Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Przeglądam sobie Rozliczenie z Allegro > Przesyłka DPD
W jaki sposób obliczane są dopłaty do przesyłek SMART?
Jakiś procent od wartości towaru?
Delikatnie pisząc zaczynają być już frustrujące te dopłaty na każdym kroku
Przykładowo sprzedany przedmiot za 156.70zł
Prowizja od sprzedaży 16,40zł
Przesyłka SMART DPD 6.99
Łącznie Allegro już zabiera 23,39zł
@AR_Auto_Czesci Cześć, zasady rozliczeń Allegro Smart! znajdziesz tutaj: https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/allegro-smart-zasady-rozliczen-0K6XkWDOeCP
Dla przesyłek kurierskich DPD opłaty wyglądają następująco:
Nie ma wyjscia trzeba podniesc cene dla kupujacego, jak ktos wysyla troche wieksze paczki (wcale nie jakies wielkie) to jeszcze dodaja oplaty dodatkowe ok 1,99 do 7,99 , jeszcze z rok temu tych opłat nie bylo,
prowizja zalezy od ceny towaru .ja jak sprzedam towar jeden za 290 zł to prowizja jest prawie 29 zł dopłata do smarta ok 10 zł plus 1.50 zł dopłata do kg powyżej 15 kg czyli zabierają ponad 40 zł
Bez sensu te opłaty, według tej tabelki to lepiej zrezygnować ze sprzedaży w Smart, gdyż biorą wtedy tylko 10% od kosztów wysyłki co też jest dla mnie bzdurą
my dopłacamy do smarta
jak nie było smarta to była tylko prowizja o ile pamietam to ok 6 lub 8 procent teraz my sprzedawcy pokrywamy smart do kupujący kupują i zwracają za darmo
Szukaja wszedzie pieniedzy, jeszcze jakis rok temu caly koszt to 10-12 % u mnie ,teraz licze i prawie 20 % zabieraja , nie bylo wyjscia musialem ceny podniesc.