Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
dlaczego Allegro zmieniło zasady oznaczenia ofert na ich listingu odnośnie terminu dostawy? Dziś w ciągu dnia dla Allegro Paczkomaty Inpost wyświetlała się dostawa w poniedziałek. Natomiast dostawa w sobotę wyświetlała się jedynie dla sprzedawców posiadających w swoich ustawieniach Allegro Kurier.
1. Jest to dezinformacja dla klientów. Allegro informuje, że paczka paczkomatowa zostanie dostarczona w poniedziałek,, podczas gdy dobrze wiemy, że dotrze do kupującego w weekend.
2. Jest to dyskryminowanie sprzedających, którzy po prostu w świecie nie mogą włączyć takiej dostawy bo Uwaga - jest przecież ona oferowana jedynie w 10 konglomeracjach w Polsce. Allegro promuje swoją dostawę sprzedawcom i jednocześnie jej nie oferuje.
Termin dostawy jest ważny dla kupujących, a uzależnienia informacji o sobotniej dostawie tylko i wyłącznie w ofertach tych sprzedawców, którzy mają dostęp do kuriera Allegro jest jawną dyskryminacją na tle geograficznym. Może Allegro posuniecie się jeszcze dalej? Proponuję zrobić Smart tylko i wyłącznie dla sprzedawców, którzy mają kuriera Allegro 🙂 Chyba ostatnia kara od Uokik była za mała i takimi działaniami serwis prosi się o więcej.
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@kelpi_pl Żebyśmy mogli zweryfikować zgłoszenie, konieczne jest przesłanie zrzutów ekranu i wskazanie numerów ofert, których dotyczy opisany problem.
@nat_notNie bardzo mam co Państwu przesłać. W piątek o 20:30 raczej nikt nie oferuje dostawy kolejnego dnia 😉 Ale znam już Państwa stanowisko w tej sprawie. Proszę się zapoznać z Państwa odpowiedzią w zgłoszeniu nr 34543917.
Nie zmienia to faktu, że w momencie gdy sprzedawca nie udostępnia dostawy Allegro One (Punkt, Box, Kurier) realizowanej przez Allegro jako przewoźnika (Allegro One Punkt i Box realizowanych przez UPS również tu nie ma zastosowania) - w ofertach tych sprzedawców nie wyświetli się dostawa w sobotę. Nawet to Państwo komunikowaliście w aktualnościach dla sprzedawców, ale tu też niestety nikt nie wspomniał, że Paczkomaty Inpost przestają mieć oznaczenie dostawy w sobotę.
Problem nie dotyczy ofert. Dotyczy wprowadzonych zasad, które pewnie również mają gdzieś odzwierciedlenie w zapiskach w regulaminie. Problem dotyczy bardzo prostej kwestii - sprzedawca nie ma Allegro One Kurier - nie będzie wyświetlana informacja o dostawie w sobotę. Przez Państwa politykę, sprzedawcy którzy nie mają możliwości (podkreślam możliwości, a nie chęci) włączenia tej opcji, są dyskryminowani, co też przekłada się na samą sprzedaż.
Dzień dobry,
uzupełniam temat o screen z dziś z porównania 2 różnych ofert. Obaj sprzedawcy wyślą zamówienie jutro. Jedyna różnica jest taka, że dla Inpost wyświetlana jest poniedziałkowa data dostawy (co z resztą jest nieprawdą), a dla kuriera Allegro One dostawa sobotnia. Z lewej strony widok oferty sprzedawcy, któremu umożliwiliście nadania kurierem Allegro, a z prawej widok oferty firmy, która ze względu na położenie geograficzne - nie ma takiej możliwości. Jak widać, już od czwartku serwis uatrakcyjnia oferty sprzedawców mających możliwość nadania paczki kurierem Allegro.
Porównywane oferty: 10868500864 oraz 8513123715
Coś w tym chyba jest, bo jak sobie dzisiaj kawusie kupowałam (przed południem) do paczkomatu to w aukcji wyświetlało dostawę w poniedziałek. Aż zerknęłam deklarację sprzedającego i było "natychmiast". W kupionych jednak podaje przewidywany czas dostawy na sobotę. To mylenie klientów i powodowanie kolejnych nie potrzebnych sporów. Są ludzie którzy specjalnie chcą dostawę po weekendzie i się wnerwią jak przyjdzie w sobotę. Mi nawet teraz kwitnie paczka z innego serwisu czekająca na jutrzejsze popołudnie z wysyłką, bo tak sobie klient zażyczył. I to nie pierwsza taka w te wakacje... Inni znowuż nie zamówią, bo im za wolną dostawę wyświetla. Wezmą coś ślimakiem allegro, przyjdzie tydzień później i podziękują zakupom tu... Nie ma to jak dbanie o klienta w wykonaniu tego serwisu...
