anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

dodatkowa opłata dhl

RoboczeFhLIKU
#8 Zapaleniec

Dzień dobry, mam pytanie dlaczego została naliczona dodatkowa opłata w wysokości 19,99 zł skoro zamowienie było wysłane Allegro Automat DHL BOX 24/7 (AD) zostało nadane w odpowiedniej skrytce więc nie mogło przekraczać wymiarów ani wagi tym bardziej, że to było ubranie nie przekraczające w 1 kg

nr zamowienia 76aae9c0-a2b8-11f0-b774-212728cdd120

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

Firma-Polmer
#11 Animator

Radzę mimo wszystko złożyć reklamację za błędnie naliczoną opłatę, opisując sytuacje w zakładce Zamówienie i zwroty w punkcie reklamacje Allegro Delivery. DHL chce chyba ostatnimi czasy być jak ich kolega po fachu DPD i rzuci jakąś dopłatę nie mającą nic wspólnego z rzeczywistością. 

oznacz moderatorów

RoboczeFhLIKU
#8 Zapaleniec

Dzięki za podpowiedź, tak też właśnie zrobiłam, to jest jakaś paranoja jak trzeba wszystkiego pilnować, żeby nas nie kantowali na każdym kroku

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@RoboczeFhLIKU Przykro mi, ale nie jestem w stanie odpowiedzieć na to pytanie, ponieważ nie jest to kwestia, którą zajmujemy się na forum. Jeśli nie zgadzasz się z naliczoną opłatą, masz prawo do złożenia reklamacji. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

RoboczeFhLIKU
#8 Zapaleniec

Tak też właśnie zrobiłam 

oznacz moderatorów

ART_FOTO
#15 Entuzjasta

@RoboczeFhLIKU Mnie spotkało dzisiaj to samo.Opłata dodatkowa 19.99 za niestandardową przesyłkę.

Przesyłka standardowa jak zawsze - sztywny karton w kształcie prostokąta (nie wyobrażam sobie inaczej wysyłać optyki czy sprzętu fotograficznego).Wymiary do średniej skrytki, waga 0.9kg.Reklamacja złożona.Zobaczymy jaki będzie efekt.

Rozmawiając ze znajomym który prowadzi punkt kurierski (między innymi DHL) powiedział że to pod koniec roku jest standardem.Szukają pieniędzy.Może prezesi muszą sobie przyznać świąteczne nagrody tak jak "jastrząb" z NBP.

oznacz moderatorów