anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy taka ocena jest naruszeniem dóbr osobistych sprzedawcy.

MAMY ROZWIĄZANIE!
mdrogeria
#21 Demiurg#

Uprzedzając Wasze pytania  informuję ,że w opisie nie ma wzmianki nawiązującej do zapachu sprzed xx...xx lat .

Wątek tylko dla zaawansowanych sprzedawców , kiciusiom i innym trollom z góry dziękuję  .

Bez tytułu (2).png

oznacz moderatorów
33 ODPOWIEDZI 33
Ziolko39
#21 Demiurg#

@mdrogeria To w ogóle nie powinno się znaleźć w ocenie sprzedawcy > to jest ocena produktu

oznacz moderatorów
serwis-texas
#21 Demiurg#

@mdrogeria 

Ale co tu można napisać? Ja umiem tylko taką kwestię. Allegro wprowadza zmiany ale użytkownicy ich nie umieją, bo niby czemu mieli by chcieć się ich uczyć. Produktyzacja jest od 5 lat, listing produktowy, pewnie z trzy. Afera dopiero jak to włączyli na maxa. Klient starszej daty, raczej, skoro zakupy kiedyś robił w Pewexie. Kiedyś się oceniało na Allegro to se teraz tez ocenił. Ahhh ten Pewex, dolary, bony, cinkciarze, to był czasy, nie to co teraz :). 3 GWIAZDKI

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@Ziolko39 @serwis-texas ależ to jest to samo co z dziadkami , dla których żyletki są coraz gorsze , ale jak się wspomni ,że z wiekiem twardnieje tylko zarost uśmiechają się półgębkiem zabierają zakupy i szybko wychodzą .

Kobita również nie ma takiego powonienia jak nastolatka 20 lat temu .

oznacz moderatorów
serwis-texas
#21 Demiurg#

@mdrogeria 

A to mega fajne 🙂

że z wiekiem twardnieje tylko zarost uśmiechają się półgębkiem zabierają zakupy i szybko wychodzą .

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

ot i odpowiedź na zgłoszenie  , na chłopski rozum klient narusza moje dobra osobiste bo ocena wpływa na jakość , a treść oceny ma się nijak do opisu oferowanego produktu 

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  podję numer transakcji b54c32d0-56f9-11ef-85bc-5505ee82ae44

Bez tytułu.png

oznacz moderatorów
ayo80
Moderatorka
Moderatorka

@mdrogeria masz prawo do złożenia reklamacji na podjęte przez naszego pracownika działania. Skontaktuj się z nami przez formularz. Jest on także widoczny w treści tego maila (na samym dole).

Paula
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
q3qPL
#13 Ambasador#

Dzień dobry, przychodzę z przyszłości (14 dni później), reklamacja nie została uznana ponieważ komentarz nie narusza art. 11 Regulaminu allegro, ani prawa dlatego nie mógł zostać usunięty. Niestety po wprowadzeniu oceny produktu i sprzedawcy konsultanci nie są w stanie zrozumieć co to znaczy.

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@ayo80 Znam zasady tylko jak pewnie zauważyłaś nie ma żadnego uzasadnienia decyzji konsultanta , odpowiedź jest krótka ,, nie , bo .... nie ,, a jak wskazują inni użytkownicy treść oceny oraz ucięte gwiazdki nijak się mają do opisu oferty jak i cech produktu .

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Dziadek opisuje o tym jacy są dziadkowe, wiedza na co dzień się przydaje.🤣😄

oznacz moderatorów
szymela54
Maestra

@LEW433 Dziadek posłużył się znanym dowcipem, bo ma dystans do siebie i poczucie humoru, czego nie można powiedzieć o Tobie.

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@szymela54 .....choć nikt przez te lata nie zwrócił się do mnie ,, Kiciuś ,,

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

qui es - fui, qui sum - eris

oznacz moderatorów
atechnik_sklep
#13 Ambasador#

To ewidentne złamanie zasad bo opinia nie dotyczy transakcji a cech produktu, których nie da się porównać - produkt obecnie kupiony i wrażenia na temat produktu z przeszłości (wg googla ostatni peweks zamknięto w 2003 r.). Taka opinia powinna zostać usunięta.

To nie kwestia tego czy opinia jest "subiektywna" czy "obiektywna" i czy kupujący ma prawo do jej wyrażania bo nie odnosi się ona do transakcji a do wrażeń dotyczących produktu. Ewentualnie mogłaby być opinią produktu ale to też mocno naciągane.