@kelpi_pl W każdej z ofert jest informacja o przewidywanej dostawie w punkcie - w jednym przypadku w sobotę, a w drugim w poniedziałek. Zarówno w ofercie nr 10868500864, jak i w tej nr 8513123715 jest dostępna metoda Allegro One Box, czyli zielony automat. U jednego sprzedającego ta dostawa będzie zrealizowana w sobotę, a u drugiego w poniedziałek - to informacja na podstawie danych dotyczących finalizacji wcześniejszych transakcji z tych kont.
@nat_not Jest Pani w błędzie. W jednej ofercie jest Allegro One Box, ale obsługiwane przez kuriera Allegro. W drugiej ofercie jest Allegro obsługiwane przez UPS, który przecież nie doręcza w soboty, stąd też informacja o dostawie w poniedziałek.
Podejrzewam, że nie zapoznała się Pani z odpowiedzią, którą wcześniej wskazywałem. Pozwolę sobie w takim razie ją wkleić poniżej:
Zgodnie z rozmową telefoniczną wracam z wiadomością mailową w sprawie wyświetlania się informacji w ofercie 13464894939 o przewidywanej dostawie w poniedziałek a nie w sobotę.
Wynika to z tego, że w cenniku dostaw wybrał Pan opcję doręczania przesyłek przez firmę UPS, a nie kuriera Allegro One. Przesyłki doręczane firmą transportową UPS nie są doręczane w sobotę. Są to 2 różne rodzaje dostaw i różnią się m.in. tą kwestią.
Zgodnie z rozmową telefoniczną nie mają Państwo możliwości technicznej, by kurier Allegro One odbierał od Państwa Być może taka opcja pojawi się w przyszłości. Na ten moment nie posiadam jednak informacji w tej sprawie.
Nie rozumiesz. Przed zakupem pokazywało dostawę poniedziałek do paczkomatu. Po zakupie wyświetla dostawę na sobotę!!!! To jest mylne info. I spowoduje kolejne bezsensowne kłótnie. Tu nawet nie chodzi o to czy Wasz system pokazuje dobrze czy źle ale on pokazuje inaczej przed zakupem niż po. I nie mów, że to dlatego, że screena teraz robiłam, bo przy zakupie było dokładnie tak samo.
@AnnaG-Antyki We wcześniejszym poście odpisywałam @kelpi_pl, który założył ten wątek i zgłaszała inny przypadek niż Twój.
Żeby zweryfikować Twoje zgłoszenie konieczne będą zrzuty ekranu z widokiem każdego terminu, o którym wspominasz. Tak żebyśmy mogli zobaczyć, że faktycznie przed zakupem wyświetla się późniejsza data dostawy niż po.
No przecież są zrzuty w moim poście. Numer zamówienia eb78ff20-215b-11ee-8840-fbbb194ad762. Kawa miała czas deklarowany "natychmiast". Kluski miały czas deklarowany 24h. Czas przewidywany dostawy obu produktów przed zakupem system pokazywał na poniedziałek, a po zakupie mam na 15tego. Tak jak na zrzutach. Ale rzeczywiście to chyba nie jest ten sam błąd, bo sprzedający dostawę allegro one też ma. @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@AnnaG-Antyki Na zrzutach musi być widoczne całe okno przeglądarki. Zrzut z widokiem informacji w ofercie powinien być zrobiony przed zakupem (godzina powinna być na nim widoczna). Tylko wtedy moglibyśmy to zweryfikować.
Taaa jasne bo ktoś normalny robi zrzut przed zakupem przewidując zawczasu taki błąd. W sumie to allegro to może rzeczywiście mój błąd...Nietrudno było pomyślećxD A zweryfikować to nawet teraz możecie. Jak jedna pokarze poniedziałek, a druga sobotę to znaczy ze miałam rację. Więc to tylko wymówka, bo w momencie robienia zrzutów nic się nie zmieniło... Co do zrzutu po zakupie to poważnie mam na forum wszystkie swoje dane dawać?
@kelpi_pl @AnnaG-Antyki pewnie że manipulują i promują swoją dostawę, a jak wszyscy wiedzą paczkomat będzie w sobotę a One nie ma gwarancji 😞
Oferta https://allegro.pl/oferta/lego-harry-potter-skrzat-domowy-zgredek-76421-13711993300
@kostas11 @AnnaG-Antyki To, że promują, to mnie nie dziwi. W końcu to ich "produkt" i nie ma w tym nic dziwnego.
Ale przeanalizujmy mój "problem" od początku w takim razie. Mamy piątek rano, także wszystko odnośnie dostawy w weekend jest w serwisie widoczne.
@nat_notproszę o informację dlaczego w ofercie 13464894939 jest widoczna dostawa w poniedziałek a nie w sobotę 🙂
@kelpi_pl jak nie jestem zalogowany widać dostawę na poniedziałek a jak się zaloguję konto ma smarka zmienia się na sobotę 🙂
@kostas11 Ooooo a to ciekawe. W takim razie pytanie, dlaczego jak bez Smart w niektórych ofertach widzę dostawę w weekend, a w tej nie?
I tak nie kupię z dostawą do tego "gów.." dopóki nie muszę.😨