Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Proszę o wyjaśnienie dlaczego używana elektronika samochodowa podlega konieczności podania EPR (WEEE)? Proszę się odnieść do konkretnego aktu prawnego oraz przykładu zastosowania w przypadku częsci uzywanej do samochodu osobowego na przykład:
z dnia 4 lipca 2012 r.
w sprawie zużytego sprzętu elektrycznego i elektronicznego (WEEE)
@GFDS_CZESCI Konsultuję tę sprawę. Odezwę się, kiedy będę wiedzieć więcej.
@GFDS_CZESCI Dziękuję za cierpliwość.
Otrzymałam odpowiedź, z której wynika, że wymagamy od Ciebie podania tego numeru, ponieważ udostępniasz dostawę do Niemiec. Używane części samochodowe podlegaja rejestracji w Niemczech. Jeśli zdecydujesz się na wykluczenie tego rynku ze swojej sprzedaży (zmiany w cenniku dostawy), wymaganie nie będzie musiało być spełnione.
Taka odpowiedź zupełnie niczego nie wyjaśnia, miałem nadzieję na rzetelne podejście... z moich informacji wynika, że tak jak dyrektywa WEEE tak ustawa ElektroG 3 zawierają zapis który wyklucza urządzenia będące częścią innnych urządzeń, nie wspominając o tym, że nawet te grupy produktów i przykłady nawet nie ocierają się o części samochodowe. Co wiecej, nawet zagłębiając się w portal ear-system.de to jest tam raptem 13 wpisów odnoszących się do marki Audi, które w dodatku są odrealnione.
https://www.gesetze-im-internet.de/elektrog_2015/__2.html
Powyższy odnośnik prowadzi do właściwego artykułu prawodawstwa niemieckiego do którego odnosi się również EWRN
Abstrahując, czy nie wydaje się to Pani zupełnie oderwane od rzeczywistości, że wymaga się na niemieckim rynku rejestrować się jako kto własciwie? przedstawiciel? który wprowadza (no nie) niemieckie części do niemieckich samochodów, które w dodatku dla każdego konsumenta który nie skorzysta z usługi profesjonalnego warsztatu, mogą stanowić najwyżej łapacz kurzu, ewentualnie przycisk do papieru.
Pozdrawiam, nie ukrywam, że liczę na poważniejsze podejście.
@GFDS_CZESCI dopytam o poruszone przez Ciebie aspekty i wrócę do Ciebie z informacją.
@Syrena_zT czy mamy jakieś szczegóły odnośnie mojego zapytania?
Pozdrawiam
@GFDS_CZESCI przykro mi, ale nie otrzymaliśmy jeszcze odpowiedzi w Twojej sprawie. Wysłałam przypomnienie i gdy otrzymam odpowiedź, to wrócę do Ciebie z informacją.