@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Jak w tytule. Wpisuję długość kabla 300m i system zwraca mi takie coś.
Na początku wyczyść proszę cookies i odśwież przeglądarkę i daj mi znać czy nadal pojawia się ten komunikat. Dzięki.
@gdvorek Witam. Nawyku czyszczenia "ciasteczek" po włączeniu kompa nabrałam już ładnych kilka lat temu. Ale chyba nie chodzi o to aby wykonywać tę czynność po każdym wystawieniu ( wznowieniu ) aukcji?
Podobne błędy pojawiają się nieregularnie. Czasem praktycznie w każdej aukcji a potem przez kilka, kilkanaście dni nie występują więc nie wiem czy i kiedy ponownie się objawi. Co ciekawe, trzeba odczekać kilka, najczęściej kilkanaście, ale czasem nawet kilkadziesiąt minut i bez dokonywania zmian po kliknięciu wystaw aukcja zostaje wystawiona. Pojawiające się podobne błędy dotyczą różnych obowiązkowych parametrów. Jak widać tym razem " padło" na długość kabla.
A niżej inny przykład z lutego br.
@cztery_bez_atu Jeśli czyszczenie pamięci podręcznej przeglądarki pomaga, oznacza to, że problem najprawdopodobniej wynika właśnie z Twojej przeglądarki.
@w_kiwi Problem w tym że nie pomaga.
@cztery_bez_atu Okej, konsultuję Twoje zgłoszenie z działem technicznym. Wrócę tutaj z odpowiedzią.
@cztery_bez_atu Przepraszam, że tak długo czekałeś na odpowiedź. Widzę, że ofertę udało Ci się wystawić. Natomiast otrzymałam informację, że taki błąd może pojawić się w przypadku wprowadzenia jakiegoś niewidocznego znaku, najcześniej przy wklejaniu wartości z innej strony/pliku.
@w_kiwi Nie ma takiej opcji. Najczęściej właśnie ten błąd występuje przy wystawianiu czegoś nowego co jeszcze nie było wystawione. Do myslenia powinien dawać również fakt że nie muszę nic robić i po kilku ( kilkunastu minutach ) klikam wystaw i bez wprowadzenia jakichkolwiek zmian aukcja zostaje wystawiona.
@cztery_bez_atu No dobrze, ale jak mogę Ci teraz pomóc? To o czym pisała Wiktoria, tłumaczy ten problem. Jeśli kopiujesz opis oferty z jakiegoś pliku lub notatnika, taki błąd może się pojawić.
@N_Nitka28 To nie są powtarzalne elementy które wystawia się " taśmowo " kopiując z poprzedniego. Mam jedno takie urządzenie i nie było go z czego skopiować. Ponadto bez jakiegokolwiek działania z mojej strony aukcję po kilku, czasem kilkunastu minutach można wystawić. Tak było i tym razem. Wróciłam do klawiatury z kawą, kliknęłam wystaw i poszło.
@N_Nitka28 Prawie miesiąc minął a konsultacje nadal trwają, czy jak zwykle zamieciono "pod dywan"?
@cztery_bez_atu z konsultacji otrzymaliśmy odpowiedź, którą w tym wątku przekazała Wiktoria.
Tak jak napisałaś, ofertę udało się wystawić, a dział techniczny wskazał na nieprawidłowe (najcześciej niewidoczne) znaki, które spowodowały problem.
Jeśli taka sytuacja się powtórzy, daj nam proszę znać, sprawdzimy na świeżo, czy to rzeczywiście kwestia tych znaków.
@la_nika Czy Wy czytacie czasem to co zgłaszający pisze? Mam wrażenie że nie. Mam wpisać dopuszczalną długość kabla. Wpisuję 300. System informuje że to nie jest liczba a techniczni stwierdzają że przyczyna tkwi u mnie? Następnie po kilku minutach, nie dokonując żadnych zmian klikam ponownie "wystaw" i aukcja zostaje wystawiona. Tak to ma działać? Wydaje mi się że nie.
A skąd ta pewność, że przyczyna nie leży po twojej stronie? Sprawdzałeś w konsoli deweloperskiej przeglądarki, czy nie ma jakichś błędów, albo jaka wartość znajduje się w tym polu? Albo z inną, unikalną wartością (wpisywaną z klawiatury, żeby było bez autouzupełnia).
Na drugim zdjęciu ewidentnie widać, że na końcu wstawiany jest jakiś biały znak (odstęp pomiędzy V a zamykającym ').
Poza tym z tego co widzę to Windows 7/8, albo starszy, więc przeglądarka może być już za bardzo przestarzała. Albo to po prostu wina jakiegoś rozszerzenia.