anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

DHL – brak odbioru paczki z paczkomatu, brak numeru DHL – prośba o interwencję

WindFall3d
#2 Obserwator

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Dzień dobry,

Dnia 27.12.2025 o godz. 09:46 umieściłem paczkę w paczkomacie DHL (przesyłka nadana poprawnie z poziomu Allegro). Do dnia dzisiejszego (02.01.2026) paczka nie została odebrana przez kuriera.

Number zamówienia: d1b1d500-e27c-11f0-b45f-55430a44a9d4
Numer nadania: AD01KFU276

Problem polega na tym, że nie posiadam numeru przesyłki DHL, a jedynie numer nadania wygenerowany przez Allegro, który nie jest akceptowany przez system DHL. W związku z tym nie mam możliwości skontaktowania się z DHL ani zgłoszenia interwencji bezpośrednio u przewoźnika.

Bardzo proszę o:

• pomoc w interwencji u DHL
  • lub przekazanie sprawy do odpowiedniego działu, który może skontaktować się z przewoźnikiem po identyfikatorze Allegro

Dziękuję za pomoc i proszę o informację, jakie dalsze kroki mogę podjąć.

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

_HolaOla_
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@WindFall3d dziękuję za zgłoszenie i nie musisz już nic więcej robić, działamy już w Twojej sprawie. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@WindFall3d 

To przesyłka Allegro Delivery. To inny przewoźnik niż DHL eCommerce i DHL eCommerce zwyczajnie odrzuci zgłoszenie, bo to nie jest ich przesyłka.

Dla tej przesyłki przewoźnikiem jest Allegro i wszelkie reklamacje czy skargi kierujesz do Allegro.

oznacz moderatorów