@gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Jako że moja sprzedaż jest jaka jest więc mogę sobie pozwolić na monitorowanie odbierania przesyłek przez kupujących. Mam obecnie 2 takich delikwentów do których od 3 dni nie mogę się dodzwonić aby ich zapytać czemu nie odbierają tego za co zapłacili a co od kilku dni czeka w punkcie. W końcu wróci to do mnie a " kupujący " będzie zdziwiony że nie otrzymał zwrotu za to za co zapłacił. Sprawa tak groszowa że tego co zapłacił nie wystarczy nawet na pokrycie kosztu przesyłki zwrotnej. Może by tak co jakiś czas sprawdzić czy numer telefonu podany jako kontaktowy nadal istnieje i rzeczywiście należy do danego użytkownika?
@cztery_bez_atu Podaj, proszę, loginy klientów, zakupów których dotyczy ten problem.
Bardzo proszę. Np. ten. Client:132668516 Na 99% w dniu jutrzejszym przesyłka zostanie zawrócona do mnie. A drugi kupujący odezwał się po przeczytaniu mojego wpisu tu na forum. Podobno nie miał żadnych nie odebranych połączeń a w moim telefonie są 22 nie odebrane wychodzące połączenia z jego numerem. Ale cóż? Cuda się zdarzają.
@cztery_bez_atu Dziękuję. Poprosiłam odpowiedni zespół o kontakt z klientem w celu ustalenia czy dane kontaktowe podane podczas rejestracji konta są aktualne.