anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy opcja Parametr Produkt wprowadzony do obrotu na terenie UE przed 13.12.2024 zniknęła na zawsze ?

sopeloutlet
#8 Zapaleniec

Witam , dzisiaj wystawiałem przedmioty na allegro i zauważyłem że brakuje opcji "Produkt wprowadzony do obrotu na terenie UE przed 13.12.2024" 

Czy już nie będzie dostępne to oświadczenie ?

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
18 ODPOWIEDZI 18

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@sopeloutlet tak, ograniczamy możliwość zaznaczania tej opcji tylko dla konkretnych wartości parametru Stan (Używany, Bieżnikowany, Na części, Regenerowany, Uszkodzony, Odnowiony przez producenta, Odnowiony przez sprzedawcę, Do renowacji, Po renowacji, Nie wymaga renowacji, Po demontażu). 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Kuki_Outlet
#9 Pomysłodawca

Czyli trochę sprzedawców zniknie z Allegro.

oznacz moderatorów

DariuszX
#8 Zapaleniec

Utrudnianie w sprzedaży i wystawianiu w tym serwisie idzie w tony !

oznacz moderatorów

Kuki_Outlet
#9 Pomysłodawca

Inne serwisy się ucieszą.... Sam już szukam alternatywy.... A może to i lepiej.....

oznacz moderatorów

DariuszX
#8 Zapaleniec

Ja idę na **piiip**,

Nie wiem ,ale co chcę tu cos wystawić nowego to jak widzę co za głupoty mam wypełniać to rezygnuję ..... A wystawiałem tu od 30 lat.....

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@DariuszX  napisał(a):

A wystawiałem tu od 30 lat.....

No popatrz a allegro istnieje od 25 lat 😄

________
Κώστας
oznacz moderatorów

DariuszX
#8 Zapaleniec

Dlaczego jak wystawiam do sprzedaży w kategorii Muzyka , płytę CD musze pisać o bezpieczeństwie używania słuchawek , kabli ,baterii itp ? BEZ SENSU !!!!!!

Idziemy w kierunku EU Głupota ???

oznacz moderatorów

Kuki_Outlet
#9 Pomysłodawca

I tu się pojawia kolejne pytania: Czy allegro jest jeszcze w polskich rękach? Pewnie Allegro jest niedobre jak np. polski węgiel i trzeba zamknąć

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

ja nie mam tej opcji przy sprzęcie nowym

oznacz moderatorów

EElektryka_com
#12 Orędownik

ale po co? minęło pół roku, w tym czasie na rynku 99%+ produktów zostało po raz pierwszy wprowadzony na rynek UE dawno temu.

Nie prościej by było gdyby wszystkie aukcje, które zostały stworzone przed datą graniczną, jak i wpisy w katalogu Allegro miały tę opcję "dożywotnio"?

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@EElektryka_com tak jest w normalnych krajach ue - nikt tam się tym nie przejmuje - ma dostosować się producent - u nas musi sprzedawca - podobno tak kazał allegro uokik

ale serwis zamiast pokazać tą decyzję - ukrył ją

oznacz moderatorów

_haftka_
#7 Wielbiciel

W takim razie w jaki sposób dodać producenta? Dlaczego po wybraniu parametru marka automatycznie nie uzupełnia się to pole? Mam za każdym razem wpisywać na nowo producenta, którego tysiące rzeczy są już na allegro? Piszę o markach odzieżowych takich jak np. M&S, PRIMARK, F&F, FREYA, FANTASIE itp. Jakie znaczenie ma czy odzież była używana? 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@_haftka_ nie musisz na nowo wpisywać danych, gdy podasz producenta w polu Dane producenta, o ile jest zdefiniowany, automatycznie uzupełnimy jego dane. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

lewgorzkowski
#12 Orędownik

@la_nika chodzi o to, że każdy sprzedawca musi definiować u siebie osobno producenta! z listy się zaczyta, ale tylko jeżeli ją stworzę, lub ktoś wcześniej dodał go w produkcie do katalogu. Tylko wtedy się zaczytuje, a chodzi o to, żeby wyszukiwało przy wystawianiu i jak już raz wklepał te dane, to żeby mi weszło. 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@lewgorzkowski dzięki, rozumiem, o co chodzi. Natomiast właśnie nie trzeba uzupełniać ich za każdym razem, wystarczy podać je raz, a dla niektórych marek, które mamy w katalogu produktów dane producenta są już uzupełnione. 
Nie udostępniamy danych wprowadzonych przez jednego sprzedającego dla innych, za te informacje odpowiadają sprzedający, więc powinny one zostać wprowadzone przez konkretnych sprzedających, aby nie dochodziło do błędów. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

ROLNICZY_Liskow
#7 Wielbiciel

Mam nowy produkt: oryginalną część zamienną do malucha - FIATa 126p, w oryginalnym kartonie z logo FIAT / Lancia. Produkt ten wyprodukowany ponad 15 lat temu, na kartonie nie mam żadnych danych producenta. Dlaczego nie mogę wybrać opcji "Produkt wprowadzony do obrotu przed 13.12.2024" co w takim przypadku mam wpisać jako dane producenta? 

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@ROLNICZY_Liskow nie ma eanu, nie sprzedasz towaru na allegro, są inne portale

oznacz moderatorów

lewgorzkowski
#12 Orędownik

to jest jakieś wariactwo...

oznacz moderatorów