Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Taka sytuacja:
Klient kupił coś i wybrał Allegro mini przesyłkę.
Towar był za duży, więc wysłałem poleconym nie korzystając z usługi Allegro i opłaciłem przesyłkę.
Za dwa dni Allegro pobrało mi z konta 6,99 za przesyłkę, której nie zrealizowało.
W związku z tym za wysyłkę zapłaciłem podwójnie.
Najpierw poczcie, później Allegro. @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @ko_alka @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Podobno dlatego, że podałem adres mailowy, (te ciągi znaków) z Allegro, ale innego nie mam.
Odkryłem to przypadkiem, więc muszę posprawdzać czy więcej nie ma takich kwiatków.
Jak ktoś też czasami coś wysyła awaryjnie spoza Allegro, to radzę sprawdzić, czy z Was też nie ściągają podwójnie.
tak , dlatego ,że dlatego, że podałeś adres mailowy (ten ciągi znaków)
Innego Allegro nie przekazuje.
@irek1400 nie wiesz co się robi jeśli system przewoźnika wymaga podania adresu e-mail ?
Teraz już wiem, że na pewno unikać jak ognia podawania tego allegrowego.
@irek1400 ,,teraz już wiem ,, to są marginalne przypadki , Poczta nie wymaga przy poleconych adresu e-mail , ale przy kurierkach już tak . W takim wypadku / to na przyszłość ! / ,żeby nie naginać klienta podajesz swój , a wiadomości systemowe od przewoźnika funkcją ,, przekaż dalej ,, za pomocą alegrowego ślaczka wysyłasz klientowi .
pocztowe wysyłam za pomocą BLpaczka i tam wymagają przy poleconym ecommerce
@irek1400 racja , ale Masz ścieżkę jak uniknąć podwójnej opłaty .
Dzięki .
Na razie znalazłem 10 takich przypadków tylko z przesyłek pocztowych.
🤣👍
@irek1400 tu trzeba uważać , dobrze ,ze tylko 10 , może coś zaradzą @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @ko_alka @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Złożyłem reklamację.
Ale po co podajesz ten adres jak wysyłasz poza Allegro.
Miałem kilka takich przypadków.
Wysyłam zamówienie z Allegro, ale:
1.Towar za duży do przesyłki
2.Klient prosi o zmianę formy wysyłki.
to najczęstsze.
I wtedy zamówienie z Allegro wysyłam własnym sumptem.