Dlaczego nie może się wystawiać z automatu po 30 dniach komentarz pozytywny?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Dzień dobry
mam pytanie do moderatorów , dlaczego allegro nie udoskonali ocen sprzedaży i nie zrobi automatycznej łapki w górę po 30 dniach od odbioru paczki jeżeli kupujący nie ma żadnych zastrzeżeń, przecież wiadomo że ludziom nie chce się oceniać kupującego, żyją w biegu nic też z tej oceny nie mają. Żeby sprzedać 5 tysięcy paczek i mieć 500 ocen to jest jakiś żart , co z resztą 90% ocen które nie zostały wystawione? dlaczego nic nie potraficie Państwo z tym zrobić ? przecież wiadomo że aukcje przebiegły bez zastrzeżeń bo jak jest coś nie tak to kupujący odzywa się od ręki.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Myślę, że wiele osób niezadowolonych albo średnio zadowolonych też nie wystawia komentarzy.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
90% ?
absolutnie się z tym nie zgodzę, osoby niezadowolone odzywają się jako pierwsze
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Nie wiesz o istnieniu osób niezadowolonych, które się nie odezwą i nie wystawią żadnego komentarza. Jeśli taki niezadowolony będzie wiedział, że po miesiącu zostanie w jego imieniu wystawiona łapka w górę z kompletem gwiazdek to może wcześniej wystawić kiepską ocenę.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Nadal będzie to bardziej korzystne dla sprzedających.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
to nieprawda, nie zgodzę się z tym że jest 90 % osób niezadowolonych jeżeli handluje Pan np produktami które mają dobrą opinię, uważam że myli Pan trochę pojęcia niezadowolenia z jakości produktu od tego są oceny w postaci gwiazdek jak jakość produktu a oceny czy poleca Pan kupującego, na to składa się np. szybkość dostawy, produkt nie uszkodzony nie przeterminowany itd.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@ObiadyDomowe może z automatu powinny być wystawine negatywy bo jakby to określili moderatorzy ,, nie zapewniłeś klientowi wystarczającej ilości pozytywnych doznań , aby poczuł nieodpartą potrzebę ocenić Twoje zaangażowanie . Prawda ? ko_alka 😁

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Dalej żadnej merytoryki nie widzę żeby się odnieść do Twojego pytania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@ObiadyDomowe to na chłopski rozum za pomocą młota , też pytanie - ,,dlaczego allegro ma wystawiać oceny skoro nawet nie jest stroną w transakcji ?? ,, Jeśli napiszesz ,że dalej nie rozumiesz i nie masz się do czego odnieść pomyślę sobie niezbyt fajnie o Tobie .pozdr.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
To inaczej może zapytam , idziesz do sklepu kupujesz butelkę wódki wypijasz i co oceniasz sklep negatywnie ? Czy pozytywnie? Co wpływa na Twoją ocenę ? Zapłaciłeś za towar który sam wybrałeś, otrzymałeś go, za taką cenę jak widziałeś na półce. Co wpływa na Twoją opinie jak oceniasz sprzedawcę?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@ObiadyDomowe to zależy jak mocno mnie sponiewiera i wrócę do sklepu lub poszukam bardziej skutecznego .

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Czyli tak jak mówiłem od początku zero merytoryki w temacie tylko typowe pisanie na przekór byle pisać . Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@ObiadyDomowe Zastanów się nad tym co piszesz
1. żądasz wystawienia oceny przez osobę trzecią bez wiedzy samego zainteresownaego
2. żądasz wystawinia oceny pozytywnej przez osobę trzecią ,która z transakcją nie miała nic wspólnego .
3. Jak mniemam oceny automatycznie wystawine mają być brane pod uwagę w systemie jakości pomimo ,że nie zostały wtstawine przez stronę transakcji
4. Najważniejszy ,,Nie przyjmujesz do wiadomości ,że inna osoba również wolna jak Ty może mieć inne zdanie ,,

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Jak to "bez wiedzy" skoro kupujący zostanie poinformowany, że ma na wystawienie oceny X czasu a jeśli tego nie zrobi to ocena zostanie wystawiona automatycznie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@pinkpink11 ,, kupujący zostanie poinformowany,, tylko kto to przeczyta, więcej będzie problemów niż korzyści . System ocen jest kulawy i kulawy będzie zawsze i dlatego nie powinien być brany pod uwagę w systemie jakości sprzedaży . To jedyne rozsądne wyjście , a oceny ocenami niech sobie będą ot do wglądu dla zainteresowanych .

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Jakoś o sprzedających nikt się tak nie martwi łącząc ich produkty z bzdurami w katalogu

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
akurat braku informacji bym się nie czepiał,
wystarczy że będzie w regulaminie, pytanie czy nie byłoby to klauzulą abuzywną.
Tu prawnicy musieliby się wypowiedzieć.
Pomysł ma sporo atutów.
Co do brania pod uwagę w panelu jakości to dlaczego nie skoro rozliczają tobie czas wyciagnięcia paczki z paczkomatu przez kuriera jako moment nadania a nie to kiedy ty ją umieściłeś to tym bardziej w sytuacji takich komentarzy nie widzę problemu. Nadałeś paczkę terminowo a kupujący nie zgłaszał problemu to chyba jest ok.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@pinkpink11 można dać również kupującemu checkboxa z opisem 'wystaw automatycznie komentarz pozytywny po 90 dniach' i niech sobie sam zdecyduje.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Stary już Ci to tłumaczyłem na podstawie flaszki jak nie kumasz takich podstaw że jeżeli transakcja umowa zastała zawarta i wykonana jaka jest sprzedaż i nie ma do niej zastrzeżeń to należy ją uznać jako wykonana należycie , jak firma robi drogi zawiera i strona zlecająca ja odbiera i nie ma zastrzeżeń to droga jest odebrana i transakcje należy udać za udaną jak do Ciebie nie docierają takie argumenty to już nic nie trafi , z wszystkich wypowiadających się w temacie jesteś jedyną osobą która broni swoich racji a reszta jest za moją propozycją kwestia w jakiej formie , pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@ObiadyDomowe wykonana , ale jak ! . To jest tok myślenia klienta ...
1. zwyczjnie pospolicie , normalnie jak gro innych w terminie , niczym nie wyróżniająca się to kiego czorta mam se zawracać głowę jakimiś ocenami .
2. No ten to dał czadu nie dość ,że towar do d... to jeszcze późno ... to mu dowalę
3. Zrób więcej , klient Cię zapamięta wróci i pewnie oceni .

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Jak wykonana jest usługa to się ocenia jakość a nie czy polecasz sprzedającego , ja jako sprzedający muszę w terminie wysłać towar nie przeterminowany i nie uszkodzony i to uważam są podstawowe czynniki czy ktoś poleca moja usługę czy nie a jakość produktu jako sprzedaje to są od tego inne oceny ale ja jako sprzedawca mogę sprzedawać 30 firm ale pamiętaj że ja nie jestem producentem tego produktu tylko jego sprzedawcą i w razie reklamacji na temat jakości produktu to może klient złożyć do mnie lub do producenta reklamację , a ty mylisz z poleceniem mojego sklepu łapka w górę, a po drugie to mamy w Polsce póki co demokrację i nie rozumiem dlaczego Twoja jedyna opinia na ten temat ma blokować wprowadzenie innowacji ,chyba że mamy liberum veto.