Czy mogę gdzieś zgłosić klientkę która uważam wyłudziła przesyłkę smart. Pani zakupiła przedmiot za 50 zł i drugi za 17 zł. Dzisiaj o godzinie 16:34 Pani odebrała paczkę a o godzinie 16:58 zgłosiła zwrot droższego produktu. @San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Nie. To nie wyłudzenie.
i tyle? może wyjaśnisz
Raczej w drugą stronę - jak zamierzasz wykazać celowe działania kupującego? Na podstawie czego? Że zwrócił przedmiot droższy, a nie tańszy? To nie jest podstawa by oskarżać kogokolwiek o wyłudzenie. Klient ma ustawowe prawo do zwrotu, a że po zakupie zmieniła mu się wizja i przedmiot przestał być potrzebny - to takie jego prawo. Mam tak 5x dziennie. Wliczasz w cenę i do przodu.
wiem że klient ma takie ustawowe prawo, Samo Allegro ostatnio chwaliło się że zaczyna upominać takie osoby. Tutaj ewidentnie klient nawet nie zdążył zapoznać się z produktem dlatego też pytam czy mogę takie coś zgłosić.
Możesz, i dostaniesz taką odpowoedź jak moja. Zgłaszaj przez formularz kontaktowy. P.S. Zapoznanie się z produktem nie jest warunkiem odstąpienia od umowy. Co na przykład jak odnalazł zagubioną ładowarkę? Ma się zapoznawać z tą którą w miejsce zagubionej zamówił? Po co?