anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dobra zmiana ze Smart?? WŁASNYM OCZOM NIE WIERZĘ!!

TechartGSM
#15 Entuzjasta

Czy ktoś mnie uszczypnie, czy to real???

received_905570992287254.jpeg

oznacz moderatorów
55 ODPOWIEDZI 55

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Health___Beauty tak, zapoznałyśmy się z wątkiem, który podesłałaś. Tak jak napisała Nicol, samo dobieranie do Smarta! nie jest niezgodne z regulaminem. Jak rozumiem masz tu bardziej na myśli reakcję działu bezpieczeństwa. Sam regulamin nie uległ zmianie, słyszymy jednak wasze głosy i staramy się odpowiadać na potrzeby, dlatego też przyjrzeliśmy się bliżej temu problemowi i uszczelniliśmy procedury. 

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Health___Beauty
#17 Koryfeusz

@Syrena_zT  Świetnie. Zatem proszę o informację który punkt regulaminu smart mówi o tym ile zwrotów można zrobić „bezkarnie” a po którym dostaje się ostrzeżenie. Czy dotyczy to wyłącznie zwrotów częściowych czy całościowych też? Czy jest to wartość liczbowa (w skali roku/miesiaca?) czy procentowa? Bo ja widzę na automatach reklamy „allegro smart - darmowe dostawy i zwroty” i nigdzie nie jest napisane ani nawet zaznaczone gwiazdka ze ma to jakieś ograniczenia. Więc jakbym za miesiąc czy rok chciała wrócić do smarta to chcę wiedzieć jak to wygląda. 

oznacz moderatorów

Butiktalulla
#13 Ambasador

śmiem wątpić ,że za rok Smart - w obecnej styuacji rynkowej  -w tej postaci ma prawo istnienia  🙂

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Health___Beauty nie ma punktu który mówi, ile zwrotów można robić "bezkarnie" bo (ponownie) to nie sam zwrot jest niezgodny z regulaminem usługi. Wyjaśniałam to już w poprzednich wpisach. 

Alicja
oznacz moderatorów

Health___Beauty
#17 Koryfeusz

@Syrena_zT  To co jest niezgodne z regulaminem usługi? Skoro kupując smart kupuję usługę darmowych dostaw i zwrotów? To w końcu mogę robić zwroty czy mam się obawiać, że przy którymś otrzymam upomnienie? Jakie są dalsze konsekwencje takiego upomnienia?

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Health___Beauty niezgodne jest nadużywanie usługi. Czyli np. kupujesz z zamiarem nadużycia usługi, nie dlatego, że chcesz ten produkt kupić. Jeżeli w toku weryfikacji ustalimy, że doszło do nadużycia, wyślemy do kupującego komunikat (treść jest już zacytowana w wątku). W przypadku nagminnych naruszeń regulaminu przez użytkownika podejmujemy dalsze kroki, natomiast jest to już kwestia indywidualna, zależna od sytuacji. 

Alicja
oznacz moderatorów

Health___Beauty
#17 Koryfeusz

@Syrena_zT  i gdzie ta zmiana jest zapisana w regulaminie? Bo w grudniu jak kupujący pisał wprost, że "kupił" coś tylko po to, żeby dobić do progu darmowej dostawy to Allegro nie widziało w tym problemu, dziś może się to skończyć ostrzeżeniem. Które punkty regulaminu uległy zmianie od grudnia? I kiedy dokładnie? Czy aktywni użytkownicy smart zostali poinformowani o tej zmianie?

edit: jeszcze jedno pytanie. Jak zamierzacie weryfikować czy ktoś chciał kupić dany produkt czy zakup był w celu nadużycia usługi? Poza takimi oczywistościami jak wspomniana pani, która pisała w dyskusji, ze nie dość, że nie ma w tym nic złego to jeszcze Allegro samo do tego zachęca, żeby kupować więcej i zwracać. 

oznacz moderatorów

TechartGSM
#15 Entuzjasta

@Health___Beauty Regulamin się nie zmienił. Zmieniła się jego interpretacja. Takie rzeczy dzieją się często, czy to w prawie, czy różnorakich regulaminach... Nihil novi.

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@TechartGSM teraz ja odwdzięczam się "w punktem" 😉 @Health___Beauty regulamin się nie zmienił, zmieniła się interpretacja. 
Weryfikacja jest po stronie działu bezpieczeństwa, jak wiesz nie podajemy dokładnych sposobów/procedur wewnętrznych. 

Alicja
oznacz moderatorów

Health___Beauty
#17 Koryfeusz

@TechartGSM  @Syrena_zT  bardzo to słabe. Kupuję usługę darmowych dostaw i zwrotów a potem dokonując zakupów i zwrotów mogę dostać ostrzeżenie za nieregulaminowe działanie wg czyjegoś widzimisię. 

oznacz moderatorów

TechartGSM
#15 Entuzjasta

@Health___Beauty C'est la vie!

oznacz moderatorów

Butiktalulla
#13 Ambasador

samo działanie - jest godne zbicia piątki - ani słowa. Bardziej mnie ciakawi ,że zbiega się to z wchodzeniem na rynek Waszego konkurenta -a z informacji prasowych wiem - jak i Wy ,że tam dostawy będa bardzooo preferencyjne z wiadomych przyczyn. Eeee przypadek....

oznacz moderatorów

JADEN_SKLEP
#9 Pomysłodawca

I co w takim przypadku zrobić ? Wysłać i niech kupujący się fatyguje jeszcze raz do paczkomatu ze zwrotem czy nie wysyłać i mieć święty spokój ? 

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@JADEN_SKLEP Nie ma na to prostej odpowiedzi. Decyzja należy do Ciebie. 

Generalnie powinieneś wysłać, to co zamówił klient. 

Nicol
oznacz moderatorów

Butiktalulla
#13 Ambasador

generalnie to powinno być - zgłoszenie sprzedawcy , na dzień dobry odebranie usługi smart na koncie nieuczciwego kupującego - proporcjonalny zwrot środków za usługę , ochrona sprzedającego przez ew. komentarzami. Kupujacy nie ma pojęcia - jak sprzedawca na takim "dilu" jest stratny - Wy nie oddacie za smarta takiemu sprzedawcy przecież - oddajecie tylko w przypadku zwrotu całościowego tak ? 

oznacz moderatorów

maxr01
#18 Luminarz

Witam.

Bardzo miło mi słyszeć taką wypowiedź moderatora odnośnie nieuzasadnionych zwrotów (zakupy dla darmowej wysyłki SMART).

Szkoda, że tak późno - wielokrotnie zgłaszałem takie sytuacje, w odpowiedzi od Allegro otrzymywałem jedynie informacje, że kupujący ma do tego prawo (pomimo, że w ewidentny sposób narusza regulamin SMART).

Już miałem sytuacje, że kupujący zostawiał przedmiot za 5 zł - a reszta do zwrotu.

Te zwroty są cały czas, prawie codziennie - przydałby się jakiś "link" do zgłoszenia. Ja już nie mam ochoty ani czasu zgłaszać takich zamówień przez formularz kontaktowy - odpowiednie odpowiedzi już otrzymałem...