Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Witam. Dzwonił dzisiaj klient że zgłosił zwrot i wyświetlają mu się płatne opcje do zwrotu. Obydwie strony maja smart a tu takie niespodzianki. Ja tez zglaszalam swoj zwrot i to samo. Dotychczas nie bylo takiego problemu. Dlaczego w smarcie sa darmowe zwroty a odeslanie ich darmowo ogranicza tylko pewnych form wysylki. Klient chce wyslac zwrot paczkomatem a tu mu sie wyswietla tylko pocztex.
@kadus_ms_fb podaj numer zamówienia klienta i twój
Klienta 6651a900-25c8-11f0-bc6a-f7eda4e012aa
Moje 124a3b41-2278-11f0-a730-2f50b754dc9f aczkolwiek juz mi napisano ze mam sie dogadac ze sprzedajacym ale z jakiej racji jezeli zamowienie przyszlo kurierem dpd to taki powinnam miec rowniez zwrot
@kadus_ms_fb przeczytaj regulamin usługi smart który z resztą zaakceptowałaś 😄
@kadus_ms_fb darmowo ogranicza tylko pewnych form wysylki.
Bo tak stanowi regulamin, zamówiłeś Inpostem odsyłasz Inpostem, zamówiłeś kurierem odsyłasz pocztą, jak chcesz Inpostem to musisz zapłacić 😄
Przejdź do listy metod i sprawdź w tabeli, jak nadać zwracaną przesyłkę w zależności od metody, którą została dostarczona.
Ok jezeli chodzi o klienta. Tylko to ciekawe dlaczego ja zamowilam kurierem(przywiozl dpd) i pojawia mi sie tylko darmowy paczkomat oraz dpd platny. To chyba cos nie po drodze z tym regulaminem.