anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego nie mogę określić czasu trwania oferty?

Idź do rozwiązania
iskierka466
#7 Wielbiciel#

Witam, niestety nie jest naprawione...ja nadal nie mogę wystawić oferty. Cały czas wyskakuje błąd że mam określic czas trwania oferty a nie mogę tego robić bo nie ma pola w którym się ten czas określa! Walczę i piszę do Państwa już od 3 dni i NIC! 

oznacz moderatorów
18 ODPOWIEDZI 18
ko_alka
Moderatorka
Moderatorka

@iskierka466 Problem zgłaszany w wątku różni się od tego, o czym piszesz. Z mojej strony nie udało się powtórzyć błędu i mogę określić czas trwania oferty.

Zrzut ekranu 2022-12-1 o 15.41.39.png

W tej sytuacji:

- wyczyścić pliki cookie,
- wyłączyć wszystkie wtyczki, 
- wyłączyć programy działające w tle, 
+ włączyć kartę incognito,
+ włączyć narzędzie dla deweloperów (zazwyczaj F12), wygląda to tak: 

Zrzut ekranu 2022-12-1 o 15.42.32.png

Jeśli się nie uda i błąd wciąż będzie występował, to poproszę o przykład ze zrzutami ekranu lub nagraniem, co robisz krok po kroku. Na nagraniu lub zrzutach powinny być widoczne elementy takie jak:
- data i godzina,
- całe okno przeglądarki,
- zakładki konsola i sieć w narzędziu (F12). 

Ola
Moderatorka

  _____________
  Wypełnij ankietę i daj znać, co myślisz o Allegro Gadane! 🙂
oznacz moderatorów
iskierka466
#7 Wielbiciel#

Witam, wyczyściłam pliki cookie i zrobiłam resztę poniższych zadań ale niestety nadal nie mogę wystawić oferty. Wchodzę normalnie przez "Wystaw przez formularz" uzupełniam cały opis, zdjęcia itp i jak daję Zaakceptuj warunki i wystaw ofertę wykakuje błąd że nie określiłam czasu trawania a nie moge bo nie mam okna wyboru czasu trwania - jest jak przy pierwszym screenie

iskierka466_0-1669969347007.pngiskierka466_1-1669969357883.png

 

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@iskierka466 dziękuje za zrzuty! Problem został zgłoszony do działu technicznego, gdy tylko otrzymam informacje w tej sprawię, wrócę tutaj. 

   Monika
   Moderatorka


   _____________
   Podziel się z nami swoją opinią o Allegro Gadane i wypełnij ankietę.
   
oznacz moderatorów
IrvineGems
#1 Nowicjusz#

Potwierdzam - ten sam problem. Komunikat "Wystąpił błąd - Prowadząc sprzedaż na koncie zwykłym (nie zarejestrowanym jako konto firma), musisz ustawić czas trwania oferty. Jeśli nie możesz już edytować tej wartości to utwórz nową ofertę korzystając z funkcji "Wystaw Podobną".

W miejscu czas trwania oferty nie mam nic do wyboru. Dodam, że 2 tygodnie temu wystawiałem przedmioty i mogłem bez problemu wybrać ilość dni.

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@IrvineGems dziękuję za zgłoszenie! Dodaję je do zadania, gdy tylko otrzymamy informację od Działu technicznego wrócę tutaj z informacjami.

AKTUALIZACJA 15.12.2022 
Problem z ustawianiem czasu oferty został rozwiązany. Wdrożone rozwiązanie powinno zlikwidować problem z ustawianiem czasu trwania przy "wystaw podobną" i nowych ofertach dla kont firma niezweryfikowanych. 

