Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
mam problem z wystawieniem faktury za granicę, ponieważ na aukcji nie podaje już allegro kwoty brutto czy netto. Jest tylko jedna kwota i nie wiem czy mam odliczać podatek 23% i zwracać kupującemu nadpłatę podatku tak jak robiło się to dotychczas. Czy wystawić mu fakturę na VAT 0% ale po kwocie która jest podana na aukcji czyli na taką kwotę, którą zapłacił. @Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
@PACKPORTsc Konsultuję tę kwestię z odpowiednim zespołem i wrócę do Ciebie z odpowiedzią.
@PACKPORTsc bo na allegro jest cena brutto, allegr zrezygnowało ze sprzedaży dla firm 😞
Jak poprosiła Cię firma to oddajesz vat i wystawiasz 0 fakturę a jak kupuje osoba prywatna to masz brutto 🙂
26 czerwca 2024 wprowadzimy zmiany dotyczące zakupów w czeskim serwisie.
Czescy klienci biznesowi nie będą mogli zrobić zakupów z fakturą na firmę w ofertach, które udostępniacie na allegro.cz. Nadal będzie możliwe wystawienie faktury za zakupy prywatne.
Dzięki temu unikniecie problemów z wystawianiem faktury z VAT 0%, o którą często proszą czescy przedsiębiorcy.
Od 26 czerwca zakupy firmowe na allegro.cz będą możliwe tylko w ofertach czeskich przedsiębiorców – na stronie business.allegro.cz.
Rozumiem ale dokładnie rzecz biorąc mam problem z rynkiem węgierskim. Sprawdziłem jego NIP i numer jest aktywny. To muszę odjąć 23% i wystawić fakturę na 0% Vat i nadpłatę zwrócić?