anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dobra zmiana ze Smart?? WŁASNYM OCZOM NIE WIERZĘ!!

TechartGSM
#15 Entuzjasta

Czy ktoś mnie uszczypnie, czy to real???

received_905570992287254.jpeg

oznacz moderatorów
27 ODPOWIEDZI 27

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@TechartGSM a to na pewno od allegro? 

Sprawdź czy adres email jest prawdziwy. Może to jakiś fake 😆

oznacz moderatorów

TechartGSM
#15 Entuzjasta

Nie ja dostałem tego maila, ale nie wygląda na scam. Może w tym tygodniu będę się widział z tą osobą to będę mógł sprawdzić.

Bardziej mnie interesuje wypowiedź kogoś z góry...

@gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@TechartGSM tak, to jest nasz komunikat, nie jest to scam. 

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Butiktalulla
#13 Ambasador

i co z tego ? jakie konsekwencje - zablokujecie im smarta za 2 czy  3 upomneniu ?  Czy będą czytać i się dalej śmiać ze sprzedawców ,że ich d....  ? Fajnie ,że coś robicie po X latach - szkoda ,że jak czujecie oddech wielkiego konkurenta na piersi - 

oznacz moderatorów

Pupil_Admina
#1 Nowicjusz

@Syrena_zT Co to ma znaczyć "Prosimy, planuj zakupy z rozwagą"? Teraz to Wy będziecie decydować, ile z zakupionych przedmiotów konsument musi zatrzymać, a ile może zwrócić? A jeśli odeśle za dużo, to zawiesicie mu konto za złamanie regulaminu? Za kogo Wy się uważacie?!

oznacz moderatorów

Butiktalulla
#13 Ambasador

w teorii - jest to nie do zrobienia - można tylko wysyłać teksty w stylu - jaki wyslali.

Z założenia smart - jest złem - każdy powinien płacić za przesyłkę i nie byłoby tej patoli.

Dzięki temu - koszt wysyłki mógłby być - uczciwy i sprawiedliwi a ludzie by nie kombinowali.

Amen 

oznacz moderatorów

grafikalin
#11 Animator

Smart jest darem i dobrem wystarczy tylko jeden warunek o którym wie dziecko z przedszkola 

Rozwiązał by raz na wieki wszelkie problemy kasa za wyłudzone smarty była by po części w kasie Allegro reszta u nas.

Wystarczy jedna zasada kupiłeś 3 przedmioty po 15 zł masz Smarta opłata 0 zł

i tu jest wszystko świetnie Smart bardzo nakręca zakupy i tu jedno ale

ZWRACASZ WSZYSTKO PRZESYŁKA ZWROT 0 ZŁ

ZWRACASZ TYLKO 2 SZT SAM PŁACISZ ZA PRZESYŁKĘ

ZWRACASZ 1 SZT SAM PŁACISZ ZA PRZESYŁKĘ

Gwarantuje wymuszone zwroty Smart spadną w ciągu miesiąca o 90%

Dlaczego do zakupu musi być 45 zł

do zwrotu nie ma limitu i tu w ząbek czesani cwaniaki zrobili sobie zakupy za free.

Ten jeden warunek rozwiązuję cały problem.

Po co taki klient do którego dopłaca sprzedawca a allegro generuje straty, niech tacy idą na Jemu

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Pupil_Admina proszę Cię o zachowanie kultury wypowiedzi. 
Odpowiadając: wysyłamy ten komunikat w przypadku potwierdzonego nadużycia Smart! czyli w momencie kiedy dany użytkownik zamówił niektóre produktu od razu z zamiarem ich zwrotu. 
Nie ograniczamy w żaden sposób możliwości skorzystania z odstąpienia, które reguluje ustawa. Natomiast Smart! jest naszą usługą i podlega naszemu regulaminowi. 

Alicja
oznacz moderatorów

Pupil_Admina
#1 Nowicjusz

@Syrena_zT  napisał(a):

Odpowiadając: wysyłamy ten komunikat w przypadku potwierdzonego nadużycia Smart! czyli w momencie kiedy dany użytkownik zamówił niektóre produktu od razu z zamiarem ich zwrotu. 

Co Wy możecie wiedzieć o zamiarach kupujących? Czytacie im w myślach?

@Syrena_zT  napisał(a):

Nie ograniczamy w żaden sposób możliwości skorzystania z odstąpienia, które reguluje ustawa.

To po co te groźby i straszenie artykułem 10.1? Można zwracać część zamówienia, czy nie można?

@Syrena_zT  napisał(a):

Natomiast Smart! jest naszą usługą i podlega naszemu regulaminowi. 

Który punkt regulaminu Smart! zabrania zwrotów części zamówienia?

@Syrena_zT  napisał(a):

@Pupil_Admina proszę Cię o zachowanie kultury wypowiedzi. 

