anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wydłużony czas dostawy dla wszystkich przewoźników, wprowadzanie kupujących w błąd!

ORLOWSKA_design_
#7 Wielbiciel#

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_

Pisałam już do allegro w tej sprawie i jak zwykle rzucają tylko te swoje formułki: algorytm, czynniki itd. Pytam po raz kolejny, dlaczego czas dostawy w moich ofertach jest wydłużony (z tego co widzę problem jest zgłaszany przez wielu sprzedających)? Tłumaczycie się algorytmami, danymi... mam 100 % wysyłek w terminie, przesyłki dochodzą do klienta na drugi dzień, więc skąd algorytm czerpie te dane. Wprowadzacie kupujących w błąd, zwłaszcza w weekendy. Mam ustawiony czas wysyłki 3 dni, a pokazuje aktualnie dostawę na piątek. Dlaczego skoro wysyłka będzie w środę, a klient otrzyma zamówienie w czwartek? Klienci mają pretensje nie tylko wtedy, gdy otrzymają zamówienie później niż przewidywany czas, ale również kiedy otrzymają je wcześniej. Z weekendowych zamówień wszyscy kupujący otrzymują je dzień wcześniej i niektórzy mają pretensje (chodzi o dostawy kurierem), że otrzymali zamówienie za wcześnie i był problem z odbiorem paczki, a przecież wysłałam zgodnie z deklaracją. Mam każdemu z osobna wysyłać informację po zakupie, że otrzyma swoje zamówienie wcześniej? Czy jak, bo nie wiem jak to ogarnąć. 

Nie wspomnę już, że przez te wasze przewidywania trochę klientów.

Nie potraficie naprawić czegoś co nie działa tak jak należy? Jesteście zbyt dumni, żeby się przyznać, że coś Wam nie wyszło? Dlaczego macie nas Sprzedających gdzieś?       

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

TechartGSM
#12 Orędownik#
oznacz moderatorów

ORLOWSKA_design_
#7 Wielbiciel#

Mam wyłączone, jak włączę to pokazuje dostawa we wtorek.

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@TechartGSM gdzie w regulaminie allegro jest napisane. że sprzedawca musi sobie coś włączać/wyłączać?

algorytm jest wadliwy i tyle

Jak Allegro mija się w swoich deklaracjach czasu wysyłki to niech samo rozwiązuje ten problem

@ORLOWSKA_design_ Możesz dopisać tekst pokazujący się w zakładce dostawa, że allegro kłamie w czasach wysyłki, oraz nie odpowiadasz za działania serwisu bo towar może być szybciej lub później dostarczony

oznacz moderatorów