Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Trzy paczki o identycznych rozmiarach próbuję włożyć do automatu DHL.
Dwie się udaje, jedna nie - pokazuje się błąd. Na pewno było miejsce w automacie, gdyż to druga z kolei, a na trzecią otwarła się półka, która mogła otworzyć się dla drugiej. Nie potrafię znaleźć klucza, to już nie pierwszy raz, gdy część partii odrzuca. Czasami muszę włożyć w automat, nie pasuje mi odbiór. Na infolinię DHL nie mam czasu 🙂
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ no to i ja się podepnę , z dnia dzisiejszego historia...... Pomimo podania prawidłowych wymiarów paczki otwiera się skrytka niby prawidłowa , ALE !!!! paczka wchodzi z dużym oporem bo przeszkadza zamek , po przebrnięciu przez zamek oczywiście dalej jest luz , jakby nadawana paczka była o 1 cm szersza wystąpiłby problem z nadaniem . Wymiary paczki - 32 cm x 27 cm x 9 cm, 0.8 kg , problematyczna jest szerokość 27cm
@Puzelek_pl przykro mi, ale ten problem może rozwiązać tylko support DHL, my nie jesteśmy w stanie tego zweryfikować.
@mdrogeria czy jest to sugestia do nas dotycząca zmiany maksymalnych wymiarów? Nieszczególnie mamy na to wpływ, ponieważ takie wymiary podaje nam przewoźnik, więc jest to bardziej informacja dla samego przewoźnika.
@la_nika 🌼 Przypomnę ,że przesyłka nadana przez WzA , wymiary skrytek zgodnie ze zrzutem
@mdrogeria okej, czyli dla Twojej paczki dobrano skrytkę M, a mimo tego, że powinno to zapewnić dużo luzu ta paczka ledwo weszła?
@la_nika 🥀właśnie tak , winowajcą był zamek skrytki , który zmniejszył szerokość tuż przy progu o jakieś 3 cm .
@mdrogeria a czy możesz podzielić się z Twojego doświadczenia, czy każda skrytka w tych automatach wygląda tak samo? Czyli czy w każdej ten zamek powoduje zmniejszenie skrytki/trudności z umieszczeniem tam paczki?
@la_nika Nie , pierwszy raz spotkałem się z tego typu problemem choć nadawalem szersze paczki
@la_nika drugim istotnym problemem z automatami DHL jest głębokość skrytek , DHL podaje 64cm , a nie wejdzie więcej jak 42 cm
@mdrogeria ok, dziękuję! Przekażę to, prawdę mówiąc nie jestem pewna, czy będziemy mogli z tym zadziałać, ale myślę, że warto dać znać, że takie problemy występują.
Dziękuję, że o tym napisałeś!
@la_nika Dzisiaj zrobiłem fotkę , otworzyła mi się taka sam skrytka jak wczoraj tylko aktialnie nadawana paczka była mniejsza 23 cm x 20 cm x 12 cm, 0.6 kg , widać szerokość 20cm , wczoraj nadawana paczka miala krótszy bok o wymiarze 27 cm ,weszła po skosie niemal na siłę , kurier pewnie ją opluł po wyjęciu z BOX-a
Po lewej sronie widać mechanizm zamka , za nim skytka jest dużo szersza .
@mdrogeria Dziękuję za zdjęcie i opisanie sprawy. Zgłoszę to do zespołu, który jest w kontakcie z przedstawicielami firm przewozowych i zasygnalizujemy tę sytuację.
@ko_alka ale nie gniewasz się na mnie za poranne docinki i łonach ?
@mdrogeria nie tak łatwo mnie rozgniewać 😂