialu technicznego " nikt już nawet do nich nie zagląda i temat umiera śmiercią naturalną.

Około 3 tygodni temu zgłosiłam że coraz częściej pojawiają mi się błędy takie jak na zrzucie niżej

Zrzuty 2025-03-31-16-27- błędy których nie ma.jpg

Zawsze staram się pobrać z katalogu najbardziej pasujący produkt jeżeli chodzi o producenta, oznaczenie i resztę danych co nie jest łatwe gdyż wielokrotnie po podaniu konkretnego oznaczenia system zwraca nawet kilkaset pozycji w tym wiele takich które nie mają nic wspólnego z wpisaną frazą i trzeba się przeryć przez wszystko aby wyłapać ( lub nie wyłapać ) ten pasujący. Aby więc zaoszczędzić sobie czas nie wybieram nic z katalogu a system proponuje coś tam co akceptuję. I tu zaczynają się schody.  Prawie że natychmiast po wystawieniu produkt zostaje odłączony i aukcja zakończona lądując w zakładce odrzucone lub szkice.

Ale to co stało się dziś przechodzi wszelkie wyobrażenie. 6 Pozycji z zakładki odrzucone, zostało przepuszczone i po utworzeniu nowych produktów zostały wystawione ( miałam taką nadzieję ). Jakież było moje zdziwienie kiedy okazało się że wszystkie 6 utworzonych chwilę wcześniej, w których tytuły aukcji zostały dokładnie odwzorowane w utworzonych produktach ponownie zostały zakończone i znalazły się w szkicach z komunikatem jak poprzednio, że: tytuł oferty nie pasuje do nazwy wybranego produktu! A tu można zobaczyć że nie może być takiej opcji. Ten zrzut i następny dotyczą pierwszej od góry pozycji, ale w przypadku pozostałych pięciu wygląda to identycznie.

Zrzuty 2025-04-22-13-04.jpg

Jakim cudem tytuł może nie pasować do wybranego produktu jeżeli to jest toczka w toczkę to samo?

Zrzuty 2025-04-22-13-06.jpg

oznacz moderatorów
17 ODPOWIEDZI 17

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@cztery_bez_atu już to weryfikuję, wrócę do Ciebie z informacją. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#14 Krzewiciel#

Następny kwiatek z tego samego " bukietu "

Zrzuty 2025-04-22-16-34 następny kwiatek.jpg

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@cztery_bez_atu otrzymałam informację, że w obu przypadkach komunikat błędu dotyczył próby aktywacji oferty z innym produktem o innej nazwie. Np próby wystawienia oferty z produktem o nazwie: "SN74LV08AD Quad 2 Input AND Gate". Ponów proszę wystawienie oferty z produktem ze zrzutu. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#14 Krzewiciel#

Dopiero dziś moglam zabrać się do propozycji, więc " lecimy " z tematem i kolejnymi zrzutami.

Stan początkowy.

Zrzuty 2025-04-24-9-40 wystawianie.jpg

Zaczynam edycję.

Zrzuty 2025-04-24-9-40 wystawianie-.jpg

Podobno aukcja została wystawiona.

Zrzuty 2025-04-24-9-40 wystawianie-1.jpg

I nie wierzę własnym oczom.

Zrzuty 2025-04-24-9-40 wystawianie-efekt.jpg

Co prawda element został wystawiony z innym produktem utworzonym na podstawie wystawianego , ale " mi to loto "

To teraz jeszcze tylko pozostałe które są zapisane jako szkice i może zmienię zdanie o dziale technicznym.

oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#14 Krzewiciel#

A jak już tak fajnie poszło to może jeszcze coś?

Zrzuty 2025-04-24-11-23 wystawianie paski.jpg

Taka sama historia.  Wybrany produkt o nazwie identycznej jak sprzedawany przedmiot gdyż utworzony na jego podstawie a system " pluje się " że nazwa produktu nie pasuje do przedmiotu i nie pozwala go wystawić.

oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#14 Krzewiciel#

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

I znowu dział techniczny uznał temat za zakończony? Mam codziennie tworzyć nowy wątek aby zajęli się tym na poważnie? Wystawiam aukcje z produktem utworzonym na podstawie przedmiotu który wystawiam a system " pluje się " że nazwa produktu nie pasuje do wystawianego przedmiotu. Zróbcie z tym w końcu coś!  To zaczyna być nudne. Ile razy mozna robić to samo i oczekiwać innego wyniku?

Zrzuty 2025-04-27 odrzucona.jpg

Zrzuty 2025-04-27 odrzucona-1.jpg

oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#14 Krzewiciel#

@Syrena_zT Miesiąc przeleciał jak z bicza strzelił a w temacie cisza jak makiem zasiał.

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@cztery_bez_atu Jedyny postęp jaki można zaobserwować to postęp choroby tego systemu.

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@cztery_bez_atu jak rozumiem problem, który obecnie zgłaszasz to komunikaty o niezgodności tytułów ofert i produktów. Przy wcześniejszej weryfikacji Twojego zgłoszenia poinformowaliśmy, że komunikat dotyczył próby aktywacji oferty z innym produktem o innej nazwie. Czyli łączyłaś ofertę z jednym (niepasującym) produktem następnie z innym (o tym samym tytule co oferta), otrzymywałaś komunikat do pierwszej próby połączenia z niepoprawnym produktem. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#14 Krzewiciel#

@Syrena_zT  jeżeli system podpowiada mi że odbiornik tranzystorowy to jest to samo co układ scalony to oczywiście nie zgadzam się z tym i szukam czegoś bardziej zbliżonego. Ale to nastawienie już się zmieniło. Jeżeli w katalogu będzie np. lokomotywa opisana że jest to układ scalony, tranzystor lub coś jeszcze innego to zaakceptuję to gdyż  jak widać jest to najkrótszą drogą do wystawienia nowej aukcji. Nie ma sensu kopanie się z koniem.

oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#14 Krzewiciel#

@Syrena_zT  Dobija 2 miesiąc a niektórych pozycji jak nie mogłam wystawić w kwietniu tak nadal nie mogę wystawić w czerwcu. Czy mogę mieć nadzieję że do końca roku coś się zmieni w tej kwestii? 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

Miałam takie komunikaty jak na końcu jednego tytułu była spacja, a w drugim jej nie było...

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów

ELMIXAGD_pl
#13 Ambasador#

Gdyby jakiś student chciał robić "pracę magisterską" w temacie katalogowania produktów przez Allegro - to ma bardzo szerokie pole do popisu. Z tego to można nawet już niezłą książkę napisać - 

oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#14 Krzewiciel#

@ELMIXAGD_pl 

A sprawa jest prostsza niż konstrukcja cepa. I wcale nie trzeba angażować tabunu programistów aby usystematyzować to co usystematyzować bez większego problemu można. 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

Oj taaa dzieci z 1-go roku informatyki maja bekę z tego co tu się wyprawia... I naprawdę wiem co mówię, bo mam takowego w domu.

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@cztery_bez_atu  Ale żeby to zrobić, usystematyzować, trzeba najpierw chcieć.

Myślisz że komuś się będzie chciało,  daj se spokój...

oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#14 Krzewiciel#

@br. Ale wtedy nie sprzedam tego co chciała bym sprzedać dokąd jeszcze się to sprzedaje od czasu do czasu.

oznacz moderatorów