anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy reklamowany po 1,5 roku czasu towar może być przez nas odrzucony? chodzi o wypalenie żarówki

MAMY ROZWIĄZANIE!
EmiliaEMh
#8 Zapaleniec

Klient reklamuje żarówki po 1,5 roku czasu. Żarówki mają prawo się wypalić po tak długim czasie,a on żąda ode mnie zwrotu pieniędzy. To jest chyba jakiś żart. Po za tym prowadzę outlet , nie posiadamy gwarancji producenta i nigdzie nie piszemy o gwarancji, a on się upiera że to jest zaznaczone w ofertach, owszem reklamacja produktu jest, ale nie gwarancja. Reklamacji nie przyjęliśmy, ponieważ produkt nie był wadliwy tylko nadzwyczajnie się zużył. Poza tym towar , który u nas zakupił był na działalność, z tego co wiem to gwarancja obejmuje tylko rok. Jeżeli mielibyśmy gwarancje, a jej nie mamy, bo jesteśmy tylko sprzedawcami a nie producentami.

Proszę o pomoc w tej sprawie ...

oznacz moderatorów
25 ODPOWIEDZI 25
Client:42278334
#8 Zapaleniec

Ha!Ha!Ha! Napisz proszę jak można udowodnić wadę źródła światła, tę reklamowaną, w momencie zakupu? Można tylko stwierdzić czy świeci czy nie. Przedmiotem reklamacji jest czas jej świecenia, określone przez polskie prawo, czy to takie trudne? Czy się to komuś podoba czy nie źródła światła maja w Polsce świecić minimum 2 lata To producenci w swoich reklamach stwarzają podstawy do domniemywania takiego i jeszcze dłuższego czasu sprawności źródeł światła.

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@EmiliaEMh reklamację rozpatrzyłam? Użyłaś zwrotu np odrzucam reklamację bo za napisanie reklamacji nie przyjmuję to cię kupujący allegro dojadą bo według uokiku uniemożliwiasz skorzystanie z prawa do reklamacji kupującemu

oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec

Jeśli nie przystajesz do obowiązującego prawa to zamknij działalność a nie wprowadzaj do obrotu prawnego swoich przekonań. Nie jesteś ustawodawcą i coś Ci się chyba pomyliło.

oznacz moderatorów
RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Reklamacji nie przyjęliśmy, ponieważ produkt nie był wadliwy tylko nadzwyczajnie się zużył.

Reklamacja musisz przyjąć i ją rozptrzyć

oznacz moderatorów
#8 Zapaleniec

No właśnie, będzie tu jakąś samowolę szerzyła i psuła opinię uczciwym sprzedawcom. Bo przecież tacy też są.

oznacz moderatorów
EmiliaEMh
#8 Zapaleniec

#8 Zapaleniec# ale tu sie wyrzyłeś ! 😄

oznacz moderatorów