Szanowni Państwo,
21 maja zleciłam odbiór paczki 807c8180-54f5-11f1-a735-4d83638675b8 DHL na dzień 22 maja. Niestety kurier nie pojawił się. Zgłosiłam reklamację, jednak została odrzucona z informacją, że mogą Państwo jedynie „upomnieć przewoźnika”, aby odbierał paczki terminowo, oraz że mam złożyć osobną reklamację dotyczącą podjazdu przez senter
Taką reklamację złożyłam, jednak termin jej rozpatrzenia wyznaczono dopiero na 31 maja.
Następnie otrzymałam odpowiedź mailową, że rzekomo 22 maja kurier DHL był pod adresem, ale firma była zamknięta z powodu zbyt późnej godziny odbioru. Jest to nieprawda. Prowadzę biuro w domu, cały czas byłam na miejscu, a paczka leżała w boxie odbiorczym i była przygotowana do nadania.
Wczoraj minął kolejny dzień roboczy i ponownie nikt nie przyjechał po odbiór. Allegro jedynie „upomina” przewoźnika, ale realnie problem nie jest rozwiązywany.
Kupująca chciała otrzymać prezent na Dzień Matki, a ja przez Państwa brak działania mam zwrot i niezadowolonego klienta
prosze o wyjaśnienie tej sytuacji to państwa przewoźnik którego mi wcisnęliście w smart nie dotrzymał warunków umowy
Cześć @AlleMakijazPL, przekazałem pilnie zgłoszenie do odpowiedniego działu. Skontaktujemy się z Tobą jak najszybciej po zweryfikowaniu sprawy.