Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Dzień dobry.
Sprzedałem gabaryt, w ustawianiu paczki nie przeszło w allegro dpd ponieważ przekroczyło wymiary. Wysłałem to samodzielnie jako paletę ponieważ mam umowę z DPD. W zamówieniu dla klienta umieściłem numer listu. Teraz patrzę w dopłaty dpd - a tam 199zł za gabaryt dopłata? Jak to możliwe? Przecież to wyłudzenie już jest ! Nie wysłałem przez allegro tylko samodzielnie.
Nr zamówienia allegro: 21a3bef0-4b58-11f0-8ed5-a78b93fb935c
Nr listu dpd: 0050883128139W
To proste miałeś ustawione Allegro DPD i podałeś pełny szyfrowany mail klienta. Gdybyś z maila wyciął wszystko od plusa do @ to dopłaty by nie było, jednak paczka nie wliczała by się do statystyk. Składaj reklamację, przy pierwszym razie zdarza im się tę opłatę anulować...
Jeszcze z tydzień temu pokrzyczeliśmy sobie na forum o brak wyraźnego ostrzeżenia o tych opłatach ale cóż to Allegro. Za samą przesyłkę Allegro pewnie też Cię skasowało...
Gabaryty lepiej ustaw na umowę własną, nie przez Allegro, wtedy podobno tak się nie dzieje. Nie mam pojęcia co w przypadku zakupu kilku produktów mających część dostawy Allegro, a część na umowie własnej... Ja jako malutki żuczek daję tylko inposta i mam to gdzieś. Wystarczy, że notorycznie Allegro niszczy mi fryzurę, średnio co drugi dzień włosy dęba stają od samego czytania tego forum xD