anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego dostaję maile o usunięciu ofert?

COMTER
#11 Animator#

O co chodzi z paroma mailami od Was o usunięciu dużej ilości aukcji? I jeszcze usuwacie mi aukcje bez możliwości  wznowienia czy wystawienia podobnych , po usunięciu jakiś błędów? Przecież takie działanie dodaje z jeden czy dwa dni pracy na ponowne wystawianie itd? Zapłacicie za te stracone dni? i te maile nieprawdziwe. Sprawdzacie donosy przed usunięciem aukcji, czy to prawda?

dostaliśmy zgłoszenie, że Twoja oferta może naruszać regulamin Allegro i/lub przepisy prawa. Zweryfikowaliśmy ją i usunęliśmy ze wszystkich rynków, na których była dostępna.

Jeśli w Twojej ofercie były opcje promowania, zakończyliśmy je.

Poniżej znajdziesz szczegółowe informacje.

W trakcie trwania Twojej oferty parametr “stan” przedmiotu uległ zmianie.

Zgodnie z regulaminem (artykuł 5, punkt 5.5) od momentu opublikowania oferty sprzedający jest związany jej treścią. Zakazane jest dokonywanie zmian w treści oferty, które stanowią zmianę oferowanego towaru bądź jego właściwości.

Jeżeli chcesz oferować produkt z innym parametrem “stan”, wystaw nową ofertę.

Dodatkowe informacje:
Zasady dotyczące wystawiania i opisu
Co powinien zawierać dobry opis oferty
Regulamin Allegro
Załącznik nr 2 do Regulaminu Allegro

Chodzi o oferty:

Wielokrotne naruszanie zasad może doprowadzić do zawieszenia konta.

Jeśli chcesz się z nami skontaktować skorzystaj z formularza - jeśli napiszesz w odpowiedzi na to powiadomienie, Twoja wiadomość do nas nie trafi. Jeśli chcesz odwołać się od naszej decyzji, sprawdź jak możesz to zrobić.

Pozdrawiamy,
Zespół Allegro

oznacz moderatorów
39 ODPOWIEDZI 39

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@wingsdesigne To była jedna z zarejestrowanych przez nas zmian w historii tej oferty. Nie posiadam takich informacji jak numer IP. Mogę wskazać Ci godzinę - 14:22.

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

wingsdesigne
#7 Wielbiciel#

@w_kiwia co z odpowiedzią na moje drugie pytanie odnośnie aktualnego stanu oferty?

Jeżeli była to jedna ze zmian to jakie były inne w tej ofercie?

Jest to bardzo ciekawa sytuacja ponieważ o tej godzinie byliśmy w trakcie zawożenia paczek do paczkomatu/punktu odbioru i nawet nie byliśmy wtedy online... a podstawową kwestią zostaje to dlaczego mielibyśmy zmieniać stan na używany jeżeli sprzedajemy tylko nowe produkty które sami produkujemy...??

oznacz moderatorów

EElektryka_com
#11 Animator#

Wystawiliśmy wentylator ze zwrotu, pomyliliśmy się i wystawiony został jako "używany", jako tak aktywna aukcja to może była kilka minut, bo od razu zauwazyliśmy błąd, naszą intencją było "powystawowy", ze względu na brak śladów użytkowania, jedynie opakowanie firmowe zostało nieco porwane. Dostaliśmy za to -20 pkt i upomnienie. Gdzie tu sens i logika? Skoro nie można zmieniać stanu w trwających aukcjach nawet 10 sekund po wystawieniu, to taka opcja powinna być nieaktywna. Skoro była aktywna to Allegrowicz może zakładać, ze ta zamiana jest legalna.

oznacz moderatorów

_KANCELARIA_
#10 Popularyzator#

Bo jest. A zmuszanie do wystawiania nowych aukcji za jedno słowo np.w opisie  nieużywany a stan nowy i już jest niedobrze bo stan z opisem się niby nie zgadza.

oznacz moderatorów

CSKrakow
#7 Wielbiciel#

Może za miesiąc Allegro w ogóle usunie przycisk Wznawiania i Wystaw Podobny -.-
po -40 pkt za regulamin na dwóch kontach od wczoraj za usunięte oferty które były zakończone prawie 3 miesiące temu i wznowione a kiedyś (rok, dwa?) miały zmieniony parametr stan - botami nie jesteśmy żeby mieć pamięć absolutną.

oznacz moderatorów

_KANCELARIA_
#10 Popularyzator#

Też to mam. Oferty zakończone w styczniu są w mailu o usuniętych. Sprzedane w mailu o usuniętych. Co jest?

oznacz moderatorów

binamarket_sklep
#7 Wielbiciel#

Jakaś grubsza akcja, ja nie mogę otrzymać odpowiedzi co do tego punktu regulaminu, ktory wg mnie jest sprzeczny w swojej istocie. 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

No nie to są jakieś jaja. Miałeś zakończone oferty prawie 3 miesiące temu? Raz zapomniałam wznowić nieopłaconą licytację. Przypomniało mi się dosłownie po 2 miesiącach i jednym dniu, oferty już nie było. Wkurzona pisałam tu na forum, ze miało być 3 miesiące (przynajmniej tak pamiętałam, mogłam się mylić) poprawili mnie, że tylko dwa. Nie to nie prowizję zgarnął O... 

