Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, gratuluję wszystkim Nowego Roku 2025, życzę sukcesów.
Gdzie mogę otrzymać faktury z dostaw przy sprzedaży?
Faktem jest, że nie widzę faktur za grudzień. Podobny temat poruszyłem tutaj: https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/dostawa-vat-p%C5%82atno%C5%9B%C4%87/m-p/93...
Fakt jest taki, że podłączyłem Allegro do działu księgowości i dział księgowości otrzymuje faktury z dostawą. Przykładowo sprzedałem produkt za 100 zł + 9,99 za przesyłkę, a księgowość nalicza mi podatek VAT - 23% ze 100 od sprzedaży produktu i 23% VAT od 9,99 od przesyłki, chociaż 9,99 to nie moje dochód.
W poprzednim temacie link, do którego wysłałem, zrozumiałem, że za usługę dostawy powinny być faktury, które mogę doliczyć do wydatków firmy i tym samym nie płacić podatku za dostawę, gdyż nie jest to mój zysk i nie ja świadczyć usługi dostawy.
Pozdrawiam
A skąd wziąć te faktury za dostawy? Myślałem, że przyjdą automatycznie pod koniec miesiąca, ale tak się nie stało. Dziękuje
@DeviceUE Proszę Cię o cierpliwość, faktury są wystawiane nie później, niż do 15 dnia następnego miesiąca. Tak jak napisałam wyżej, koszty dostawy rozliczane metodą Allegro Standard znajdują się na miesięcznych fakturach za korzystanie z Allegro.
Rozumiem i bardzo dziękuję.
Miłego dnia
@DeviceUE Faktury dostępne sa zazwyczaj około trzeciego dnia kolejnego miesiąca
A jak jest nie opłacona to windykacja allegro na pewno o tym odpowiednio poinformuje 😎