Za Bogusławem Lindą można zanucić:

"Nigdy papieros nie będzie tak smacznyA wódka taka zimna i pożywnaNigdy nie będzie tak ślicznych dziewczątNigdy nie będzie tak pysznych ciastekReprezentacja naszego kraju nie będzie miała takich wynikówJuż nigdy nigdy nie będzie takich wędlin takiej coca coliTakiej musztardy i takiego mleka"

oznacz moderatorów
q3qPL
#13 Ambasador#

Klientka zapytała o wysyłkę, napisałem, że paczka została wysłana, na następny dzień ją otrzymała i w ocenie sprzedającego dostałem 4/5 gwiazdek, zwróciłem się z pytaniem dlaczego - "bo musiałam się upomnieć o wysyłkę", odpisałem, że paczka została wysłana 2 dni przed jej wiadomością... Kontakt z allegro i wyjaśnienie:
xd1.jpg
Nie ma co tracić czasu na kontakt i dyskusje, minus 26 punktów wleciało 😄

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@atechnik_sklep Nie mam ciśnienia na jakość , ale z zasady powalczę w imieniu nas wszystkich , jeśli pozwolisz w odwołaniu przytoczę Twoje słowa / oczywiście bezimiennie / 🙄

Decyzji sam nie podejmę i zaczekam na Twoje przyzwolenie .

oznacz moderatorów
atechnik_sklep
#13 Ambasador#

Oczywiście, że można!

oznacz moderatorów
RED
#21 Demiurg#

fajny komentarz, ciesz się, że pozytywny, coś duży wysyp dziwnych przypadków

z tego samego dnia 31 sierpnia reklamacja u nas klawiatury bezprzewodowej z myszką:

Powód zwrotu (reklamacja): inna wada bądź niezgodność towaru z umową (klawiatura śmierdzi i nie da się przy niej usiąść. Pół roku temu kupiłem klawiaturę z myszką, która pachniała tak samo i przestała działać po sześciu miesiącach. Na Allegro zamówiłem klawiaturę Omega i przyszedł Titan. A Tytan jest zapisany w kolejności. Nie mam ochoty wdychać tych nieprzyjemnych zapachów. Rozpakowałem bez uszkodzenia opakowania, ponadto zapakuję starannie.)

Klawiatura już u nas, pachnie jak każda nowa klawiatura zapakowana w folie i w karton
i co takim przypadkiem zrobić?

Jak odpowiedzieć na reklamację towar pachnie jak inny, który mi się kiedyś zepsuł więc ten też się tak zepsuje?

@mdrogeria niestety nie można odpisać w allegro na pozytywny komentarz, który jest kłamliwy lub jest pomówieniem, tutaj człowiek kompromituje się bo nie potrafi nawet podać poprawnej nazwy sklepu, chyba jest z alternatywnej linii czasu 🙂

pomijam już fakt, że jest to opinia produktu, nie sprzedawcy

szkoda, że nie możesz odpisać w stylu
produkt był źle użytkowany - by zapach był tak samo trwały jak w prl należy umyć się mydłem zielone jabłuszko, umyć włosy szamponem ziołowym, spryskać brutalem, a tyłek wytrzeć papierem toaletowym uzyskanym za oddanie makulatury
oznacz moderatorów
_Likos_
#21 Demiurg#

@mdrogeria  odpowiadając na Twoje pytanie :

1)moim zdaniem ocena nie narusza dóbr osobistych sprzedawcy ( tam nic nie pisze o sprzedawcy a ocena obsługi jest na 5)

2) ocena działa na szkode sprzedajacego ( obniżone gwiazdki)  lecz myśle że jest to jeszcze działanie mieszczące sie w ramach "subiektywnej opini"

3) komentarz powinien zostać usuniety ze względu na to że :

a) zawiera nieprawde ( oznaczona zgodność z opisem - podczas gdy w opisie nie było mowy że zapach jest identyczny jak ten z Pewexu)

b) ocena dotyczy jakości produktu i została umieszczenoa nieprawidłowo jako ocena przebiegu transakcji

To z mojej strony tyle 🙂

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@_Likos_ czy działanie na szkodę nie jest tożsame z naruszeniem dóbr osobistych ?

oznacz moderatorów