Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ czy mogą Państwo odpowiedzieć dlaczego jeśli nie mamy zaznaczonego okienka w ustawieniach dostawy "kupujący może wpisać własny koszt dostawy":
wpada nam dzisiaj takie zamówienie (4e3d65c0-519c-11f0-8cfa-45d607ba2acb):
Najprawdopodobniej w obu ofertach nie ma jakiejkolwiek wspólnej metody dostawy albo jedyna wspólna to odbiór osobisty: https://help.allegro.com/pl/sell/c/cennik-dostawy-ustawienia
Zgadza się, nie ma. Jeden towar to wysyłka z naszego magazynu z "allegrowymi" dostawami, druga to wysyłka z magazynu zewnętrznego gdzie jest kurier i paczkomat poza dostawami Allegro.
Serio, nie potrafi Allegro tego w swoim systemie rozwiązać? Przecież to są jaja...
@AGD-RTV-IT w przypadku braku wspólnej metody dostawy klient otrzyma możliwość wpisania kwoty za dostawę. Jedynym rozwiązaniem tutaj jest ujednolicenie cenników.
@Syrena_zT dziękujemy serdecznie Pani za jakże cenną poradę, przystąpiliśmy właśnie do ujednolicania cenników dostawy!
Napotkaliśmy jednak problem ale zapewne Pani go szybko rozwiąże celną wskazówką. Chcemy dopasować wszystko pod dostawy Allegro w tym Allegro Delivery.
Pod którą opcję dostaw Allegro mamy podpiąć lodówkę side-by-side o wymiarach razem z paletą 120x80x200 cm i wadze 140 kg? Allegro One Box czy sam One Kurier? A nie, zapomnieliśmy Opcji usługi One Kurier nie da się zamówić oddzielnie... Ba nie da się ustawić Allegro One bez pozostałych opcji Allegro Delivery. Trudno zostawimy wszystkie. Prawidłowo postępujemy w tym procesie ujednolicania dostaw, prawda?
W związku z tym mamy następne pytanie - czy jeśli np. Kupujący wybierze dostawę takiej lodówki przez Allegro Delivery by DHL podpięte od niedawna na stałe, to czy możemy nadać taką lodówkę w Żabce? 🤔
Pytanie od czapy ale przy zakupie takich rzeczy nie ma możliwości odebrania starego sprzętu? Przynajmniej ostatnio przy pralce nie miałam, więc akurat polodówkę poleciałam do Me.... E i się zastanawiam czy ślepa byłam i opcję przegapiłam czy nie ma.
Przy dostawie kurierem oczywiście sklep przyjmie od Ciebie stary sprzęt i może dać na to zlecenie kurierowi... tylko raczej nie przyjmie tego sprzętu od Ciebie kurier. 😝 Żeby od Ciebie odebrał np. pralkę, to musisz umieścić ją stabilnie na palecie i opowiednio zabezpieczyć, by nie uszkodziła innych przesyłek.
My w takich sytuacjach albo sami zgłaszamy albo dajemy klientowi link do zamówienia odbioru bezpłatnie starego klamota - Decydujesz.pl Jak większe miasto to szukamy lokalnej firmy recyklingowej, w każdym większym mieście jest co najmniej jedna firma bezpłatnie zbierająca stare pralki/lodówki. W Częstochowie np. obecnie co najmniej 2.
Acha czyli trzeba się dopominać to wyjaśnia sprawę. Udziwnione to, kupowałam pralkę na Allegro, bo miała jakąś obniżkę, opcji odbioru nie było. .. Musiałam nękać sąsiada z busem... Poprzednią kupowałam bezpośrednio na O...O.... Przyjechał kurier, zebrał na wózeczek, żadnej palety do złoma nie potrzebował. Teraz lodówka na Me... Ek.... też bez problemu była opcja do wyboru przy zakupie i założę się, że też bez problemu zabierze, bo akurat kurier z Shenkera był dzisiaj z czym innym i pytałam go...
Jak dla mnie sam brak możliwości zaznaczenia tej opcji przy zakupie już odstrasza, kto wie, że ma nękać o odbiór?
@AnnaG-Antyki sprawdź , czy w okolicy nie ma strony typu
https://www.facebook.com/UwagaSmieciarkaJedzie/?locale=pl_PL
u nas jest taka strona i jak wystawisz lodówkę starą, ale jeszcze sprawną, to masz dziesięciu chętnych w ciągu godziny, a jak nie sprawna, to w ciągu dnia zawsze się jeden chętny "złomiarz" znajdzie
Ja mieszkam w małej miejscowości, marne szanse. Uwaga śmieciarka jedzie to jest w mieście obok. A moje jeszcze 3 lata temu było wiochą gminną xD
Ale spoko z pralką już załatwione, a teraz mądrzejsza jestem przy następnych.
OO czy ME nie ma kurierów tylko własny transport zwykle na wyłączność jakaś mała firma transportowa z danego regionu. Ewentualnie jeszcze może być przewoźnik Zadbano (DTS) świadczący usługi Home Delivery. I na samochodzie oni wożą tylko agd-rtv, dysponują odpowiednimi zabezpieczeniami (pasy, przegrody, siatki).
Tradycyjny kurier (Schenker, DHL itd...) wozi wszystko i tam towaru gabarytowego bez palety nikt Ci nie przyjmie. Pełni ona raz funkcję zabezpieczającą a dwa ułatwia przeładunek na sortowniach.
Przy poprzedniej pralce z O.. O... właśnie Schenker i tak przyjął. Teraz przywoził mi coś z Obi i od razu rozmawialismy o lodówce w poniedziałek i też nie protestował...
Zresztą jak się zaprze to półpalete mam po Obi niech sobie na niej postawi xD. Ale wątpię, jak nie ma pełnego auta, a Ci zwykle u mnie nie maja jak gabaryty wożą to się nie burzą.
I teraz już po dostawie z czystym sumieniem piszę, że tak męczyć muszę się tylko przez Allegro. Fakt pomyliłam kuriera, nie przyjechał jednak Schenker tylko firmowy z Med.. Eksp... i zabrał bez problemu choć proponowałam nawet że moi faceci mu na tę paletę wrzucą... Przedtem O.. O.. też tak robiło. No bez urazy ale w takiej sytuacji gdzie najpierw pójdzie statystyczny Kowalski nie mający co z gruchotem zrobić...? Większość nie pomyśli o apkach, paletach itp...