anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dlaczego w kontaktach z konsultantami Allegro sprzedawcy są dyskryminowani na rzecz kupujących?

muscle_freak
#9 Pomysłodawca#

Cześć,

Mam sytuację z dzisiaj, chociaż jest tak za każdym razem. Jeśli chce się połączyć z konsultantem w jakiejś sprawie, czyli zamówić rozmowę na czacie lub telefoniczną jako "Sprzedawca", to czas oczekiwania ZAWSZE jest o wiele dłuższy niż w przypadku gdy zaznaczam, że jestem "kupującym" w formularzu kontaktowym. 

Jest to o tyle rażąca różnica, że dzisiaj czekałam już 30 min (!) na kontakt z kimkolwiek (jako sprzedawca) i nadal nie mogę doprosić się nikogo na czacie, a jak wypełniłam drugi formularz, i zaznaczyłam się, że jestem "kupującym", to konsultant pojawił się od razu, nawet 10 sekund nie czekałam. Tak samo z zamawianiem rozmowy, czas oczekiwania na rozmowę z konsultantem jako kupujący to 5-15 minut, jako sprzedawca 2 dni!!! Jest to naprawdę rażąca niesprawiedliwość i dokładnie pokazuje stosunek Allegro do sprzedawców! @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_   Proszę administratorów o informacje, dlaczego do sprzedawców jest przypisana rażąco za mała ilość konsultantów? Dlaczego z premedytacją jesteśmy tak źle traktowani? Allegro zawsze staje po stronie kupujących, to prawda, ale żeby nawet dopuszczać do tego, że utrudnia nam się kontakt ze wsparciem? Czy naprawdę tak bardzo chcecie, żeby wszyscy sprzedawcy opuścili ten portal?

Czas oczekiwania na rozmowę jako sprzedawca wynosi dzisiaj 2 dni, a ja mam bardzo pilną sprawę:(

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@muscle_freak Cześć! Mogę Cię zapewnić, że Allegro nie dyskryminuje ani sprzedających, ani kupujących. Dłuższy czas oczekiwania na kontakt może wynikać z obsady konsultantów, która dzisiaj pracuje. Nie doszukiwałabym się w tym złej woli 🙂 

Zdarza się, że kontaktów jest tak dużo, że czas oczekiwania się wydłuża dla sprzedających. W tym samym czasie może być mało kontaktów ze strony kupujących, dlatego kontakt następuje od razu.  

Ponagliłam Twoje zgłoszenie, które wysłałeś wczoraj. 😎

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów