Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Po otrzymaniu informacji że konieczna jest ponowna weryfikacja czy ja to naprawdę ja, w dniu 28.04. poprzez stronę Allegro wysłalam wymagane informacje wraz ze skanem DO. Dziś otrzymałam informację z PayU że w związku z brakiem żądanych dokumentów wypowiadają umowę o świadczenie usług. Mam więc pytanie jak w tytule.
@cztery_bez_atu Czy ponowna weryfikacja dotyczyła operatora PayU czy Allegro Finance (zgodnie z informacją dostępną np. tutaj)?
PayU, jak napisałam wcześniej.
@cztery_bez_atu Przekazałam tę sprawę do konsultacji. Odezwę się tutaj, gdy będę wiedzieć więcej.
Nie byłam 100% pewna więc sprawdziłam a efekt sprawdzenia prezentuję niżej.
Ciekawi mnie również że w @ który otrzymałam piszą że nie otrzymali danych o które proszą a w w komunikacie który jest wyżej piszą że weryfikacja jest w toku. Więc albo, albo. Jeżeli ich podobno nie otrzymali to to na jakiej podstawie i co weryfikują? P A R A N O J A.
@cztery_bez_atu Poinformowano mnie, że sprawę wysłanego wypowiedzenia należy wyjaśnić bezpośrednio z operatorem: https://poland.payu.com/kontakt/. Niestety nie posiadamy dostępu do informacji niezbędnych, żeby rozwiązać ten problem.
Ale mnie nie chodzi o wypowiedzenie, ja chcę wiedzieć dokąd zostały przetransferowane moje dane, i jakie mogą być tego konsekwencje? Kto poniesie odpowiedzialność jeżeli okaże się że wyciekły, a są to bądź co bądź dane wrażliwe typu nr. dokumentu, pesel itp.
@cztery_bez_atu Nie rozumiem, skąd to pytanie o wyciek danych.
?
ano stąd, że skoro adresat zgłasza, że ich nie dostał, to .... kto je dostał skoro nie adresat?
@Monika__L To jest komunikat wysłany masowo. Sprawę należy wyjaśnić z operatorem.
@w_kiwi To nie jest usprawiedliwienie że taki komunikat jest wysyłany masowo. Taka sytuacja nie powinna zaistnieć. Wręcz po przesłaniu żądanych dokumentów powinno być wysłane potwierdzenie że je otrzymali i wtedy nie było zapytań takich jak moje o to do kogo trafiły moje dane.
Wyjaśnić z operatorem czyli z kim? Czy to ja wybierałam operatora? Kiedy temat pośredników w płatnościach stawał się modny, to miałam wybór, albo zaakceptuję pośrednika który jest mi sugerowany albo wypad z baru. Miałam na to zerowy wpływ. To Allegro " uszczęśliwia " nas swoimi wyborami a my mamy ponosić odpowiedzialność za ich działania lub ich brak.Przecież w temacie przewoźników dzieje się to samo.
Około 6 godzin po napisaniu posta o otrzymaniu informacji o wypowiedzeniu umowy, otrzymałam następnego @ z informacją że dokumenty zostały zaakceptowane i mogę wypłacić pieniądze. Zero przepraszamy za wprowadzanie w błąd. Sugeruję zmianę pośrednika, kiedy ubędzie im z przychodów około 200 mln to być może zmienią swoje podejście do kontrachentów z których " żyją ". Widocznie zbyt obrośli w sadełko i mają ich w ....... głębokim poważaniu.
Proszę sobie wyobrazić że ktoś posiadający kilkuset tysięczny kredyt otrzymuje z banku informację że w związku z brakiem czegoś tam cała suma kredytu staje się natychmiast wymagalna ( 30 dni ). Przecież po takiej informacji można dostać zawału, lub nawet popełnić samobójstwo, a wiem o czym piszę gdyż w takiej sytuacji byłam.
U mnie dokładnie ten sam komunikat. Nie mogę wypłacić poieniędzy z PayU.
Ja długo to będzie trwało.
@kludo Czy kontaktowałeś się już w tej sprawie z operatorem PayU?
W jaki sposób mam się z nimi kontaktować. Teraz są święta więc i tak nikt nie odpowie.
@kludo Przez link, który otrzymałeś w mailu. Przykro mi, ale nic na to nie poradzę, że mamy święto. Sugeruję cierpliwie zaczekać.
Jak się mam z nimi skontaktować, ja każ mi podać nip a ja nie prowadzę działalności gospodarczej.
@kludo wyczerpująco odpowiedzieliśmy - wszelkie pytania prosze kieruj do operatora.