anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

DPD dodatkowe opłaty za nadanie przesyłki

planeta_kabli
#11 Animator#

Nadaję ok 5 tysięcy przesyłek miesięcznie ostatnio Allegro wproawdziło mi DPD, otrzyamłem jjuż 2 opąłty dodatkowe po 19,99 zł 

Nazwa usługi dodatkowej:

Niestandardowa paczka/paleta

Kod:

DPD_N2_PRZES_NSTAND

Przesyłka zgodna z zadeklarowanym rozmiarem, idealny prostopadłościan. 

Czy zdarzają się Wam takie przypadki ?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@planeta_kabli w takiej sytuacji poproszę o złożenie reklamacji do przewoźnika, gdy otrzymamy informację od DPD, że opłaty zostały naliczone nieprawidłowo, wykonamy korektę. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

planeta_kabli
#11 Animator#

Dziękuję za odpowiedź. Reklamację już złożyłem – podobną sytuację miałem kilka miesięcy temu i wtedy również okazało się, że opłata została naliczona bezpodstawnie. Zastanawiam się jednak, jak często zdarzają się takie przypadki w DPD – czy to jednostkowy błąd, czy może jakaś szersza tendencja?

Wysyłam rocznie około 50 tysięcy paczek i do tej pory trafiłem na takie sytuacje dosłownie dwa razy (raz w UPS, drugi raz u innego przewoźnika, ale już nawet nie pamiętam u którego). DPD korzystam dopiero od miesiąca, nadałem maksymalnie 100 paczek i już pojawiły się dwie takie opłaty. W tej skali wygląda to na istotny problem.

@la_nika, zdaję sobie sprawę, że zgodnie z procedurą „wszystko jest tak, jak powinno być”, ale moje pytanie kieruję do osób, które mogą spojrzeć na to z perspektywy praktyki. Czy inni sprzedający również mają podobne doświadczenia?

oznacz moderatorów

drekenzes
#18 Luminarz#

@planeta_kabli W DPD  bezpodstawne dopłaty to standard na masową skalę. Reklamacje wszystkie odrzucają. Już było tu na forum mnóstwo takich tematów.

Lawina dopłat dopiero przed Tobą. Wpisz na forum w wyszukiwarkę "DPD dopłaty" to zobaczysz skalę problemu.

planeta_kabli
#11 Animator#

Wy*^&*^ DPD z cenników, a godzinę wysyłki tego samego dnia ustawilem na 06:00 Tak aby nie miało prawa się wysłać jakim ONE BOXEm. 

Czy zatem Allegro, skoro to taki gorący temat nie widzi problemu?  @Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów