anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego dostaję maile o usunięciu ofert?

COMTER
#11 Animator#

O co chodzi z paroma mailami od Was o usunięciu dużej ilości aukcji? I jeszcze usuwacie mi aukcje bez możliwości  wznowienia czy wystawienia podobnych , po usunięciu jakiś błędów? Przecież takie działanie dodaje z jeden czy dwa dni pracy na ponowne wystawianie itd? Zapłacicie za te stracone dni? i te maile nieprawdziwe. Sprawdzacie donosy przed usunięciem aukcji, czy to prawda?

dostaliśmy zgłoszenie, że Twoja oferta może naruszać regulamin Allegro i/lub przepisy prawa. Zweryfikowaliśmy ją i usunęliśmy ze wszystkich rynków, na których była dostępna.

Jeśli w Twojej ofercie były opcje promowania, zakończyliśmy je.

Poniżej znajdziesz szczegółowe informacje.

W trakcie trwania Twojej oferty parametr “stan” przedmiotu uległ zmianie.

Zgodnie z regulaminem (artykuł 5, punkt 5.5) od momentu opublikowania oferty sprzedający jest związany jej treścią. Zakazane jest dokonywanie zmian w treści oferty, które stanowią zmianę oferowanego towaru bądź jego właściwości.

Jeżeli chcesz oferować produkt z innym parametrem “stan”, wystaw nową ofertę.

Dodatkowe informacje:
Zasady dotyczące wystawiania i opisu
Co powinien zawierać dobry opis oferty
Regulamin Allegro
Załącznik nr 2 do Regulaminu Allegro

Chodzi o oferty:

Wielokrotne naruszanie zasad może doprowadzić do zawieszenia konta.

Jeśli chcesz się z nami skontaktować skorzystaj z formularza - jeśli napiszesz w odpowiedzi na to powiadomienie, Twoja wiadomość do nas nie trafi. Jeśli chcesz odwołać się od naszej decyzji, sprawdź jak możesz to zrobić.

Pozdrawiamy,
Zespół Allegro

oznacz moderatorów
27 ODPOWIEDZI 27

_KANCELARIA_
#10 Popularyzator#

Na pewno nie jestem uprzywilejowany:( a raczej zgnębiony przez te wszystkie zmiany i usuwanie ofert

oznacz moderatorów

_KANCELARIA_
#10 Popularyzator#

Po 21 latach na allegro już nie widzę swojej przyszłości tutaj. Przyzwyczajenie i upadek po dwóch zmianach na allegro ,poraża.

oznacz moderatorów

_KANCELARIA_
#10 Popularyzator#

Po to Allegrowicze mają szukać błędu w produktach , żeby usuwano aukcje innym? Wypisują bzdury w produkcie i ja mam przez to cierpieć?

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@_KANCELARIA_ podaj proszę numer przykładowej oferty, dla której zostały przyznane punkty ujemne, a która była już zakończona. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

COMTER
#11 Animator#

Też ciekawy jestem czy mi przyznano za oferty usunięte chociaż były zakończone. Gdzie tego szukać?

oznacz moderatorów

loko1980
#7 Wielbiciel#

Nie lepiej wyfiltrować sprzedawcom niewłaściwe aukcje niż karać ujemnymi punktami jak dzieci w szkole. Przecież nikt nie ma złej woli, wznawiamy aukcje albo dostosowujemy do posiadanego towaru. Usunięto mi aukcję której już nie miałem 😂 bo produkt został sprzedany i jak kara za ….. nie wiem za co 🥵

oznacz moderatorów

_KANCELARIA_
#10 Popularyzator#

Nie pisałem o punktach ujemnych u mnie a, że jestem ciekaw czy mi przyznano.. Pisałem o wiadomości o usunięciu ofert które się już zakończyły.

oznacz moderatorów

maxr01
#17 Koryfeusz#

Generalnie - to ja nigdy nie miałem żadnych problemów z edytowaniem aukcji, poprawianiem opisów, uzupełnianiem informacji itp. - do tego nie mam żadnych zastrzeżeń wobec Allegro.

Lecz wszystkie oferty mam wystawiane z parametrem stan jako "nowy".

I ja rozumiem stanowisko Allegro.

Ktoś kupił sobie palety towarów ze zwrotów np. z A.....n , załużmy 1 produkt - miał go 20 szt. (+ 2 szt. nieotwierany), otwarty, używany, ze zwrotu, generalnie wystawia jako powystawowy - bo tak najlepiej, zamiast napisać wyraźnie, że towar ze zwrotu, sprzedał 20 szt - popularność dobra, potem na tej samej aukcji wystawia 2 przedmioty nowe, nieotwarte, wystawia jako nowe z wyższą ceną, a popularność dotyczy przedmiotów "używanych".

Sorry - to jest po prostu oszustwo. Więc nie dziwię się, że Allegro podjęło interwencję. I tak powinno być.

--------------------------------------------------------------------------------
Rozumiem, że są ludzie, którzy za 20 gr. będą gnać pchłę przez 20km, lecz nie potrafię ich zrozumieć.
oznacz moderatorów