Dlaczego Ty masz po takim czasie oferty, a ja nie?

oznacz moderatorów

CSKrakow
#7 Wielbiciel#

figuratywna mowa, być może faktycznie to były oferty faktycznie mieszczące się w 60 dniach od zamknięcia, bardzo blisko tej granicy.

oznacz moderatorów

_KANCELARIA_
#10 Popularyzator#

Na pewno nie jestem uprzywilejowany:( a raczej zgnębiony przez te wszystkie zmiany i usuwanie ofert

oznacz moderatorów

_KANCELARIA_
#10 Popularyzator#

Po 21 latach na allegro już nie widzę swojej przyszłości tutaj. Przyzwyczajenie i upadek po dwóch zmianach na allegro ,poraża.

oznacz moderatorów

_KANCELARIA_
#10 Popularyzator#

Po to Allegrowicze mają szukać błędu w produktach , żeby usuwano aukcje innym? Wypisują bzdury w produkcie i ja mam przez to cierpieć?

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@_KANCELARIA_ podaj proszę numer przykładowej oferty, dla której zostały przyznane punkty ujemne, a która była już zakończona. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

COMTER
#11 Animator#

Też ciekawy jestem czy mi przyznano za oferty usunięte chociaż były zakończone. Gdzie tego szukać?

oznacz moderatorów

loko1980
#8 Zapaleniec#

Nie lepiej wyfiltrować sprzedawcom niewłaściwe aukcje niż karać ujemnymi punktami jak dzieci w szkole. Przecież nikt nie ma złej woli, wznawiamy aukcje albo dostosowujemy do posiadanego towaru. Usunięto mi aukcję której już nie miałem 😂 bo produkt został sprzedany i jak kara za ….. nie wiem za co 🥵

oznacz moderatorów

_KANCELARIA_
#10 Popularyzator#

Nie pisałem o punktach ujemnych u mnie a, że jestem ciekaw czy mi przyznano.. Pisałem o wiadomości o usunięciu ofert które się już zakończyły.

oznacz moderatorów

maxr01
#17 Koryfeusz#

Generalnie - to ja nigdy nie miałem żadnych problemów z edytowaniem aukcji, poprawianiem opisów, uzupełnianiem informacji itp. - do tego nie mam żadnych zastrzeżeń wobec Allegro.

Lecz wszystkie oferty mam wystawiane z parametrem stan jako "nowy".

I ja rozumiem stanowisko Allegro.

Ktoś kupił sobie palety towarów ze zwrotów np. z A.....n , załużmy 1 produkt - miał go 20 szt. (+ 2 szt. nieotwierany), otwarty, używany, ze zwrotu, generalnie wystawia jako powystawowy - bo tak najlepiej, zamiast napisać wyraźnie, że towar ze zwrotu, sprzedał 20 szt - popularność dobra, potem na tej samej aukcji wystawia 2 przedmioty nowe, nieotwarte, wystawia jako nowe z wyższą ceną, a popularność dotyczy przedmiotów "używanych".

Sorry - to jest po prostu oszustwo. Więc nie dziwię się, że Allegro podjęło interwencję. I tak powinno być.

--------------------------------------------------------------------------------
Rozumiem, że są ludzie, którzy za 20 gr. będą gnać pchłę przez 20km, lecz nie potrafię ich zrozumieć.
oznacz moderatorów

COMTER
#11 Animator#

To żeś PaN POLECIAŁ. Proszę mi jeszcze raz napisać, że moje działanie to oszustwo bo chcę się upewnić.Generalnie to nie było żadnej popularności a na powystawowych wcale więc powystawowe poszły gdzieś indziej. , żadnej to znaczy żadnej, bo teraz po zmianach tak jest na allegro. Stan się zmienił bo towar  się zmienił i nadal nie będę wznawiał ofert bez zmiany stanu jak jest taka potrzeba.  Generalnie to chyba dawno nie wystawiałeś. czy nie kupowałeś i nie wiesz, że ciągle w tym kraju na allegro robią cię w h... Proszę o przypomnienie jeszcze raz , że moje działania to oszustwo bo wolę się dwa razy upewnić. A z tą pchłą to masz wysokie mniemanie o sobie żeby kogoś tak oceniać.

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@maxr01 proszę o wstrzymanie się od sformułowań, które mogą być krzywdzące i zachęcam do merytorycznej dyskusji.

Jeśli chcecie zweryfikować swoje oferty i przyznanie punktów minusowych, zachęcam do kontaktu przez formularz kontaktowy.

Grzegorz
   Moderator
oznacz moderatorów

EElektryka_com
#11 Animator#

Proste pytanie: czy usuniecie opcje, których uzycie grozi upomnieniem? Skoro nie można zmieniać danego parametru w trwającej aukcji to nie powinno być takiej możliwości.

oznacz moderatorów