Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Uprzedzając Wasze pytania informuję ,że w opisie nie ma wzmianki nawiązującej do zapachu sprzed xx...xx lat .
Wątek tylko dla zaawansowanych sprzedawców , kiciusiom i innym trollom z góry dziękuję .
@mdrogeria To w ogóle nie powinno się znaleźć w ocenie sprzedawcy > to jest ocena produktu
Ale co tu można napisać? Ja umiem tylko taką kwestię. Allegro wprowadza zmiany ale użytkownicy ich nie umieją, bo niby czemu mieli by chcieć się ich uczyć. Produktyzacja jest od 5 lat, listing produktowy, pewnie z trzy. Afera dopiero jak to włączyli na maxa. Klient starszej daty, raczej, skoro zakupy kiedyś robił w Pewexie. Kiedyś się oceniało na Allegro to se teraz tez ocenił. Ahhh ten Pewex, dolary, bony, cinkciarze, to był czasy, nie to co teraz :). 3 GWIAZDKI
@Ziolko39 @serwis-texas ależ to jest to samo co z dziadkami , dla których żyletki są coraz gorsze , ale jak się wspomni ,że z wiekiem twardnieje tylko zarost uśmiechają się półgębkiem zabierają zakupy i szybko wychodzą .
Kobita również nie ma takiego powonienia jak nastolatka 20 lat temu .
A to mega fajne 🙂
że z wiekiem twardnieje tylko zarost uśmiechają się półgębkiem zabierają zakupy i szybko wychodzą .
ot i odpowiedź na zgłoszenie , na chłopski rozum klient narusza moje dobra osobiste bo ocena wpływa na jakość , a treść oceny ma się nijak do opisu oferowanego produktu
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ podję numer transakcji b54c32d0-56f9-11ef-85bc-5505ee82ae44
@mdrogeria masz prawo do złożenia reklamacji na podjęte przez naszego pracownika działania. Skontaktuj się z nami przez formularz. Jest on także widoczny w treści tego maila (na samym dole).
Dzień dobry, przychodzę z przyszłości (14 dni później), reklamacja nie została uznana ponieważ komentarz nie narusza art. 11 Regulaminu allegro, ani prawa dlatego nie mógł zostać usunięty. Niestety po wprowadzeniu oceny produktu i sprzedawcy konsultanci nie są w stanie zrozumieć co to znaczy.
@ayo80 Znam zasady tylko jak pewnie zauważyłaś nie ma żadnego uzasadnienia decyzji konsultanta , odpowiedź jest krótka ,, nie , bo .... nie ,, a jak wskazują inni użytkownicy treść oceny oraz ucięte gwiazdki nijak się mają do opisu oferty jak i cech produktu .
Dziadek opisuje o tym jacy są dziadkowe, wiedza na co dzień się przydaje.🤣😄
@LEW433 Dziadek posłużył się znanym dowcipem, bo ma dystans do siebie i poczucie humoru, czego nie można powiedzieć o Tobie.
@szymela54 .....choć nikt przez te lata nie zwrócił się do mnie ,, Kiciuś ,,
qui es - fui, qui sum - eris
To ewidentne złamanie zasad bo opinia nie dotyczy transakcji a cech produktu, których nie da się porównać - produkt obecnie kupiony i wrażenia na temat produktu z przeszłości (wg googla ostatni peweks zamknięto w 2003 r.). Taka opinia powinna zostać usunięta.
To nie kwestia tego czy opinia jest "subiektywna" czy "obiektywna" i czy kupujący ma prawo do jej wyrażania bo nie odnosi się ona do transakcji a do wrażeń dotyczących produktu. Ewentualnie mogłaby być opinią produktu ale to też mocno naciągane.
Za Bogusławem Lindą można zanucić:
"Nigdy papieros nie będzie tak smaczny
A wódka taka zimna i pożywna
Nigdy nie będzie tak ślicznych dziewcząt
Nigdy nie będzie tak pysznych ciastek
Reprezentacja naszego kraju nie będzie miała takich wyników
Już nigdy nigdy nie będzie takich wędlin takiej coca coli
Takiej musztardy i takiego mleka"
Klientka zapytała o wysyłkę, napisałem, że paczka została wysłana, na następny dzień ją otrzymała i w ocenie sprzedającego dostałem 4/5 gwiazdek, zwróciłem się z pytaniem dlaczego - "bo musiałam się upomnieć o wysyłkę", odpisałem, że paczka została wysłana 2 dni przed jej wiadomością... Kontakt z allegro i wyjaśnienie:
Nie ma co tracić czasu na kontakt i dyskusje, minus 26 punktów wleciało 😄
@atechnik_sklep Nie mam ciśnienia na jakość , ale z zasady powalczę w imieniu nas wszystkich , jeśli pozwolisz w odwołaniu przytoczę Twoje słowa / oczywiście bezimiennie / 🙄
Decyzji sam nie podejmę i zaczekam na Twoje przyzwolenie .
Oczywiście, że można!
fajny komentarz, ciesz się, że pozytywny, coś duży wysyp dziwnych przypadków
z tego samego dnia 31 sierpnia reklamacja u nas klawiatury bezprzewodowej z myszką:
@mdrogeria odpowiadając na Twoje pytanie :
1)moim zdaniem ocena nie narusza dóbr osobistych sprzedawcy ( tam nic nie pisze o sprzedawcy a ocena obsługi jest na 5)
2) ocena działa na szkode sprzedajacego ( obniżone gwiazdki) lecz myśle że jest to jeszcze działanie mieszczące sie w ramach "subiektywnej opini"
3) komentarz powinien zostać usuniety ze względu na to że :
a) zawiera nieprawde ( oznaczona zgodność z opisem - podczas gdy w opisie nie było mowy że zapach jest identyczny jak ten z Pewexu)
b) ocena dotyczy jakości produktu i została umieszczenoa nieprawidłowo jako ocena przebiegu transakcji
To z mojej strony tyle 🙂
@_Likos_ czy działanie na szkodę nie jest tożsame z naruszeniem dóbr osobistych ?