Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Moja karta jakości sprzedaży:
@axelbis Masz rację ,sam mam podobnie . System ocen źle ocenia takich sprzedawców którzy się zbytnio starają i nie mają dyskusji i zapytań od klientów . U mnie też niby super "jesteś w gronie najlepszych sprzedawców" ale dyskusji nie ma a o przedmiot nikt nie pyta od 2 tygodni i punkty lecą w dół .
@kolekcjoner608 jeśli chodzi o zadane pytania rzuć hasło i zrobimy Ci ,, zrzutkę ,,😁
@axelbis @kolekcjoner608 @mdrogeria był pomysł i potwierdzili że się tym zajmą żeby były w tym miejscu maksymalne noty 🙂
Punkty nie powinny istnieć.
Na allegro już od 2 lat nie warto się starać, bo i tak nas tyrają prowizjami 20-25%, niektórzy z adsem to i 30%. :] Maksymalnie 50% przychodu proponuje pozostawić na allegro, pozostałe 50% i tak wygenerują większy dochód niż allegro. Prawdę mówiąc jestem tutaj, bo mam wtedy większy obrót, co wpływa na większe zakupy hurtowe i lepsze ceny.
20-25%? Zacznij sprzedawać rzeczy tanie, kosztujące 1-2 zł to zobaczysz jak demoluje cenę prowizja minimalna. Ja rzeczy które kiedyś sprzedawałem w cenie 1 zł w tej chwili sprzedaję po 1,75 zł tylko z powodu podwyżek opłat. Sam zarabiam tyle samo.
Jeszcze lepszy numer jest z tym, że prowizja minimalna dotyczy _każdej_ sztuki sprzedawanego towaru. Za ten sam towar sprzedawany na sztuki przy zakupie 100 sztuk zapłacę np. 25% prowizji, a przy sprzedaży pakietu 100 sztuk tylko 7%. To kompletnie rozwala sens wprowadzania cenników hurtowych. Nie zrobiłem tego i nie zrobię, bo ja będę robił za grosze, a Allegro zgarnie większość zysku. Moja marża na towarze hurtowym spadnie, a Allegro zarobi tyle samo. Oczywiście rozumiem sens prowizji minimalnej, Allegro ma swoje koszty i musi je pokryć, ale prowizja minimalna powinna dotyczyć _całej_transakcji_ a nie poszczególnych pozycji w jej ramach. Oczywiście zgłaszałem te uwagi, ale Allegro jak to Allegro...
A to to już w ogóle przesada. Prowizja 30% to marzenie. Przepraszam wszystkich o których zapomniałem. Produkty za 1/2 zł to już chyba nie istnieją na allegro. Wypięli się na was jak rząd na Polaków 😞
Moim zdaniem nie przemyśleli tego systemu do końca. Dodatkowe punkty powinny być z automatu przyznawane w pełni i powinny być odejmowane tylko w przypadku faktycznego pogorszenia się obsługi.
Jaki jest sens wprowadzania skali do tysiąca punktów, gdzie maksimum jest praktycznie nieosiągalne???