anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dyskusja z kupującym

KOGIEL_T
#16 Inspirator#

Mam pytanie, bo kupujący kontaktował się dwoma kanałami, przez centrum wiadomości i otworzył dyskusję

w centrum wiadomości napisał:

alll2.png

Natomiast o dyskusji zapomniał, no i oczywiście bot z Allegro napisał:

alll.png

Czy możecie zamknąć, tę dyskusję, bo mam wrażenie, że klient się w niej już nie wypowie,a boty zaraz będą reagować, że problem nie rozwiązany

@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@KOGIEL_T poprosiłam o zamknięcie tej dyskusji, wrócę jeszcze z potwierdzeniem, gdy otrzymam odpowiedź 🙂 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#16 Inspirator#

@la_nika  dziękuję😊

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@KOGIEL_T otrzymałam odpowiedź, że jeszcze nie możemy jej zamknąć, ale pracownik Allegro dopyta w niej kupującego czy wszystko ok i wtedy będą mogli zamknąć.
Czy możesz podesłać jeszcze zrzut ekranu z CW, na którym login kupującego będzie widoczny?
Usunę go z forum, ale przekażę go w konsultacji, to może przyspieszyć sprawę. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#16 Inspirator#

@la_nika  proszę :

alll.png

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

kolejna głupota allegro przerzucana na sprzedawców

czy te 2 zgłoszenia traktować jako pojedyncze czy osobne?

jeżeli kupujący reklamuje towar za pomocą maila to dlaczego serwis pozwala mu złożyć drugą reklamację o tej samej treści?

do tego odpowiedzi automatyczne allegro w dyskusji to już kuriozum.

@KOGIEL_T odpowiadasz kupującemu w dyskusji, że już się wypowiedziałeś w sprawie reklamacji i jego problemu gdzieś indziej, a tą reklamację zamykasz z w/w powodu

lub odwrotnie - zamykasz tą pierwszą reklamację

można też uznać, że allegro łamie też prawa konsumenta - jeżeli kupujący złożył już reklamację wcześniej - to dlaczego allegro liczy jej termin dopiero od założenia dyskusji?

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#16 Inspirator#

@RED  sam fakt, że dla Allegro najważniejsza jest dyskusja, to nie problem, problemem jest to, że wcinają się do niej boty, które nic nie rozumieją, a kupujący po dwóch tygodniach od rozwiązania problemu dostaje informacje, że może dostać zwrot kasy i myśli sobie, a czemu nie skorzystać😉

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@KOGIEL_T otrzymałam potwierdzenie, że jeśli kupujący nie odpowie na naszą wiadomość, zamkniemy tę dyskusję. Przypomnę się w tej sprawie i dam Ci znać, kiedy dyskusja będzie zakończona. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#16 Inspirator#

@la_nika  oki, jeszcze raz dziękuję za interwencję😊

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@KOGIEL_T my mamy dyskusję, która trwa już drugi miesiąc, gdzie nawet allegro napisało i to kilkukrotnie, że kupujący nie ma racji i co z tego (odstąpienie od spółki z o.o.)

bot allegro proponuje kupującemu allegro protect

oznacz moderatorów