anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy mogę coś kupić

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Mam pytanko . Czy jako sprzedawca mogę kupić przedmiot którego sam na zlecenie wystawiam? Ktoś przynosi do mnie przedmiot w celu sprzedaży ,ale nie ma między nami dogadania cenowego a klient liczy że więcej zarobi jak mu wystawię to komisowo do licytacji od 1 zł . Zaznaczam że sam to dla siebie chciałbym kupić ale moja oferta go nie zadowala . Chciałbym podpytać czy mogę bezkarnie spróbować to wygrać w cenie jaką mogę za to dać czy muszę mniej legalnie wynajmować jakiegoś słupa co by dla mnie licytował . Jakie jest zdanie portalu?  @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

mdrogeria
#21 Demiurg#

lepiej tego nie rób , zwykle kończy się blokadą konta .

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Spokojnie tylko pytam . 

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@kolekcjoner608 Zgodnie z Regulaminem transakcje pomiędzy powiązanymi kontami są zabronione. Takie działania wyłapuje automat. Lepiej nie rób tego ze swojego konta. 

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@ko_alka Tego się obawiałem ale z Botami szarpać się nie mam zamiaru . Uważam jednak że jako klient który chce coś dla siebie kupić (jak inaczej nie idzie się dogadać) ,to nie powinno być takiego zakazu o ile nikt nie domaga się zwrotu prowizji po takiej transakcji .

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@kolekcjoner608  wiesz jak dla mnie zakaz jest zrozumiały. Zapobiega podbijaniu ceny z drugiego swojego konta.

Z drugiej strony uważałbym na taką transakcje. Bo jeśli cena w licytacji bedzie zbyt niska a to Ty wystawiasz przedmiot - to rozczarowny sprzedający znów obwini Ciebie

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

@_Likos_ Zasady licytacji przedstawiam przed wystawieniem w w razie bym taką aukcję wygrał to nie on by mi wystawiał opinie . Osobiście zawsze wolę kupić niż wystawiać komisowo ale tu podałem tylko przykład hipotetyczny dla sprawdzenia . 

oznacz moderatorów