Zgłosiłam wiadomość
"Jeśli skóra spodu jest grubsza i mocna a nie jak papier, to proszę o nr tel.:) Dziękuję"
Allegro uważa, że to nie jest oszust i nie widzicie problemu gdy ktoś zamiast kupić prosi o nr telefonu. Ja dokładnie wiem, że to pewnie jakaś osoba ze wschodu pisząca słabo po polsku, która próbuje wysłac mi smsem link żeby ściągnąć kasę z konta. Allegro straciło już całą wiarygodność w moich oczach. Proszę o zablokowanie użytkownika: meniaa1
Ciekawe wnioski z prośby o nr tel..
Istny Sherlock Holmes z Ciebie, tyle potrafisz wywnioskować 😮.
A wg. Ciebie Client:35386082 po co mu potrzebny mój nr telefonu, skoro może kupić przez Kup teraz? Przecież to znany scam, nie udzielaj się już tutaj.
Proszę adminów o sprawdzenie tematu, nie chcę doradców, którzy tylko spamują wątek i ewidentnie trollują z nadmiaru czasu i braku sensu życia @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ 🙂
@reesevi dziękuję, ale nasz zespół sprawdził już Twoje zgłoszenie i otrzymałaś już od nas odpowiedź w tej sprawie.
@reesevi nr tel do sprzedawcy jest po to, żeby usłyszeć czy nie jest oszustem, który tylko czeka, żeby coś od niego kupić przez 'kup teraz', bo dzięki temu może dostać dane kupującego od allegro. W ten sposób nieuczciwy psedosprzedawca może wysłać smsem link żeby ściągnąć kasę z konta.
ale smao wysłanie smsa nie ściąga pieniędzy z konta!
halo?
ktoś tu myśli przytomnie?
Po różne rzeczy jest potrzebny. Dawniej jak jeszcze były telefony to ludzie dzwonili dopytać o produkt to po pierwsze.
Po drugie tak jak piszą, żeby upewnić się, że Ty nie jesteś naciągaczem. Na lokalnym nie ma komentarzy ani żadnego sposobu weryfikacji sprzedających. Masa ludzi boi się kupować.
Po 3-cie by zapłacić blikiem na telefon i mieć w czarnej dziurze wiecznie nie działające wpłaty poprzez Allegro. Raz, drugi, trzeci ktoś ma problem i zaczyna tego unikać. Miałam takich klientów. Najbardziej wart zapamiętania to był gość, który kiedyś tam wcześniej przez Allegro wykupił rezerwację domku letniskowego. Kasę z konta pobrało ale płatność nie przeszła. Gościu zorientował sie na ostatnią chwilę. On był gotów zapłacić absolutnie wszystkim byle nie przez Allegro. Takich osób szczególnie na lokalnym troszkę się widuje choć fakt zwykle od razu piszą po co im ten numer...