Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam Wszystkich,
przed chwilą otrzymałem maila o zablokowaniu mi konta z powodu naruszenia art. 2.9 b Regulaminu Allegro.
Faktycznie zrobiłem zakup między kontami allegro z allegro lokalnym.
Proszę o informację od Was jakie są teraz procedury i na jaki czas mam konto zablokowane.
Maila wysłałem do działu bezpieczeństwa. Czy Ktoś z Was miał tak sytuację i może podpowiedzieć o najszybszej ścieżce postępowania. @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @ko_alka @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Będę bardzo wdzięczny
@derbacoffee z DBT nic nigdy nie wiadomo , z opisów innych użytkowników wnioskuję ,że z odblokowaniem konta są spore problemy .
@derbacoffee Tylko dział bezpieki może Ci odblokować konto i tylko z nimi musisz się dogadać. Moderacja nie może zając stanowiska- zabronione ma.
A jak można się skontaktować z działem bezpieczeństwa w sprawie odwieszenia konta? Jakis mail, telefon?
tylko mail. ten którego pisali. ale trwa to tygodniami. nie dniami i nie godzinami
nie wiem czy to odblokujesz. zrobiłeś transkację między swoimi kontami a to tu ma rangę zbrodni
Dodatkowo i co chyba ważniejsze - handlujesz kawą.
Kawa, elektronika, lego - tu na cenzurowanym. Nie są te podmioty tu mile widziane, a nowe nie są wpuszczane
Faktycznie zrobiłem zakup między kontami allegro z allegro lokalnym.
po co? dlaczego? i to na allegro lokalnie?
Aktualnie zmienił mi się status z konta zablokowanego na konto zawieszone, zostało zabrane mi 300pkt z jakości, ale jeszcze wszystkie produkty mam jako sprzedaż zakończona.
Wydaje mi się że są szanse na odblokowanie, czy się mylę?
jest gorzej
Mylisz się
Cześć @derbacoffee. Kwestię blokady wyjaśnisz tylko w prywatnej korespondencji mailowej. Nie ma innej ścieżki, która pozwalałaby szybciej rozwiązać tę sytuację.
Konto zostało odblokowane. Dziękuję bardzo działowi bezpieczeństwa, super z Was ludzie.
Cześć jak udało się ci odblokować konto? Mam podobną sytuacje i nie wiem co zrobić. Pozdrawiam
@CarPartsGroup-PL odpowiedź masz nad swoją wiadomością 🙂
Rozumiem co mam zrobić lecz potrzebuje jakiś wskazówek jak udało się użytkownikowi derbacofee to zrobić po jednym dniu.
@CarPartsGroup-PL Nie ma jasnej i jedynej odpowiedzi. Ja odblokowalem konto (miałem brak 7 numerów nadania, mimo nadanych przesyłek), po napisaniu odwołania się od decyzji działu bezpieczeństwa. Całość trwała ok 3 tygodnie.
Jedno co jest pewne, musisz udzielać odpowiedzi w mailu, związanym z blokadą.
Za co masz blokadę?
Witam.
Też kiedyś "kupiłem sam sobie".
Zawiesili mi konto.
Napisałem Prośbę o zmianę decyzji.
Wyjaśniłem sytuację, że nie miałem zamiaru wpływać na statystyki, tylko chciałem przetestować jak moja sprzedaż wygląda od strony "kupującego".
Zapewniłem że to się więcej nie powtórzy.
Odblokowali, ale to było kilka lat temu, więc nie ma gwarancji że dziś zadziała...
Powodzenia życzę.
Pozdrawiam. Marek.
Dzięki za odpowiedz Marek. A pytanie jak długo trwało odblokowanie twojego konta? Pozdrawiam
Witam.
Blokada została zdjęta w niecałe dwa dni.
Ale na dziś bym na tyle nie liczył.
Dział bezpieczeństwa reaguje "w kolejności zgłoszeń".
Czasem jest to kilka godzin, czasem kilka dni, a czasem tygodnie jak są zawaleni robotą. A z tego co obecnie obserwuję na podstawie wpisów na forum, to przeciętny czas oczekiwania na odpowiedź, nie mówiąc już o podjęciu satysfakcjonującej zgłaszającego problem sprzedawcę decyzji, jest stosunkowo długi i liczony raczej w dniach a nie godzinach. Z tego co czytam to ludzie czekają po 10 dni na jakąkolwiek odpowiedź...
I uwaga na koniec - nie ponawiaj wpisów - nie lubią tego i zwykle takich "namolnych" posyłają na koniec kolejki!
Pozdrawiam. Marek.