anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy system weryfikacyjny Allegro działa poprawnie ?

kakabe_2007
#13 Ambasador

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Zamówienie numer 0afbde90-5768-11f1-acec-9752d06ccec6

W dniu 26 maj 2026 10:32 kupujący zgłosił zwrot części ( 2 sztuki z 3 sztuk kupionych) zamówienia poprzez

formularz Allegro.

Numer zwrotu 18K7/2026. 

W dniu 28 maja 2026 09:46 dokonałem zwrotu należności za zwracane przedmioty 

nr zwrotu  505a800c-5a69-11f1-8afe-1ffd29088bea  (należność została pobrana z konta)

powód zwrotu - zwrot
Źródło zwrotu - Formularz zwrotu

W dniu dzisiejszym otrzymałem wiadomość od Allegro że :
"sprawdziliśmy zamówienie – na podstawie naszych danych obecnie nie możemy przyznać Ci zwrotu prowizji (rabatu transakcyjnego). 

Status wniosku - Odrzucony

Szczegóły odrzucenia wniosku :

- Nie mamy informacji o odstąpieniu kupującego od umowy ( rozumiem że numer zwrotu nic nie znaczy)

- Wypłata nie została zwrócona przez Allegro Finanse (rozumiem ze pobrane środki z konta Allegro Finanse nie są odwodem zwrotu nalezności)

Poważnie Allegro nie ma informacji.... ?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@kakabe_2007 Wygląda to na automatyczną wiadomość. Proszę, napisz odwołanie korzystaując z formularza kontaktowego. 

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

kakabe_2007
#13 Ambasador

@w_kiwi Dziękuje z informację - napisałem już odwołanie

oznacz moderatorów

techart79
#7 Wielbiciel

@kakabe_2007 Jak klikałeś we wniosek o zwrot prowizji to system automatycznie ustawił tyle sztuk ile było w zamówieniu i nie zmieniłeś na dwie. Zwróciłeś kasę za dwie, a zwrot prowizji chciałeś za trzy... Dlatego nie przeszło.

oznacz moderatorów

kakabe_2007
#13 Ambasador

@techart79  🤔 Być może tak jest .......... napisałem odwołanie i czekam na odpowiedz ......

oznacz moderatorów