anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dostawa tylko 1 przewoźnik smart

Krekels
#10 Popularyzator#

Witam mam pytanie czy taki cennik, którego zdjęcia dodałem do tego postu, jest działaniem allegro czy sprzedającego? 

Chciałem kupić okap kuchenny, koniecznie z dostawą na jutro. I znalazłem z dostawą za darmo i jutro. Ale po przejściu do opcji wyboru dostawy, pokazało mi tylko jedną dostawę Smart i w dodatku na poniedziałek. I jedną na jutro ale za 5 zł i za pobraniem- co mi nie odpowiada bo może mnie nie być w domu.

Po wykupieniu smarta liczyłem na darmowe dostawy, i chciałbym wiedzieć czy to allegro ograniczyła mi inne dostawy, czy sprzedawca? Bo przesyłka nie jest gabarytem tylko standardowy rozmiar C 

Druga sprawa to też bym sobie chciał ustawić jako sprzedający taki cennik z przesyłką Smart,tylko na jednego przewoźnika- także proszę o wskazówkę, jak to zrobić.

1000066059.jpg

1000066061.jpg

@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_   

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@Krekels Weryfikuję sprawę. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Krekels
#10 Popularyzator#

Najbardziej co mnie zbulwersowało to to że dostawę Smart kurierem na adres pokazało mi na poniedziałek. Ale dostawę kurierem Smart za pobraniem pokazało mi już że dostawa będzie jutro.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Krekels może to być 2 różnych kurierów

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@Krekels 

Spokojnie, zbulwersowało. Widziałeś kuriera DPD (za pobraniem). Te płatne z góry, w przypadku InPosta też ma napis na jutro. Niżej jest zielony napis "zobacz wszystkie (+3), gdybyś to wcisnął to pokazał by się DPD. Z Twojego zrzutu wygląda że Odbiorów w Punkcie dla tej oferty sprzedający nie udostępnił.

oznacz moderatorów

TechartGSM
#12 Orędownik#

@Krekels Na pewno gabaryt C?? Wszedłem w 10 losowych ofert okapów kuchennych, nikt nie ma dostawy do punktów odbioru, wyłącznie kurier.

"Po wykupieniu smarta liczyłem na darmowe dostawy, i chciałbym wiedzieć czy to allegro ograniczyła mi inne dostawy, czy sprzedawca?"

Nie ma obowiązku udostępniania dostawy Smart, a procent ofert ze Smartem ma raczej tendencję malejącą na skutek ostatnich działań serwisu...

oznacz moderatorów

Krekels
#10 Popularyzator#

@TechartGSM @Ale ja chciałem właśnie na adres dostawę. I jako sprzedający było to dla mnie dziwne,i chciałem się dowiedzieć czemu miałem dostępna tylko 1 opcje Smart na adres na poniedziałek i 1 opcję Smart na jutro za pobraniem skoro by mieć smarta, to trzeba podobno udostępnić więcej niż 1 opcj

oznacz moderatorów

Krekels
#10 Popularyzator#

Te płatne z góry, w przypadku InPosta też ma napis na jutro. Niżej jest zielony napis "zobacz wszystkie (+3), gdybyś to wcisnął to pokazał by się DPD. 

Co ma pokazać po kliknięciu, skoro są już pokazane 3 opcje dostawy na adres.

oznacz moderatorów

Krekels
#10 Popularyzator#

@serwis-texas @Te płatne z góry, w przypadku InPosta też ma napis na jutro. Niżej jest zielony napis "zobacz wszystkie (+3), gdybyś to wcisnął to pokazał by się DPD.

Co ma pokazać po kliknięciu, skoro są już pokazane 3 opcje dostawy na adres.

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@Krekels 

Masz rację. Mój błąd. To będzie tak. Przesyłka kurierska w ramach SMART jest losowana. Do wyboru mamy DHL i DPD. DHL nie ma ustawionej wysyłki jutro i pewnie dlatego nie ma napisu. Inpost nie jest w ramach SMART więc dostawa się wyświetla. W sumie to Allegro już tak miesza że tym że szkoda na to czasu 🙂

oznacz moderatorów

sklep_solpio
#13 Ambasador#

Kupujący wymagający są widzę 😄 on płaci i wymaga szkoda tylko, że nie są świadomi tego że to sprzedawcy też pokrywają ich koszt DARMOWEJ DOSTAWY ;D

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@Krekels przy gabarytach sprzedawca żeby zachować smarka wystarczy że da kuriera 🙂 Nie musi udostępniać punktów, a że allegro teraz ukrywa jaki to Kurier i podaje czasy według swoich algorytmów masz taki bałagan, może być że ten za pobraniem to inny ot taki sajgon 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów