anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

DHL automaty

MAMY ROZWIĄZANIE!
Puzelek_pl
#9 Pomysłodawca#

Trzy paczki o identycznych rozmiarach próbuję włożyć do automatu DHL.

Dwie się udaje, jedna nie - pokazuje się błąd. Na pewno było miejsce w automacie, gdyż to druga z kolei, a na trzecią otwarła się półka, która mogła otworzyć się dla drugiej. Nie potrafię znaleźć klucza, to już nie pierwszy raz, gdy część partii odrzuca. Czasami muszę włożyć w automat, nie pasuje mi odbiór. Na infolinię DHL nie mam czasu 🙂

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13
mdrogeria
#21 Demiurg#

@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  no to i ja się podepnę , z dnia dzisiejszego historia......  Pomimo podania prawidłowych wymiarów paczki otwiera się skrytka niby prawidłowa , ALE !!!! paczka wchodzi z dużym oporem bo przeszkadza zamek , po przebrnięciu przez zamek oczywiście dalej jest luz , jakby nadawana paczka była o 1 cm szersza wystąpiłby problem z nadaniem . Wymiary paczki - 32 cm x 27 cm x 9 cm, 0.8 kg , problematyczna jest szerokość 27cm

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Puzelek_pl przykro mi, ale ten problem może rozwiązać tylko support DHL, my nie jesteśmy w stanie tego zweryfikować. 
@mdrogeria czy jest to sugestia do nas dotycząca zmiany maksymalnych wymiarów? Nieszczególnie mamy na to wpływ, ponieważ takie wymiary podaje nam przewoźnik, więc jest to bardziej informacja dla samego przewoźnika. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@la_nika 🌼 Przypomnę ,że przesyłka nadana przez WzA , wymiary skrytek zgodnie ze zrzutem 

Bez tytułu.png

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@mdrogeria okej, czyli dla Twojej paczki dobrano skrytkę M, a mimo tego, że powinno to zapewnić dużo luzu ta paczka ledwo weszła? 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@la_nika 🥀właśnie tak , winowajcą był zamek skrytki , który zmniejszył szerokość tuż przy progu o jakieś 3 cm .

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@mdrogeria a czy możesz podzielić się z Twojego doświadczenia, czy każda skrytka w tych automatach wygląda tak samo? Czyli czy w każdej ten zamek powoduje zmniejszenie skrytki/trudności z umieszczeniem tam paczki? 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@la_nika Nie , pierwszy raz spotkałem się z tego typu problemem choć nadawalem szersze paczki 

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@la_nika drugim istotnym problemem z automatami DHL jest  głębokość skrytek , DHL podaje 64cm , a nie wejdzie więcej jak 42 cm 

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@mdrogeria ok, dziękuję! Przekażę to, prawdę mówiąc nie jestem pewna, czy będziemy mogli z tym zadziałać, ale myślę, że warto dać znać, że takie problemy występują. 
Dziękuję, że o tym napisałeś! 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@la_nika Dzisiaj zrobiłem fotkę , otworzyła mi się taka sam skrytka jak wczoraj tylko aktialnie nadawana paczka była mniejsza 23 cm x 20 cm x 12 cm, 0.6 kg , widać szerokość 20cm , wczoraj nadawana paczka miala krótszy bok o wymiarze 27 cm  ,weszła po skosie niemal na siłę , kurier pewnie ją opluł po wyjęciu z BOX-a

Po lewej sronie widać mechanizm zamka , za nim skytka jest dużo szersza .

004.jpg

oznacz moderatorów
ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@mdrogeria Dziękuję za zdjęcie i opisanie sprawy. Zgłoszę to do zespołu, który jest w kontakcie z przedstawicielami firm przewozowych i zasygnalizujemy tę sytuację. 

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

@ko_alka ale nie gniewasz się na mnie za poranne docinki i łonach ? 

bo208-ac1d.jpg

oznacz moderatorów
ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@mdrogeria nie tak łatwo mnie rozgniewać 😂

oznacz moderatorów