- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Dzień Dobry.
Dzisiaj jest 21.12.2021 godzina 7:40. Mam ustawioną godzinę graniczną wysyłki na godzinę 13:00. Wysyłam w 100 % przesyłki w terminie. Wywiązuję się ze swoich obowiązków w 100 % (terminowość wysyłki). W moich aukcjach pojawił się napis "kup do 13:00 - dostawa w poniedziałek". Dlaczego? Przecież nadając paczkę dzisiaj do godziny 15:00 - InPost dostarczy ją jutro (22.12.2021), a Poczta Polska pojutrze (23.12.2021). Dlaczego Państwo zabieracie mi potencjalnych klientów? Kto mi zrekompensuje potencjalne straty braku zawartych transakcji. Może powinniście Państwo wprost mi napisać, abym zaprzestał sprzedaży na Waszym portalu.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Mam ten sam problem. Zamówienia spadły o 95%!
Inpost dodatkowo gwarantuje dostawę przesyłek przed świętami nadanych do 22.12, a mamy 21.12!
Allegro samo sobie strzela w kolano, ponieważ większość kupujących zrezygnuje zakupu poprzez ten portal.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Już widzę jak wszyscy do was lecą po tym co nam zrobiliście przed świętami...

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Wczoraj i dziś to sa prawdziwe dni handlu, które nam odebraliście przez durny czas doręczeń w opisie ofert. A nie jakieś Winter cos tam... to teraz można było zarobić, i Wy i my... a teraz to robicie jakąś akcję, an której tylko Wy zarabiacie a sprzedawcy są z towarem świątecznym w czarnej d....

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
A żeby było śmieszniej , ten czas podawany np u nas , kup do 14 - dostawa w poniedziałek 27.12.2021 jeszcze jest informacja:
"Przewidywany czas dostawy na podstawie wcześniejszych dostaw sprzedającego."
Co jest totalnym nieporozumieniem bo nie wysyłamy przesyłek tak długo , tylko 24h , lud dziś przy zakupach do 14:00 ....

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@0-Krystian-0 Cześć. W obliczaniu przewidywanego czasu dostawy uznajemy 24 i 31 grudnia jako dni świąteczne i w związku z tym przedłużyliśmy przedział przewidywanego czasu dostawy o jeden dzień roboczy.
Twój przewidywany czas dostawy mieściłby się w przedziale 22-24 grudnia. W Twoich ofertach wyświetla się informacja o dostawie w poniedziałek, ponieważ dzień świąteczny (czyli 24 grudnia) zawiera się w przedziale czasowym Twojego przewidywanego czasu dostawy.
Przykro mi, że poczułeś się dotknięty, ale ta zmiana dotyczy wszystkich sprzedających i nie wpłynie na miary Wysyłka w terminie oraz Numery przesyłek uzupełnione w terminie w panelu Jakość sprzedaży.
Informowaliśmy o tym w Aktualnościach: https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/przy-obliczaniu-przewidywanego-czasu-dostawy-24-i-31-grudnia-tr...

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Automat Allegro podaje dziś czas dostawy na poniedziałek. Dlaczego? Sprzedawca się dziwi i klient się dziwi:) Proszę o informację jak mam to zmienić. Zauważyłam że u Sprzedawcy allegro nie ma takiej informacji.
Z góry dziękuje za szybką pomoc

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Ciesz się że na poniedziałek Ci pokazuje bo mi pokazuje za 8-14 dni przy 2 dniach roboczych ustawionych.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Moi stali klienci też dzwonią od rana i pytają dlaczego mam dostawę na poniedzialek skoro wszystko przychodzi na następny dzień.... Grupo pojechali w tym roku panowie z markrtingu Allegro.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Wszyscy sprzedający mają czas dostawy najszybciej w poniedziałek. Poza użytkownikiem Allegro. Może portal utknął z oświetleniem świątecznym:)

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@ArturCheba Przewidywany czas dostawy w ofertach Oficjalnego Sklepu Allegro również wyświetla się na poniedziałek:

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Dlaczego Allegro błędnie podaje czas dostawy na poniedziałek ? W ten sposób możemy już odpuścić bo kto zechce coś kupić ? I skoro np w moim wypadku mam ponad 80 % dostawy w ciągu 2 dni ? Totalne zniechęcenie klientów do zakupów!!!!

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Ja mam ustawione 2 dni robocze i pokazuje mi dostawe za 8 dni w paczkomacie a za 14dni na poczcie! a skuteczność wysyłki 100%. Masakra... Tym sposobem nikt już nie będzie kupował

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Może na poniedziałek na listingu. Na filtrze działa "dostawa przed świętami"
https://allegro.pl/uzytkownik/Allegro?delivery_time_before_christmas_2021=1
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
ko_alka zróbcie coś z tym , Inpost dekalruje doręczenie przed świętami dla przesyłek nadanych dzisiaj i jutro !!!!!
Od północy 0 / zero / sprzedaży !!!!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
allegro oficjalnie manipuluje sprzedażą
pozostawiając swój sklep w uprzywilejowanej pozycji
@ko_alka perfidnie wprowadzacie kupujących w błąd
@_Likos_ masz rację ale nie ciesz się na wyrost
a jak ktoś planuje już urlop kupuje towar by otrzymać go w poniedziałek lub wtorek
a kurier czy inpost doręczy go wcześniej?
kto będzie odpowiadał za niedoręczenie towaru?
ile przepisów zostało złamanych?
wiele
uokik jak zwykle nic nie zrobi

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Przeglądając oferty użytkownika Allegro nie widzę informacji dostawa w poniedziałek .
Powiem więcej. Filtrując dostawa przed świętami, wyświetlają się wyłącznie aukcje Allegro.
Link do jednej z ofert https://allegro.pl/oferta/fisher-price-uczacy-przyjaciel-robot-4w1-hck41-11315361019

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
ale filtr po lewej CZAS DOSTAWY "dostawa przed świętami" - to kupujący zaznaczają, nie wczytują się w takie szczegóły..

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Szkoda tylko, że w przypadku oficjalnego sklepu allegro w wyszukiwarce bądź na profilu nie ma informacji, że dostawa poniedziałek lub wtorek tak jak u innych allegrowiczów.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Zielonym kolorem zaznaczyłem jak to w prtxzypadkui sklepu allegro, czerownym w przypadku innych allegrowiczów. Dlaczego dla oficjalnego sklepu allegro nie pojawia się informacja, że dostawa będzie dopiero w poniedzięłk bądź wtorek?
- « POPRZEDNIA
- NASTĘPNA »