Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Uprzedzając Wasze pytania informuję ,że w opisie nie ma wzmianki nawiązującej do zapachu sprzed xx...xx lat .
Wątek tylko dla zaawansowanych sprzedawców , kiciusiom i innym trollom z góry dziękuję .
@mdrogeria nigdy nie sprawdzalem definicji ale moim zdaniem to nie to samo.
Dzaiałnie na szkode to pojecie szersze ( każde naruszenie dóbr jest działaniem na szkode natomiast nie każde działanie na szkode musi być związane z naruszniem dóbr osobistych)
Można działac na szkode skarbu Państwa , na szkode spółki itd anie ma to związku z naruszaniem dóbr osobistych.
Jeśłi kupujący by napisał że sprzedawca to oszust , lub użył innych epitetów - byłoby to naruszeniem dóbr osobistych. Natomiast jeśłi kupujacy nic takiego nie twierdzi lecz obcina gwaizdki to działanie na szkode
Np kradzież czy napad jest działaniem na szkode a nie na rusza dóbr osobistych 🙂
Wiec moim zdaniem to nie do konca to samo.
@_Likos_ czyli dochodzimy do sedna tego co chcę Wam przekazać , TO ALLEGRO NARUSZA NASZE DOBRA OSOBISTE prezentując w naszych zakładkach takie treści , TO ALLEGRO DZIAŁA NA SZKODĘ ujmując punkty w systemie jakości wpływając tym samym na prezentację ofert , a dalej idąc poziom sprzedaży .
Zgłaszając naruszenie nie miałem w zamyśle usunięcia oceny , nie zależy mi na tym i sporadycznie zaglądam / często z braku zajęcia / do panelu jakości , inne wypracowane przez lata kanały sprzedaży dają mi więcej satysfakcji i spokojności. Chcę tylko zwrócić uwagę jak lakoniczny komentarz wpływa na pracę sprzedawcy i jak dalece ..... allegro to ma .
@mdrogeria masz racje ale...
Sprzedając jako firma nie jesteś konsumentem ( nie jesteśmy) wiec obowiązuje umowa jaką dwie firmy zawierają miedzy sobą. A tutaj warunki nie muszą być równe. Warunki są takie jakie obydwie strony akceptują
Wiec jeśłi akcepujac regulamin i otwierając konto zawieramy z allegro umowe to cóż... potem pozostaje ją akceptowac ze wszystkimi warunkami.
Inna możliwością jest niezawieranie takiej umowy ... ergo nie sprzedawanie na allegro
O naruszeniach moglibyśmy mówić gdzby działania allegro naruszały prawo ( bywają na granicy ale chyba nie można mówić o naruszeniach poza tymi potwierdzonymi przez UOKiK) albo też wychodziły poza obowiązujący regulamin. Wóczas byłoby to działanie na szkode
Takie jest moje zdanie w tej sprawie
@mdrogeria masz fajny komentarz ostatni negatywny "szyderco" 🙂
Jak zapytasz takiego kupującego czy jest za ochroną planety, zmniejszeniem ilości odpadów czy też produkcji "opakowań" to tak jak najbardziej tylko ,
no właśnie tylko co
@RED ażeś tam swe macki zapuścił ? W drogerii jak to w drogerii jedno pudło pachnie parfiumem , a drugi ACE-m wali , po tylu latach już nieczuję , a treść kłamliwa ,, zawsze u tego sprzedawcy ....,, raptem drugi zakup , obydwa po 2 dychy , łolaboga jakiż to łogromny client .
czego nie rozumiesz 🙂
@mdrogeria klient za 20zł zwracający produkt dobrany do smarta za 25zł jest najważniejszy
🙂
My jesteśmy inna branża ale wąchacze się u nas ostatnio pojawili - 26 lat ich nie widziałem, to jakiś nowy gatunek
@mdrogeria Cóż, moja sąsiadka też twierdzi, że za komuny było lepiej, bo wszystkie chłopy na nią leciały, a teraz żaden się nie obejrzy...
A do meritum: moim zdaniem narusza, bo sugeruje, że sprzedawca dostarcza towar niezgodny z opisem
do wglądu nr, oferty 12982077176 , nie upubliczniłem go jeszcze w nadziei ,że Moderatorzy z rozsądkiem podejdą do tematu ,ale nie podeszli .
Taki oto opis widziała klientka .
@mdrogeria Ty się naprawdę łudziłeś, że Allegro usunie tą ocenę > wg ich zasad to "kupujący może Ci nas...... na głowę, a Ty masz się grzecznie ukłonić i podać mu papier"
A co do "kiciusia" > jest jak karaluch > wszędzie się wciśnie > jakby to było, gdyby sobie odpuścił choć 1 post > dyshonor i degradacja ze stanowiska😅
@Ziolko39 nie , ale powalczę , robię to nie tylko dla siebie , uskrzydliła mnie ostatnia potyczka z supportem .
@mdrogeria A mnie bardzo ciekawi, czy udało się komuś wygrać w takiej sytuacji > ale tego się nigdy nie dowiem > działania Allegro są utajnione jak "projekt Manhattan" > a może i lepiej
@Ziolko39 w punkt .
Wg mnie tego typu opinie powinny zostać przeniesione do karty produktu. Sprzedawca to jedno produkt to drugie. Z komentarza nie wynika by sprzedawca popełnił jakieś "wykroczenie" typu opóźnieniona wysyłka, produkt niezgodny z opisem, niedostateczne zabezpieczenie paczki itp. Takie rzeczy powinny być oceniane w odniesieniu do sprzedawcy.