anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Etykiety weekendowe Inpost z doręczeniem na 27.12

petscenter
#10 Popularyzator

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

@InPost 
Witam,
Czy może mi ktoś wytłumaczyć jak wygenerować etykiety w ramach Smart z dostawą na sobotę 27.12?
Mamy zamówienia z wysyłką w poniedziałek i we wtorek. Data doręczenia to 27.12. I za każdym razem generuje nam zwykłą zamiast weekendowej i one nie dotrą w sobotę tylko dopiero w poniedziałek. Ani doradcy z czatu Allegro ani infolinia Inpostu nie potrafi odpowiedzieć na to pytanie. Ba! Według Pana z czatu wychodzi na to, że wyświetlacie dostawę w sobotę a nie ma możliwości doręczenia tych paczek w sobotę!

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

petscenter
#10 Popularyzator

Zrzut ekranu_20-12-2025_2098_allegro.pl.jpeg

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka Allegro Gadane

@petscenter czy możesz podać mi numer tego zamówienia? 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

petscenter
#10 Popularyzator

Mam ich kilkanaście. Przesyłam numery zamówień tych co wyjechały i które powinny mieć etykietę weekendową a nie mają
a1b65440-dbe5-11f0-a772-cbaabe2b239f
9a8cd4e0-db9b-11f0-8663-5f14c754b6a7

cf01bca0-db8b-11f0-8d78-9913351c29ea

9cef9d52-db49-11f0-a4dc-13961304c486

93ed3e40-db0a-11f0-96e4-b9b19a2383a5

oznacz moderatorów

nat_not

@petscenter Ola skonsultowała tę sprawę z przewoźnikiem. Dzisiaj otrzymaliśmy odpowiedź: paczki nadane 22 grudnia po godzinie granicznej i 23 grudnia bez usługi "Paczka w Weekend" będą doręczane 29 grudnia.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

petscenter
#10 Popularyzator

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_   No to właśnie ustaliłam z Waszym konsultantem ale wszyscy Kupujący zobaczyli termin doręczenia w sobotę 27 grudnia. Więc dlaczego się tak Im wyświetla i jak możecie dopuszczać do takich sytuacji? Jak rozumiem każdemu komu paczka nie dotrze w sobotę mam wysyłać Wasze mętne tłumaczenia i liczyć, że nie dostanę negatywa bo przecież i tak go nie usuniecie?

oznacz moderatorów

fox_paws
#16 Inspirator

@petscenter  Możliwość manifestacji paczek z usługą Paczka w Weekend będzie możliwa od poniedziałku 22 grudnia, od godz. 18:00 do wtorku 23 grudnia, do godziny 20:00 oraz w ramach indywidualnych haromonogramów tej usługi. 

Usługa PwW do przesyłek na Allegro generuje się samoczynnie

------------------------------------------------
Allegro No Box, No Kurier, Not Delivery
oznacz moderatorów

petscenter
#10 Popularyzator

@fox_paws Tak, ja dostałam to z harmonogramem Inpostu. Tylko, że konsultanci Allegro twierdzą , że to nie zadziała ponieważ te warunki nie są zgodne z warunkami Paczki w Weekend na Allegro. Od 3 różnych konsultantów dostałam taką odpowiedź więc na razie rozkładam ręce. Spędziłam ponad pół godziny na czacie...

oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@petscenter

Wiesz że usługa dodatkowa Paczka w Weekend nie jest usługą gwarantowaną? Inna sprawa, że dzisiaj jest 20 grudnia, a 22 i 23 to normalne dni roboczych, więc dzisiaj nie ma możliwości wygenerować etykiety z opcją PWW. 

oznacz moderatorów

petscenter
#10 Popularyzator

@pecela Ja to doskonale wiem. Ale wytłumacz to Kupującym, którzy widzą "dostawa w sobotę".

"dzisiaj jest 20 grudnia, a 22 i 23 to normalne dni roboczych, więc dzisiaj nie ma możliwości wygenerować etykiety z opcją PWW" - masz absolutną rację. Dlatego chciałam tylko zapytać czy jest tak samo jak w komunikacje Inpostu i dostałam odpowiedź, że nie. No i się zaczęło

oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@petscenter

Jak wyślesz w niedzielę czy poniedziałek, to spora szansa, że dojdzie do wtorku. A a wigilię też mają doręczać przesyłki. 

oznacz moderatorów

petscenter
#10 Popularyzator

@pecela 
Inpost nie jeździ w Wigilię. 
Oby. Tylko, że nie o to chodzi. Po prostu znowu my ponosimy odpowiedzialność za coś na co nie mamy wpływu ani możliwości spełnienia. 

oznacz moderatorów