Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
naliczono mi 48 dopłat za podjazd z jednego tygodnia. Czyli jak rozumiem 48 razy zamawiałem podjazd kuriera w ciągu kilku dni ? Mało tego dopłaty mam liczone do każdej nadanej paczki. Dla przykładu kurier odbiera 10 sztuk dpd pick up, i do każdej z tych paczek ma opłatę za podjazd. sytuacja powtarza się kolejny miesiąc. Składanie reklamacji jest czasochłonne, a z każdym miesiącem liczba dopłat wzrasta. Bo wcześniej miałem ich 15, teraz 48 pomimo tego, że skrupulatnie kontroluję liczbę nadań. Zawsze kurier odbiera więcej paczek, żeby przekroczyć minimalną liczbę dla darmowego odbioru. Jeśli ta sprawa nie zostanie wyjaśniona zamierza ją nagłośnić i zgłosić do odpowiednich organów. Jest to celowe i świadome działania na szkodę sprzedawcy.
Czekam na konkretną reakcję ze strony allegro, a nie ściemnianie i odsyłanie do formularza reklamacyjnego. Kto mi zwróci czas i fatygę za wysyłanie dziesiątek reklamacji ?
Mamy doliczone za punkty PICKUP
Reklamacja z 27 czerwca nie została jeszcze rozpatrzona
Mamy częśc zwrotów na rachunku z tyt dopłat za podjazd, reklamowaliśmy 300zł, na razie widze 84zł i nie wiem czy to z tych reklamowanych, krecia robota, żeby to sprawdzić
Dalej cisza? Podobno nadal naliczane są opłaty. Nadal DPD nic do tego nie ma, a wina leży po stronie Allegro.
Reklamacje włóka się niesamowicie. Chyba trzeba to zakończyć pozwem zbiorowym bo inaczej Allegro się nie przyzna do błędu i nie zmieni zasad rozliczania.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
dnia 4 lipca doliczono mi opłatę za dpd podobnie jak w tym wątku
Numer nadania:
1018947197924U
Nazwa usługi dodatkowej:
Zlecenie odbioru (dot. jednorazowego zlecenia 3 lub mniej paczek)
Kod:
DPD_N1_PODJAZD
Identyfikator kupującego:
7355637
Przewoźnik:
DPD
niestety - tego dnia miałam 10 paczek do podjazdu wiec nie rozujmiem za co jest ta kwota pobrana
za jedne juz mi oddaliście
a naliczacie kolejne
proszę o wyjaśnienie tego procederu
ja osobiście rezygnuje z Dpd definitywnie
Nam pieniądze zwrócono, nowych dopłat nie ma, ale to może dzięki temu, ze wyłączyliśmy DPD Pickup. I nie będziemy włączać do czasu kiedy Allegro nie zacznie przestrzegać własnego regulaminu i nie będzie w ogóle brało pod uwagę możliwości pobrania opłat za podjazd jeśli takowego podjazdu się nie zamówi na Allegro.
tez wyłaczyłam pickup
skoro 4 czerwca miałam 10 paczek to skad ta opłata 4.99 ?
koncze z dpd raz na zawsze
Według zakładki Finanse - rozliczenia z Allegro mam naliczane od maja 2022 do chwili obecnej opłaty 4,99 zł za podjazd za przesyłki Allegro Kurier DPD importowane przez Moje DPD i nadawane w oddziale DPD razem z innymi przesyłkami DPD. Nigdy nie zamawiałem żadnych podjazdów DPD.
Najlepsze jest to że to jest nadal naliczane. Mam naliczenia z lipca też. Czyli Allegro napisało "mamy rozwiązanie" a nie nie zostało rozwiązane. Pobudka Allegro.
@Fryta09 sprawdzimy to, ale poproszę o konkretne przykłady.
Naliczone w rozliczeniach lipcowych:
DPD_N1_PODJAZD
DPD_N1_PODJAZD
DPD_N1_PODJAZD
w czerwcowych też mam podać?
Dodam, że wcześniej złożyłem reklamacje na wszystkie naliczenia. Odpowiedź Allegro nadeszła oczywiście po 30 dniach - no bo po co wcześniej. Uznali reklamację w przypadku 13 naliczeń reszta (34szt) jest przekazana do DPD do wyjaśnienia. Nie wiadomo dlaczego bo Allegro przecież ma informacje w historii, że kurier nie był wzywany a to dlatego że mam umowę z DPD. A dodatkowo często są to naliczenia wielokrotne jednego dnia.
@Fryta09 jeśli złożyłeś reklamację i sprawa jest w trakcie weryfikacji z DPD to nie musisz mi podawać kolejnych przykładów. Zrób to proszę dopiero, gdy reklamacja zostanie odrzucona.
I reklamacja odrzucona. Pomimo że:
Kurtyna. Całe Allegro.
No dobrze, ale termin rozpatrzenia reklamacji to 30 dni i po tym czasie powinniśmy otrzymać rozliczenie, a kwestie z DPD allegro powinno wyjaśniać we własnym zakresie
DPD też daje 30 dniowy termin rozpatrzenia reklamacji. U nas mija 60 dni, a zwrotu kosztów nie ma
@BIO-KIOSK allegro bazuje na danych z DPD. Jak w trakingu masz odebrana przez kuriera to tak jakbyś zamówił podjazd 🤔
My mamy umowę własną z DPD i podjazd stały. Przy odbiorze paczek poza allegro bierze też te z allegro kurier dpd i do tychże paczek doliczają podjazd 😅 czyli jak to pisał @pprzemek11 jak kraść to nie od razu miliony tylko po troszeczkę grosik do grosika a zbiorą się miliony 😆
Reklamacje odrzucane bo w statusie jest odebrana przez kuriera ☹️
@mirex2005 każdy oddział DPD rozlicza odbiory inaczej 😉
U nas doliczaja za paczki, do których etykiety generowane sa z systemu online dpd
Nasz opiekun DPD sprawdził, że do tych paczek allegro otrzymało tylko FV za przesyłkę, nie za podjazd.
Generalnie jest to jeden duży kant . Poza tym DPD ma przestarzały program obsługi paczek . Pracujemy na nim od 15 lat, nie było w nim żadnych zmian w porównaniu z tym szybko zmieniającym sie środowiskiem informatycznym. Brak automatyzacji w rozliczeniach i integracjach(tak przypuszczam)
@BIO-KIOSK my od dpd dostajemy tylko faktury za nasze przesyłki kurier dpd tych z allegro wg. nie ma. Nawet w którymś miesiącu musieliśmy zapłacić za gotowość systemową.
@sl-aw-ek w naszym przypadku oddział SDE doliczają do każdego podjazdu klienta numkat. Mamy 3 konta allegro i do trzech liczyli.
@Fryta09 dziękuję, czy składałeś już reklamacje na te dopłaty?
na te 3 nowe jeszcze nie, w koncu reklamacje składałem >30 dni temu, wierzyłem ze Allegro to uporządkuje ale oczywiście się myliłem, po zakończeniu procesu reklamacji bede musial ponownie zweryfikować które są już zareklamowane a które nie