anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy to się kiedyś skończy?

cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Jak w tytule. Wpisuję długość kabla 300m i system zwraca mi takie coś.

Zrzuty 2026-06-06-19-56.jpg

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@cztery_bez_atu 

Na początku wyczyść proszę cookies i odśwież przeglądarkę i daj mi znać czy nadal pojawia się ten komunikat. Dzięki.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

@gdvorek  Witam. Nawyku czyszczenia "ciasteczek" po włączeniu kompa nabrałam już ładnych kilka lat temu. Ale chyba nie chodzi o to aby wykonywać tę czynność po każdym wystawieniu ( wznowieniu ) aukcji?

Podobne błędy pojawiają się nieregularnie. Czasem praktycznie w każdej aukcji a potem przez kilka, kilkanaście dni nie występują więc nie wiem czy i kiedy ponownie się objawi. Co ciekawe, trzeba odczekać kilka, najczęściej kilkanaście, ale czasem nawet kilkadziesiąt minut i bez dokonywania zmian po kliknięciu wystaw aukcja zostaje wystawiona. Pojawiające się podobne błędy dotyczą różnych obowiązkowych parametrów. Jak widać tym razem " padło" na długość kabla.

A niżej inny przykład z lutego br.

Zrzuty 2026 -02-25 12-48.jpg

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@cztery_bez_atu Jeśli czyszczenie pamięci podręcznej przeglądarki pomaga, oznacza to, że problem najprawdopodobniej wynika właśnie z Twojej przeglądarki. 

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

@w_kiwi Problem w tym że nie pomaga.

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@cztery_bez_atu Okej, konsultuję Twoje zgłoszenie z działem technicznym. Wrócę tutaj z odpowiedzią. 

Wiktoria
oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@cztery_bez_atu Przepraszam, że tak długo czekałeś na odpowiedź. Widzę, że ofertę udało Ci się wystawić. Natomiast otrzymałam informację, że taki błąd może pojawić się w przypadku wprowadzenia jakiegoś niewidocznego znaku, najcześniej przy wklejaniu wartości z innej strony/pliku. 

Wiktoria
oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

@w_kiwi Nie ma takiej opcji. Najczęściej właśnie ten błąd występuje przy wystawianiu czegoś nowego co jeszcze nie było wystawione. Do myslenia powinien dawać również fakt że nie muszę nic robić i po kilku ( kilkunastu minutach ) klikam wystaw i bez wprowadzenia jakichkolwiek zmian aukcja zostaje wystawiona.

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@cztery_bez_atu No dobrze, ale jak mogę Ci teraz pomóc? To o czym pisała Wiktoria, tłumaczy ten problem. Jeśli kopiujesz opis oferty z jakiegoś pliku lub notatnika, taki błąd może się pojawić. 

Nicol
oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

@N_Nitka28  To nie są powtarzalne elementy które wystawia się " taśmowo " kopiując z poprzedniego. Mam jedno takie urządzenie i nie było go z czego skopiować. Ponadto bez jakiegokolwiek  działania z mojej strony aukcję po kilku, czasem kilkunastu minutach można wystawić. Tak było i tym razem.  Wróciłam do klawiatury z kawą, kliknęłam wystaw i poszło.

oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

@N_Nitka28  Prawie miesiąc minął a konsultacje nadal trwają, czy jak zwykle zamieciono "pod dywan"?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@cztery_bez_atu  z konsultacji otrzymaliśmy odpowiedź, którą w tym wątku przekazała Wiktoria. 
Tak jak napisałaś, ofertę udało się wystawić, a dział techniczny wskazał na nieprawidłowe (najcześciej niewidoczne) znaki, które spowodowały problem.
Jeśli taka sytuacja się powtórzy, daj nam proszę znać, sprawdzimy na świeżo, czy to rzeczywiście kwestia tych znaków. 

Monika
oznacz moderatorów

cztery_bez_atu
#15 Entuzjasta

@la_nika  Czy Wy czytacie czasem to co zgłaszający pisze? Mam wrażenie że nie. Mam wpisać dopuszczalną długość kabla. Wpisuję 300. System informuje że to nie jest liczba a techniczni stwierdzają że przyczyna tkwi u mnie? Następnie po kilku minutach, nie dokonując żadnych zmian klikam ponownie "wystaw" i aukcja zostaje wystawiona. Tak to ma działać? Wydaje mi się że nie.

oznacz moderatorów

M.D-00 Geist
#12 Orędownik

A skąd ta pewność, że przyczyna nie leży po twojej stronie? Sprawdzałeś w konsoli deweloperskiej przeglądarki, czy nie ma jakichś błędów, albo jaka wartość znajduje się w tym polu? Albo z inną, unikalną wartością (wpisywaną z klawiatury, żeby było bez autouzupełnia).

Na drugim zdjęciu ewidentnie widać, że na końcu wstawiany jest jakiś biały znak (odstęp pomiędzy V a zamykającym ').

Poza tym z tego co widzę to Windows 7/8, albo starszy, więc przeglądarka może być już za bardzo przestarzała. Albo to po prostu wina jakiegoś rozszerzenia.

oznacz moderatorów