Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Z uwagi na małą ilość zamówień i jednocześnie konieczność oferty wielu kurierów nie robimy wysyłek w piątki. Mamy ustawioną godzinę graniczną na 10.00 i zgodnie z tym wysyłamy, jedyne odchylenia od terminu wynikają z braku podjazdu kuriera. W ostatnim okresie mamy 3 zamówienia z opóźnioną wysyłką z tego właśnie powodu.
W czwartek jak co tydzień o 10.00 zmieniliśmy termin wysyłki na 2 dni, czyli na wysyłkę w poniedziałek. Proszę o dokładne wyjaśnienie na jakiej podstawie i z jakich danych algorytm wyliczył przewidywany termin dostawy zamówienia złożonego dziś rano na sobotę. @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Takie coś istnieje, szkoda, że nie może pokazywać i szacowanego przez Allegro i deklarowanego czasu dostawy przez sprzedawcę.
Cześć, @ogrody_pl! Podaj proszę numery zamówień, dla których kurier nie zrealizował terminowo podjazdu. Zweryfikuję możliwość wykluczenia ich z Twojej jakości sprzedaży. 😊
Dla zamówień z dostawą następnego dnia, możesz ustawić konkretne dni tygodnia oraz godziny - zrobisz to w tej zakładce (możesz tutaj zaznaczyć np. wszystkie dni, z wyłączeniem piątku).
Pamiętaj, że jeśli edytujesz ustawienia godzin składania zamówień - to nasz algorytm może wciąż brać pod uwagę Twoje wcześniejsze wysyłki i wyświetlać przewidywany czas dostawy na tej podstawie. Czyli, jeśli chcesz aby zmienił się przewidywany czas dostawy - zwróć uwagę, aby nadawać przesyłki zgodnie z Twoją deklaracją. 😊
Nasz algorytm oblicza przewidywany czas dostawy, na podstawie Twoich wcześniejszych wysyłek oraz dostaw przewoźników. Więcej przeczytasz o tym, w tym artykule.
Nie proszę o wykluczenie, tylko o wyjaśnienie wyświetlanych terminów dostawy, aby było jaśniej wstawiam zrzut konkretnego zamówienia. Uprzedzając też standardową odpowiedź - nie nadajemy przesyłek przed deklarowanym czasem.
@ogrody_pl poniżej odniosę się do terminów dostawy dla wskazanego zamówienia:
- czas na wysłanie tego zamówienia, masz do 15 lipca - zgodnie z deklaracją w ofertach (ten czas będziemy liczyć do statystyk jakości Twojej sprzedaży),
- wyświetlany czas na wysłanie (ten ze zrzutu, który załączyłeś) - jest to sugerowany czas wysyłki, który spełnia przewidywany czas dostawy, jaki widział kupujący w momencie składania zamówienia.
- przewidywany czas dostawy, który widzi klient - jest wyliczany na podstawie danych o czasie wysyłki i czasie przewozu. Bierzemy tutaj pod uwagę realizację wcześniejszych zamówień oraz inne czynniki, o których przeczytasz w tym artykule.
Dodatkowo zgłosiłam zamówienie do weryfikacji i wrócę z informacją, gdy ustalę co dokładnie wpłynęło na wyświetlany czas dostawy. 😊
@br. dziękuję, jednak moje emocje są opanowane i nigdy moją intencją nie było żeby kpić z użytkowników - wręcz przeciwnie, zależy mi na rozwiązywaniu zgłaszanych problemów oraz wytłumaczeniu jak różne funkcje działają. 🙂 Nie jest to tajemnicą, że paczkę uznajemy za nadaną od momentu zesanowania jej przez kuriera (informujemy o tym w artykułach pomocy).
Czekam z niecierpliwością na wynik weryfikacji co wpłynęło na wyświetlany czas dostawy. Ciekawy też jestem dlaczego niemożna kupującemu pokazać deklarowanego przez sprzedawce czasu wysyłki + ewentualnie na ile % go dotrzymuje, zamiast obecnego wprowadzającego w błąd, czasu przewidywanego. Dodam tutaj również, że do założenia tematu skłoniła mnie rozmowa z kupującą w tym zamówieniu (mało dla mnie przyjemna), która uważa że to iż nie otrzyma swojego zamówienia w sobotę to wyłącznie moja wina, to ja jestem kłamcą i oszustem, bo chyba to normalne że czas wysyłki podaje sprzedawca, a nie allegro i oczywiście będzie do tego odpowiedni komentarz, a towar zostanie odebrany lub nie. Takich rozmów jest niestety więcej.
@Sa_nova No dobrze, ja też staram się zrozumieć jak te funkcje działają, ale niestety dostrzegam absurdalność działania tak pomyślanych algorytmów.
Jaki jest sens pisania o wyłączenie ze statystyk niezawinionych wysyłek skoro te wysyłki pozostaną dalej w systemie i na podstawie nieprawidłowych danych algorytm będzie ciągle generował fikcyjne terminy dostaw? Powinno się usunąć taką dostawę całkowicie z wyliczeń, ale obawiam się że to trudne, będzie drogie, bo ingerencja w system pewnie tania nie jest.
A rozwiązanie jest proste: jest piątek godzina 19.40 ja zgłaszam paczkę gotową do wysłania. Ten termin powinien być zapisany w systemie a nie termin kiedy około wtorku kurier odpocznie po niedzieli i przyjedzie po paczkę. Dlaczego sprzedającemu dopisujecie do statystyk jakości błędy i niedoskonałości systemu?
Myślę że doskonale rozumiesz te zależności, może nie kpisz z nas ale odpowiadasz standartowo bo tak musisz, bo tak trzeba.
Pozdrawiam
Czy udało się coś ustalić?
@Sa_nova Proponuję opanuj emocje, nie kpij z użytkowników
Cytat: "... to nasz algorytm może wciąż brać pod uwagę Twoje wcześniejsze wysyłki "
Chyba nie bierze pod uwagę terminy wysyłek, tylko jakieś bliżej niewytłumaczalne terminy odbiorów przez kurierów. Algorytm wylicza jakieś fikcyjne informacje na podstawie wcześniejszych błędnych danych.
Może obliczycie termin wylotu w kosmos kolejnego Polskiego kosmonauty. Macie chyba dosyć danych ?