anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy można wyłączyć aukcje z business allegro czechy zostawiając je na "zwykłym" rynku czeskim?

TheCakes
#8 Zapaleniec#

Mam pytanie odnośnie allegro czechy.

Na drugim naszym koncie innej spółki wpadło kilka zamówień od firm czeskich gdzie byliśmy przekonani o tym, że klienci z czech możliwości zamawiania z nipem są pozbawieni.

Okej, pojawiło się to ze strony allegro business czechy, rozumiem, że tam same firmy mogą kupować.

Czy można wyłączyć produkty z widoczności na allegro business czechy jednocześnie zostawiając oferty na zwykłym rynku czeskim dla klientów bez nip?

Znowu sprawa WDT, którą trzeba obchodzić na około robiąc swoje rozwiązania bo allegro nadal nie wprowadziło chyba żadnego narzędzia do zwrotu różnicy między stawkami?

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@TheCakes Konsultuję tę sprawę. Wrócę tutaj z odpowiedzią.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

otowent
#2 Obserwator#

Cześć, też chciałem to zrobić, dostałem taką odpowiedź na czacie: 

Zrzut ekranu 2024-11-27 o 10.02.52.png

oznacz moderatorów

otowent
#2 Obserwator#

Oczywiście sposób nie działa bo wyłączył faktury na wszystkich rynkach, nie tylko na czeskim ... 

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@TheCakes Niestety nie ma rozwiązania, które w prosty sposób wyłączałoby widoczność ofert na business.allegro.cz. Można jedynie zmodyfikować oferty tak, żeby warunki kwalifikacyjne nie zostały spełnione i wtedy przedsiębiorcy nie będą mogli w nich kupować na żadnym rynku, również polskim, jak słusznie zauważył @otowent.  

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

TheCakes
#8 Zapaleniec#

@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_  

W takim razie jedynym rozwiązaniem na ten moment jest właściwie wycofanie się z rynku czeskiego?

Czy w ogóle rozważacie możliwość przełączenia widoczności na allegro business czechy?

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@TheCakes Nie mamy informacji na ten temat. Przykro mi. 

Nicol
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

TheCakes
#8 Zapaleniec#

@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_  

A czy są już jakieś narzędzia, aby zwracać tę różnicę vatu którą zapłaci klient? Czy trzeba rzeźbić przez zwrot wpłaty? Co w takim razie z zamówieniami z przesyłką pobraniową, gdzie zwrócić od tak z panelu zamówienia się nie da?

oznacz moderatorów