   Monika
   Moderatorka


   _____________
   Podziel się z nami swoją opinią o Allegro Gadane i wypełnij ankietę.
   
oznacz moderatorów
Lesna_Chata
#7 Wielbiciel#

Lesna_Chata_0-1670068951659.png

Tak jak widać, opcja ,,dodaj nową ofertę" oraz ,,Wystaw podobną" nie działa, sprawdzałem na 3 urządzeniach. Nie mam pojęcia co zrobić. Proszę o pomoc i pozdrawiam

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Lesna_Chata nie tylko Ty, zespół techniczny pracuje nad rozwiązaniem problemu, dodałam Twoje zgłoszenie do zadania. 

   Monika
   Moderatorka


   _____________
   Podziel się z nami swoją opinią o Allegro Gadane i wypełnij ankietę.
   
oznacz moderatorów
Client:59247542
#14 Krzewiciel#

W tej ofercie nie mogę ustawić opcji dostępności towaru "na określony czas".

Chcę, aby była ona dostępna do 20.12.2022 z powodu zimowych mrozów.

Niestety to pole wyboru jest nieaktywne i poszarzałe.

Dodam jeszcze, że oferta była usunięta na jakiś czas i została dzisiaj wznowiona:

https://allegro.pl/oferta/owoce-awokado-avocado-ciemne-hass-3-sztuki-12054081680

 

@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Client59247542_0-1670073158179.png

 

 

 

 

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:59247542 prześlij proszę zrzut ekranu, na którym ten problem będzie widoczny. Zgłoszę go do Działu technicznego. 

   Monika
   Moderatorka


   _____________
   Podziel się z nami swoją opinią o Allegro Gadane i wypełnij ankietę.
   
oznacz moderatorów
Client:59247542
#14 Krzewiciel#

Screenshot_20221203-162142.png

@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Okazuje się, że wszystkie wznawiane moje oferty mają taką blokadę.

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:59247542 dziekuję za zrzut! Problem jest już zgłoszony do Działu technicznego, dodałam Twoje zgłoszenie do zadania, gdy otrzymam odpowiedź, dam znać! 

   Monika
   Moderatorka


   _____________
   Podziel się z nami swoją opinią o Allegro Gadane i wypełnij ankietę.
   
oznacz moderatorów
Ziolko39
#20 Guru#

@Client:59247542 Spróbuj nie przez "wznów" tylko przez "wystaw podobną"

oznacz moderatorów
lechooowawa
#7 Wielbiciel#

Mam dokładnie ten sam problem.

Komunikat "Wystąpił błąd - Prowadząc sprzedaż na koncie zwykłym (nie zarejestrowanym jako konto firma), musisz ustawić czas trwania oferty. Jeśli nie możesz już edytować tej wartości to utwórz nową ofertę korzystając z funkcji "Wystaw Podobną".

oznacz moderatorów
ko_alka
Moderatorka
Moderatorka

@lechooowawa Dziękuję bardzo za zgłoszenie, dodałam Twój przykład do zadania. Sprawa jest weryfikowana

Ola
Moderatorka

  _____________
  Wypełnij ankietę i daj znać, co myślisz o Allegro Gadane! 🙂
oznacz moderatorów
lechooowawa
#7 Wielbiciel#

Problem cały czas nie został rozwiązany. Wyglada to mega niepoważnie ze strony Allegro.

oznacz moderatorów
jangrzeg
#7 Wielbiciel#

Witam. Nie mogę wystawić, dodać zdjęć , przez funkcję wystaw podobne. Trwa to od paru dni

oznacz moderatorów
Shadow_Angel
#10 Popularyzator#

Mam dokładnie ten sam problem. A dziś już 10 Stycznia 2023r.

Nie mogę zapisać zmian, bo muszę podać jakiś czas trwania oferty.

Miałem ustawione zawsze że aż się sprzeda, i nie było problemów, a teraz jakieś hocki klocki.

Ciekawe kiedy to naprawią, bo muszę zaktualizować oferty, ale nie wystawiając ich ponownie.

oznacz moderatorów
madeheArt
#7 Wielbiciel#

Konto firmowe ten sam problem

oznacz moderatorów