Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam serdecznie. Mam już któraś z kolei dyskusję gdzie naprawiam błąd np. wysłałem 4 elementy z 5 elementowego zestawu. Jeden element został przez przypadek na stole do pakowana. Po prostu dostałem. Inna reklamacja Jedna rzecz była uszkodzona więc wysłałem kolejna sztukę i wszystko super. Oczywiście po naprawie błędu z mojej strony kupujący nie zamyka tej dyskusji. Po 14 dniach ja dostaję ponaglenia że mam uznać reklamację gdzie już od dawna reklamacja jest załatwiona już, i Allegro prosi kupującego o decyzję czy dyskusja jest rozwiązana i za każdym razem dostaje info że kupujący oznaczył jako nierozwiązana. To jest jakiś błąd czy coś ? Bo kupujący nie zgłaszają się później już i ogólnie wszystko ok, a jak wchodzę w listę dyskusji to nie ma tam info że mam jakieś nierozwiązane.
Bo kupujący pewnie chce i towar i kasę z AOK. Często na twój koszt.
Dla własnego bezpieczeństwa w dyskusji wpisuj każdy szczegół reklamacji i wykonanych czynności (oczywiście mało ważne szczegóły, można pominąć).
A i bardzo ważne. Musisz ustosunkować się do roszczenia, nawet jak wymieniłeś towar lub dosłałeś brakujący element.
Ale tu jest coś nie halo bo jak wchodzę w dyskusję to mam na górze na zielono napis że dyskusja z (login kupującego) rozwiązana.
Niżej w toku dyskusji mam że kupujący oznaczył jako nie rozwiązana.
Na liście widnieje jako rozwiązana.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ coś się wam system chyba po ostatnich innowacjach krzaczy
@SKiL-PC Ty sobie sprawdź czy Ci nie doliczają do rachunku rekompensat
Witam serdecznie, nie mam na rozliczeniu nic z programu ochrony kupujących ani żadnych doliczonych rekompensat, poza tym w moich dyskusjach nie ma czego rekompensować, bo one dotyczą brakujących elementów które zostały dosłane to co jeszcze mam zrobić 🙂
@SKiL-PC możesz podać przykładową dyskusję, którą masz tak oznaczoną? Sprawdzę to.
@SKiL-PC bot po 14 dniach allegro pyta się czy problem został rozwiązany jak nie to kupujący może oznaczyć jako nie rozwiązany i wystąpić o APT
Po 30 dniach dyskusja bez decyzji zostaje rozwiązana.
Bierzesz czynny udział w dyskusji?
Witam serdecznie, oczywiście że biorę czynny udział w dyskusji.
Zamówienie 3 Września.
Dyskusja otwarta 7 września o 18:34
Problem brak kabla, wysłałem przez przypadek zasilacz i zapomniałem wrzucić kabla do paczki.
8 Września odpisałem, że przepraszam pomyłka i już dosyłamy kabel.
8 września 2025 09:07
Sprzedający wprowadził numer przesyłki...
9 września 2025 19:08
Przesyłka InPost: 660185947564234****** jest już u Kupującego.
10 września 2025 09:22
Sprzedający poprosił Kupującego o potwierdzenie, że problem został rozwiązany.
10 września 2025 09:22
Reklamacja zakończona, brakujący element dosłano, paczka została odebrana przez kupującego. Pozdrawiamy
21 września 2025 18:39
Dyskusja trwa już 14 dni.
******, czy udało Ci się porozumieć ze Sprzedającym?
22 września 2025 19:14
Kupujący oznaczył problem jako nierozwiązany.
I o co kaman? Na liście widnieje jako rozwiązana.
@SKiL-PC Przejdź na stary widok, tam będziesz widział "nierozwiązana"
Na starym widoku też widnieje jako rozwiązana.
@SKiL-PC To pomysły mi się skończyły i wyłącznie @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ mogą coś pomóc w tej kwestii...
@SKiL-PC sprawdziłam przykładową dyskusję do zamówienia d39a01d0-7cf6-11f0-b029-cb08e31b379b. Tutaj kupujący najpierw oznaczył dyskusję jako nierozwiązana, a później ją zakończył. Dlatego masz w dyskusji informację najpierw o braku rozwiązania, a później o zakończeniu i dlatego też ta dyskusja widnieje jako rozwiązana w nowym i starym widoku.
Witam serdecznie, ok to w takim razie teraz oczekuje od Państwa interwencji, dlaczego kupujący oznaczył dyskusję jako nie rozwiązaną? Problemem dyskusji była nasza pomyłka w postaci tego, że zapomnieliśmy do zasilacza dołączyć kabla. Brakujący kabel został dosłany i został już dawno odebrany przez kupującego. Co mamy jeszcze zrobić? Gołębia z przeprosinami wysłać czy co? Tak samo reklamacja 325788/2025 f253882b-72a1-478c-9359-e3745da626b7 kupujący zakupił część do komputera i twierdzi, że jeden z elementów nie działa, ale sam nie ma pewności czy to w naszym przedmiocie jest coś uszkodzone czy u niego w komputerze, chce towar zwrócić, zwrócił, a my zwróciliśmy środki wszystkie jakie zapłacił łącznie z wysyłką. I też oznaczone jako nie rozwiązane? Co mamy jeszcze zrobić?
@SKiL-PC Bo mógł i nikt mu nic za to nie zrobi. Z kolei jeżeli oznaczył jako nierozwiązaną a nie miał ku temu podstaw, zwyczajnie zgłaszasz ticket do Allegro z prośbą o zakończenie dyskusji.
@SKiL-PC czy możesz podać ID dyskusji? Niestety po tym numerze, który przesłałeś, nie mogę jej wyszukać. Obecnie masz jedną nierozwiązaną dyskusję na koncie, jest ona z lipca i dotyczy błędnej FV.
Kupujący mają możliwość oznaczenia dyskusji jako nierozwiązana. Nie jestem w stanie odpowiedzieć na Twoje pytanie, dlaczego klient oznaczył w tym przykładzie dyskusję jako nierozwiązaną, mógł to zrobić przez przypadek, bo dyskusję zaraz zakończył.
Na końcu masz, że kupujący zakończył dyskusję 22 września 19:14. Dlatego pokazuje, że jest rozwiązana.
@shopmw dokładnie dlatego nie wiem czemu szuka dziury w całym.