Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Pytanie do pracowników Allegro..............O dłuższego czasu aukcje z klockami wystawione w kategorii - Dziecko : Zabawki : Klocki : Pozostałe - przenoszone są do kategorii - Dziecko : Zabawki : Klocki : LEGO : Mieszane - chociaż ani w tytule ani opisie nie ma informacji o tym że to są klocki lego.
Otrzymuję informację o tym fakcie, piszę wiadomość z prośbą o przywrócenie poprzedniej kategorii, kategoria jest zmieniana po czym w niedługim czasie sytuacja się powtarza i tak w koło Macieju. Pisanie reklamacji czas zabiera więc do kogo mam się zwrócić by w moich aukcjach nikt zmian nie dokonywał............
@EWKAR22 Możesz zwrócić się tylko do Allegro, możliwe, że nasi admini będą także mogli pomóc @la_nika , @nat_not , @msniezek
Rzeczywiście, aukcje z klockami, które nie są klockami LEGO wprowadzają kupujących w błąd, dlatego dziwi mnie dlaczego pracownik(cy) przenosi(szą) Twoje aukcje z właściwej do niewłaściwej kategorii.
@la_nika , @nat_not , @msniezek
Do Allegro poprzez formularz zwracam się przy każdej zmianie ale to nic nie daje. Właściwe kategorie są przywracane a po niedługim czasie znowu mam informację o kolejnej zamianie kategorii, oczywiście na niewłaściwą.
Może więc ktoś zajmie się w końcu problemem na poważnie..
Mam nadzieję, że jeden z adminów się odezwie i sprawę wyjaśni.
Tak być nie powinno, że pośród produktów konkretnej marki znajdują się aukcje z produktami no name lub zupełnie innej marki.
Tak samo zresztą, jak nie wolno podawać w tytule aukcji klocki a la LEGO, bo aukcja zostanie usunięta, jak adidasy, choć to buty np. z Chin, bo tak potocznie ludzie nazywają obuwie sportowe i tak naprawdę nie ma nic wspólnego z marką Adidas...
Dziwi mnie zachowanie pracownika, który tak postępuje, bo łamie regulamin.
Co do usuwania aukcji mających w tytule - a la lego, podobne do lego itd. - to jest to tylko jak na razie pobożne życzenie sprzedających klocki oryginalne. Aukcje nie są usuwane nawet jak zgłosi się taką nieprawidłowość z numerami ofert, co więcej można je znaleźć w ofertach promowanych więc jest przyzwolenie na podobne działanie.
@EWKAR22 No, to ręce opadają, bo przecież pisząc, a la LEGO, czy np. jak klocki LEGO, piękne adidasy, choć to nie są buty marki Adidas... jest ewidentną manipulacją słowami kluczowymi, by następnie manipulować wynikami wyszukiwania, co zabrania regulamin.
W opisie oraz w nazwie przedmiotu niedozwolone jest umieszczanie słów kluczowych w celu manipulowania wynikami wyszukiwania. Takie działania są nieuczciwe w stosunku do Kupujących, ponieważ mogą im utrudniać dotarcie do interesującego ich przedmiotu.
Za manipulację uznajemy zarówno listę wyrwanych z kontekstu słów kluczowych, jak i inne sposoby wprowadzenia do opisu nazw pokrewnych produktów lub producentów.
@EWKAR22 sprawdziłam to i wysłałam szczegółowy opis tej sytuacji do odpowiedniego działu, gdy tylko otrzymam odpowiedź, wrócę z nią tutaj.
@EWKAR22 wyłączyliśmy automatyczne przenoszenie ofert, które powodowało problemy z Twoimi ofertami. Część Twoich ofert została przeniesiona już do odpowiedniej kategorii, a sytuacja nie będzie się powtarzać, czy mogę poprosić Cię o podanie ofert, które trzeba przenieść i kategorii, w której chciałabyś je umieścić?
W odpowiedzi na problem zgłoszony poprzez formularz otrzymałem informację że oferty powróciły do właściwej kategorii ale z tego co widzę niestety nie wszystkie.
Została jeszcze do przeniesienia aukcja 10225732147 do kategorii Zabawki Klocki Pozostałe
@EWKAR22 dziękuję za informację! Zgłosiłam również tę ofertę, więc zostanie przeniosiona do odpowiedniej kategorii, przepraszam Cię za to zamieszanie.
@la_nika- dziękuję, pozdrawiam