anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego niedziela doliczana jest do czasu wysyłki?

Dreptaki_sklep
#10 Popularyzator

Czy ktoś z moderatorów  @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  jest w stanie powiedzieć mi w jaki sposób allegro wylicza szacowany czas dostawy i dlaczego do tego czasu wlicza dni wolne. Klient składa zamówienie w sobotę o 20 z terminem wysyłki 3 dni (podanym przeze mnie) i dostaje informację, że dostawa we wtorek (czyli wysyłka w poniedziałek). Czyli do daty wysyłki liczy się noc z soboty na niedzielę, niedziela i poniedziałek. Chyba coś jest nie tak i ten problem pojawia się po raz kolejny. A potem ja mam obniżoną punktację za nieterminową wysyłkę.

Zamówienie nr 

33f47200-0f59-11f1-b965-ed29ea9154f4

Dziwny sposób wyliczania czasu wysyłkiDziwny sposób wyliczania czasu wysyłki
oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Dreptaki_sklep przewidywany czas dostawy liczony jest według Twoich deklaracji, ale także historycznie zrealizowanych zamówień, więc wcześniej poprzednie zamówienia musiałeś realizować szybciej niż 3 dni, stąd takie, a nie inne daty wysyłki tego zamówienia. 

Ola
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Dreptaki_sklep
#10 Popularyzator

Ale zaproponowany czas jest nierealny. To miałoby sens poza weekendami ale nie w dni wolne. Czyli powinienem zrezygnować z deklaracji wysyłki w sobotę (do godzin granicznych), do czego namawia Allegro oraz nie wysyłać wcześniej niż deklaracja (czyli 3 dnia). Słabe to. Przyspieszając - działem przeciwko sobie.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Dreptaki_sklep w ofertach z deklarowanym czasem wysyłki 2 i 3 dni możesz w tej zakładce możesz zaznaczyć opcję "Wyłącz dostawy szybsze niż moja deklaracja". 

Ola
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Dreptaki_sklep
#10 Popularyzator

Jest to jakieś rozwiązanie, choć z mojego doświadczenia wynika, iż problem dotyczy tylko wieczornych, sobotnich zamówień. I do tej pory system nie wliczał w to niedziel (w ubiegłym tygodniu miałem też sobotnie wieczorne zamówienie z terminem 3 dni i czas wysyłki był na wtorek). No ale skoro można w piątek system błędnych powiadomień wyłączyć, w niedzielę włączyć... Można i tak co tydzień.

oznacz moderatorów