Proszę o odpowiedź czemu pomimo tego że mam wyłączoną tą funkcję to trafiają się zamówienia z tym? Muszę je wtedy anulować. Co prawda jeszcze żadnego negatywu nie było, ale to kwestia czasu. Dzieje się to tylko na rynkach zagranicznych.
Przykładowe zamówienie:
@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@architekt_hurt czy dokonywałeś ostatnio jakieś zmiany w swoich cennikach dostaw?
Nie. Dotyczy to tylko zagranicy. Screen od potencjalnego klienta
Kolejne zamówienia które wpadły. Muszę anulować bo nie mam jak nawet wysłać. Zróbcie z tym porządek, bo to jest ewidentna wina po Waszej stronie.
@architekt_hurt może masz różne metody dostawy ? do tego nie musisz mieć zaznaczonego okienka 😞
Wracam z informacją. Sprawdziłem, że w ofertach brakuje wspólnych metod dostaw w cennikach dla allegro.hu.
Na przykładzie zamówienia: feacd650-0828-11f1-9eec-154f27d8c274 - oferty 18271180473 oraz 18271182833 dla allegro.hu zawierają jedynie:
Musisz ujednolicić cenniki dla allegro.hu.
To znaczy gdzie mam to ustawić?
Aktualnie tak to wygląda u mnie dla Węgier. DHL nie chce, dlatego jest odznaczony.
W tym artykule wyjaśniamy w jaki sposób możesz uzupełnić cenniki na rynkach zagranicznych. Jeśli pojawia się pytania co do tego, to chętnie pomogę.
Ten artykuł nic nie wnosi do tematu. W poprzednim poście załączyłem screen jak to u mnie wygląda. Tam nic nie można ustawić. Można tylko zablokować kurierów lub ich dodać.
@architekt_hurt a ile masz cenników, przypisanych do ofert ? zrób tak żeby był jeden wspólny bo z tego co dałeś przykładowe zamówienia masz w nich DHLa ?
@architekt_hurt należy udostępniać w ofertach wspólne metody dostawy, aby komunikat się nie wyświetlał. Zmienisz to wybierając cennik dostaw bezpośrednio w oferach - możesz je np. edytować i wybrać jeden cennik dla ofert.
Mam jeden cennik aktywny dla wszystkich ofert ten sam. To jest błąd po waszej stronie. Wszystkie oferty mają ten sam cennik. Proszę to naprawić bo ograniczacie mi sprzedaż...
Kolejne zamówienie:
@architekt_hurt konsultuję to, wróce z informacjami, gdy tylko otrzymam odpowiedź.
@architekt_hurt teraz w ofertach, które wchodzą w skład tego zamówienia są już wspólne metody dostawy, ale w momencie zakupu ich nie było. Oferta nr 18318663144 miała tylko metody dostawy DHL, których nie było w pozostałych ofertach, dlatego pojawiła się informacja o dostawie ustalanej ze sprzedającym.