O co Szanownej Pani chodzi? Uraziłem czymś Szanowną Panią? Nie miałem takiego zamiaru. 

Spoiler
Póki co.
oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Pupil_Admina 
- póki co nie posiedliśmy tej umiejętności, nad czym bardzo ubolewam. Natomiast mamy możliwości weryfikacji, która pozwala ustalić, że klient wykonał zakup z zamiarem nadużycia Smart! Czyli dobiera produkty tylko w celu podniesienia kwoty zakupu, nie ma zamiaru ich zatrzymywać. 
- można zwracać część zamówienia. Nie można nadużywać usługi Smart! 
- żaden, bo nie o zwrot chodzi, a o nadużycie usługi. 
- chodzi mi o ton Twojej wypowiedzi. 

Alicja
oznacz moderatorów

Butiktalulla
#13 Ambasador

"Nie można nadużywać usługi Smart!" - brawo.

A powiedz mi - "coś" z tym ew. możecie zrobić ? Bo boje się iż samo ostrzeżenie - niewiele zdziała...

A tak - są Klienci - co typowo robią to z premedytacją - np. kupują podwójnie to samo - jedno oddają.

oznacz moderatorów

Butiktalulla
#13 Ambasador

czy ja wiem czy groźby ? Raczej - dbanie o swoje. Przecież za to płaci .... głownie sprzedający.Szkoda ,ze dopiero po tylu latach i to pod oddechem konkurencji - ale od lat byliśmy wściekli za nadużywanie smarta - a teraz jesteśmy źli ,że coś z tym robią ? Nie tędy droga jednak..

oznacz moderatorów

AlleMakijazPL
#13 Ambasador

i bardzo dobrze ze takie coś wysyłają 

oznacz moderatorów

MikroLITY
#14 Krzewiciel

@TechartGSM 

"Wszelkie działania podejmowane przez Użytkownika w ramach Allegro powinny być zgodne z Regulaminem, dobrymi obyczajami oraz obowiązującymi przepisami prawa, w tym dotyczącymi ochrony praw konsumenta. Użytkownik nie może podejmować działań sprzecznych z Regulaminem, dobrymi obyczajami oraz obowiązującymi przepisami prawa, a także działań, które negatywnie wpływają na bezpieczeństwo funkcjonowania Allegro lub szkodzą Użytkownikom."

Moim zdanie upomnienie pasuje do treści regulaminu.

oznacz moderatorów

TechartGSM
#15 Entuzjasta

@MikroLITY Mnie też. Tylko dlaczego tak późno...

Z drugiej strony - jak mawiają - lepiej późno niż później... 

oznacz moderatorów

Butiktalulla
#13 Ambasador

jak czemu późno - nie późno tylko teraz. I to bedzie tych "akcji" Allegro coraz wiecej - ku sprawieldiwości dla sprzedających. Szkoda ,że przez X lat mieli nas - wiecie gdzie.

A dlaczego teraz  ? Ano dlatego ,że łysy Pan z In.... rusza zaraz z platformą - dla +- 16 mln rodaków - którzy JUŻ mają zainstalowaną jego aplikację  = na dzień dobry wejdą w nowy sklep.

Ktoś tu chyba się boi - motyla noga.... 

ps. jak ktoś zna szczegóły nowej platformy - chętnie posłucham - bo niestety nie uczestniczę w testach - a wiem ,że zaproszono już najwikszych graczy którzy ochoczo - wprowadzają swoje produkty - wiedząc iż nie będą skubani prowizjami - bo podobo ma ich tam nie być - zatem tym bardziej będę wdzięczny za szczegóły. 

oznacz moderatorów

TechartGSM
#15 Entuzjasta

@Syrena_zT Oj, jak ja rzadko przyznaję "W punkt" moderatorom...

oznacz moderatorów

Butiktalulla
#13 Ambasador

to i ja dam - pierwszy raz 😄  Ale dalej jestem ciekawy - czy będą coś z "tym" robić - jak Klient będzie działał dalej jak działał - pomimo komunikatu ?

oznacz moderatorów

Dreams
#9 Pomysłodawca

@Pupil_Admina Ojojoj... Biedny Troll_Admina...

Masz w życiu lepsze zajęcia? Może jakaś dziewczyna? Może spędzanie czasu z dzieckiem, ewentualnie również z jego matką? Może z wnukami? Może zastanowienie się jak podzielić spadek po sobie, o ile jest co dzielić?

Nie wiem w jakim wieku jesteś, stąd zakładam szeroki wachlarz możliwości, ale na pewno jakieś zajęcie dla siebie znajdziesz. Chociażby miała to być gra w coś w stylu słodycz saga na IOS (nie zakładam innego używanego przez Ciebie systemu po poziomie wypowiedzi). Zaznaczam tutaj iż mówię o wieeelu wypowiedziach, nie o tej jednej.

oznacz moderatorów